Lecsós amur szelet

Hozzávalók

1 kg amur, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, lecsó (vagy 2-3 paradicsom és 1 db paprika) só

Elkészítés

A halszeleteket megsózzuk és kizsírozott, tûzálló tálba félretesszük. Apró kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre olvasztunk, finomra vágott vöröshagymát keverünk bele, néhány percig pirítjuk, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, és kevés vízzel felengedjük, jól elkeverjük, forraljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor beletesszük a lecsót (idényben friss paradicsomot és zöldpaprikát), néhány percig együtt forraljuk, azután ráöntjük a halszeletekre és mérsékelt tûzön, fedõ alatt puhára pároljuk. Párolt vajas burgonyát adunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

ponty verseny fehérhusu halak tömörkény k 3 mas spro runnix bite gyomaendrõd sander magyar horgász viállásjelentés nyékládházi xws fd 4000 Dunai harcsák agassiz loszospisztráng SPRO Vista Match Medium 420 horgász napijegy vác balatoni napijegy ára attack orsó kiado horgászház bakonnycsücs bajasenye.to lbs rákosvölgye vörösmalomto