Lecsós amur szelet

Hozzávalók

1 kg amur, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, lecsó (vagy 2-3 paradicsom és 1 db paprika) só

Elkészítés

A halszeleteket megsózzuk és kizsírozott, tûzálló tálba félretesszük. Apró kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre olvasztunk, finomra vágott vöröshagymát keverünk bele, néhány percig pirítjuk, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, és kevés vízzel felengedjük, jól elkeverjük, forraljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor beletesszük a lecsót (idényben friss paradicsomot és zöldpaprikát), néhány percig együtt forraljuk, azután ráöntjük a halszeletekre és mérsékelt tûzön, fedõ alatt puhára pároljuk. Párolt vajas burgonyát adunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fishinfo pötrétei tó dmc tó ökröstói csatorna topp tó karasz tenyesztese trnovszki kepek feltoltese légnyomás hatása angolna kapás kenesei horgászat gumi1,4 horgászvizek kis-duna akvarumi halak cianidszennyezés nyékládháza debrecen tó kövecshal zimerman napijegy ár balaton vad víz XI. ker. hold naptár Balzer Alliance BR 800 döme gábor finomszerelékes mesterfogások 2 hardy bojli bot