Lecsós amur szelet

Hozzávalók

1 kg amur, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, lecsó (vagy 2-3 paradicsom és 1 db paprika) só

Elkészítés

A halszeleteket megsózzuk és kizsírozott, tûzálló tálba félretesszük. Apró kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre olvasztunk, finomra vágott vöröshagymát keverünk bele, néhány percig pirítjuk, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, és kevés vízzel felengedjük, jól elkeverjük, forraljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor beletesszük a lecsót (idényben friss paradicsomot és zöldpaprikát), néhány percig együtt forraljuk, azután ráöntjük a halszeletekre és mérsékelt tûzön, fedõ alatt puhára pároljuk. Párolt vajas burgonyát adunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

éjszakai fenekezés haltelepités miskolcon SHIMANO Lesath 300H baki film Grenadier H.G.T csökmő patkó-éri tó PENN KG 22 szalashej amur mpg Kis grönlandi cápa kaprot warior fox Dam Spezi Composite tele Pike mary zene keleti-főcsatorna horgász hetijegy budapesti szakasz mellékvízek horgásztilalmak horgász területi engedély tököl exner okuma lombó 90 es Psetta maxima sarszentmihalyhorgaszto kk