Olajos hal készítése

Hozzávalók

25 dkg apró hal, 2 dl olaj, néhány szem bors, 2 babérlevél, só

Elkészítés

A kis halakat megtisztítjuk, egy kissé megsózzuk és egy órát állni hagyjuk, majd egy tiszta tálra kitesszük, hogy a leve lecsurogjon. Azután a kis üvegekbe rakjuk úgy, hogy az üveg aljára néhány szem borsot, 1 babérlevelet, 1 kiskanál olajat teszünk. Ezután szorosan berakjuk a halakat amíg az üveg félig lesz és ekkor 2 kiskanál olajat és néhány szem borsot teszünk rá. Folytatjuk tovább a halakat berakni majd ismét 3 kiskanál olaj, néhány szem bors és egy babérlevél következik. Az üvegeket ne töltsük meg egészen, nehogy a hosszas gõzölés alatt az olaj kifollyon. Az üveget tiszta vászondarabbal szorosan lekötjük és 6 óra hosszat lassan gõzöljük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

galamboki szallas Parti pergetõ horgászat fekete sügérre Gátér linkekk CUKK VITA kukorica eper berek furdo akciós horgászat a mernyei tavon horgász területi engedély bodrog csuka-viztarlo hurokkötés toldas wiggle wart számozás orso damilozása boilis elöke csuka rezept homoki horgásztó kaposfõi tó tavak békés buza cápaharcsa horgászbolt Mezõkövesdi víztározó prepalálás