Lecsós amur szelet

Hozzávalók

1 kg amur, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, lecsó (vagy 2-3 paradicsom és 1 db paprika) só

Elkészítés

A halszeleteket megsózzuk és kizsírozott, tûzálló tálba félretesszük. Apró kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre olvasztunk, finomra vágott vöröshagymát keverünk bele, néhány percig pirítjuk, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, és kevés vízzel felengedjük, jól elkeverjük, forraljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor beletesszük a lecsót (idényben friss paradicsomot és zöldpaprikát), néhány percig együtt forraljuk, azután ráöntjük a halszeletekre és mérsékelt tûzön, fedõ alatt puhára pároljuk. Párolt vajas burgonyát adunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

PELZER Twist Lock System gyorsrögzíto adapter bott olcsóhorgászszékek Hódtói csatorna vimba Ausztráliai szürke tőkehal kuttyog jég csuka horgásztó halkonzerv műlegyezők klubja kisvárda tihanyi harcsa tisztó Mitchell Privilege Heavy Feeder tetrazona határréti tározó GOLDSTARSBR35 tatabánya napijegy tiszadob compók TIMÁR MIX Mester mix folyóvízi mepps villantó banax helicon5400nf voros saryu 2kg