Lecsós amur szelet

Hozzávalók

1 kg amur, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, lecsó (vagy 2-3 paradicsom és 1 db paprika) só

Elkészítés

A halszeleteket megsózzuk és kizsírozott, tûzálló tálba félretesszük. Apró kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre olvasztunk, finomra vágott vöröshagymát keverünk bele, néhány percig pirítjuk, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, és kevés vízzel felengedjük, jól elkeverjük, forraljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor beletesszük a lecsót (idényben friss paradicsomot és zöldpaprikát), néhány percig együtt forraljuk, azután ráöntjük a halszeletekre és mérsékelt tûzön, fedõ alatt puhára pároljuk. Párolt vajas burgonyát adunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

melegvizes horgásztó pest megyei horgász vizek horgász napijegy dunaújváros horgászton kivehetõ ház tataí Babos-tonhalas tészta angler elado to Diósjenõi-tó harcsási daiwa amorphous whisker bot Farkassügér megyei csatorna tiszai horgaszhelyek árvíz a pisztrángosban feederkészség sufix zsinór kifogható Rapala Shallow Shad Rap SSR07HS horgászvizsga hely deritoto újpalotai bánya tó nyugati amur etetőanyag