Lecsós amur szelet

Hozzávalók

1 kg amur, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, lecsó (vagy 2-3 paradicsom és 1 db paprika) só

Elkészítés

A halszeleteket megsózzuk és kizsírozott, tûzálló tálba félretesszük. Apró kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre olvasztunk, finomra vágott vöröshagymát keverünk bele, néhány percig pirítjuk, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, és kevés vízzel felengedjük, jól elkeverjük, forraljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor beletesszük a lecsót (idényben friss paradicsomot és zöldpaprikát), néhány percig együtt forraljuk, azután ráöntjük a halszeletekre és mérsékelt tûzön, fedõ alatt puhára pároljuk. Párolt vajas burgonyát adunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fehérvárcsúrgói david kiskunságiõntõzõfõcsatorna GAMAKATSU F 22 pontynak valo etetoanyag sügér horgászbolt gerezd olmok horgok kötése JRX kondor-tó match botok EXNER Seria Katus lazac méri tavak sic gyűrű bigmoutbass sügér wobblerre plakátok pseudorasbora prava rábai paducozás horgászvizek soroksári duna amur élőhelye katalin.horgaszto