Lecsós amur szelet

Hozzávalók

1 kg amur, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, lecsó (vagy 2-3 paradicsom és 1 db paprika) só

Elkészítés

A halszeleteket megsózzuk és kizsírozott, tûzálló tálba félretesszük. Apró kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre olvasztunk, finomra vágott vöröshagymát keverünk bele, néhány percig pirítjuk, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, és kevés vízzel felengedjük, jól elkeverjük, forraljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor beletesszük a lecsót (idényben friss paradicsomot és zöldpaprikát), néhány percig együtt forraljuk, azután ráöntjük a halszeletekre és mérsékelt tûzön, fedõ alatt puhára pároljuk. Párolt vajas burgonyát adunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

édesvízi halak fajlistája tisza víz ballon hal csalizás bojlival pergető beregi kezdö bolylizás Pisze hosszúfarkúhal rágogumi horgaszdal állami horgászjegy akasztoi tavak Fém Csalizóbottartó becker Debreceni tó amuros filmek Rapala Original Floater F11HS Markazi Tó Balzer Full Metal Jacket SP 700 Nyirádi tó zalai horgászat tsza-folyo Vörös lepényhal limány