Lecsós amur szelet

Hozzávalók

1 kg amur, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, lecsó (vagy 2-3 paradicsom és 1 db paprika) só

Elkészítés

A halszeleteket megsózzuk és kizsírozott, tûzálló tálba félretesszük. Apró kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre olvasztunk, finomra vágott vöröshagymát keverünk bele, néhány percig pirítjuk, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, és kevés vízzel felengedjük, jól elkeverjük, forraljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor beletesszük a lecsót (idényben friss paradicsomot és zöldpaprikát), néhány percig együtt forraljuk, azután ráöntjük a halszeletekre és mérsékelt tûzön, fedõ alatt puhára pároljuk. Párolt vajas burgonyát adunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

SHIMANO Force Master TE10000-300 átgyűrűzés Pap tó pontyvideok Berkley FireLine Crystal 15 ibmbazsi napijegy Keleti focsatorna MULTI FISH Kerek ernyotartó hetijegy bikazug Mitchell Privilege Match sárszentmihály folyóvízi etetõvödör horgászhelyek dunaharaszti Galeus melastomus Dam Onliner Boat 250, 500 ponty félék legnagyobb halak ponty 9-10 hemi liget MOSELLA Canal karpfen kriszta növér vízitérkép gyorsfolyású