Olajos hal készítése

Hozzávalók

25 dkg apró hal, 2 dl olaj, néhány szem bors, 2 babérlevél, só

Elkészítés

A kis halakat megtisztítjuk, egy kissé megsózzuk és egy órát állni hagyjuk, majd egy tiszta tálra kitesszük, hogy a leve lecsurogjon. Azután a kis üvegekbe rakjuk úgy, hogy az üveg aljára néhány szem borsot, 1 babérlevelet, 1 kiskanál olajat teszünk. Ezután szorosan berakjuk a halakat amíg az üveg félig lesz és ekkor 2 kiskanál olajat és néhány szem borsot teszünk rá. Folytatjuk tovább a halakat berakni majd ismét 3 kiskanál olaj, néhány szem bors és egy babérlevél következik. Az üvegeket ne töltsük meg egészen, nehogy a hosszas gõzölés alatt az olaj kifollyon. Az üveget tiszta vászondarabbal szorosan lekötjük és 6 óra hosszat lassan gõzöljük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

béddobler napijegyû afrikai farcsa gyõr iparcsatorna ALATKAI HORGASZTAVAK Lebukott a balatoni orvhalász pikó kisszájú kölönte Yo-Zuri Mag Minnow Ltd MAROS MIX XXL Ponty Pellet farkas felicia napijegy ára nagy csukak klapka tó Gudgeon idöjárás jelentés SALMO Whitefish SW13JF SNO tarpon9000 orso a holt sajó hol található? dobkötések eeurostar monster carp halász nadrág pangasius hal gyümölccsel zebco big fish