Olajos hal készítése

Hozzávalók

25 dkg apró hal, 2 dl olaj, néhány szem bors, 2 babérlevél, só

Elkészítés

A kis halakat megtisztítjuk, egy kissé megsózzuk és egy órát állni hagyjuk, majd egy tiszta tálra kitesszük, hogy a leve lecsurogjon. Azután a kis üvegekbe rakjuk úgy, hogy az üveg aljára néhány szem borsot, 1 babérlevelet, 1 kiskanál olajat teszünk. Ezután szorosan berakjuk a halakat amíg az üveg félig lesz és ekkor 2 kiskanál olajat és néhány szem borsot teszünk rá. Folytatjuk tovább a halakat berakni majd ismét 3 kiskanál olaj, néhány szem bors és egy babérlevél következik. Az üvegeket ne töltsük meg egészen, nehogy a hosszas gõzölés alatt az olaj kifollyon. Az üveget tiszta vászondarabbal szorosan lekötjük és 6 óra hosszat lassan gõzöljük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

afrikaiharcsa napijegy nyékládháza kukorica hajszálon Balzer Iron Line Extreme Distance TICA JURASSIC bodonyi tó csali horgász bolt horgász nyaraló Bojlis pontyhorgászat Ambassadeur Silver Max Low profile Left Hand körös öcsödön sül budakalászi-tó alaszka tó balatoni süllö helyek fisch.hu horgász egyesület villantó magazin amihal spro horgászbotok Éden-Tó lékvágás robinson twin drag techno bogáncs