Olajos hal készítése

Hozzávalók

25 dkg apró hal, 2 dl olaj, néhány szem bors, 2 babérlevél, só

Elkészítés

A kis halakat megtisztítjuk, egy kissé megsózzuk és egy órát állni hagyjuk, majd egy tiszta tálra kitesszük, hogy a leve lecsurogjon. Azután a kis üvegekbe rakjuk úgy, hogy az üveg aljára néhány szem borsot, 1 babérlevelet, 1 kiskanál olajat teszünk. Ezután szorosan berakjuk a halakat amíg az üveg félig lesz és ekkor 2 kiskanál olajat és néhány szem borsot teszünk rá. Folytatjuk tovább a halakat berakni majd ismét 3 kiskanál olaj, néhány szem bors és egy babérlevél következik. Az üvegeket ne töltsük meg egészen, nehogy a hosszas gõzölés alatt az olaj kifollyon. Az üveget tiszta vászondarabbal szorosan lekötjük és 6 óra hosszat lassan gõzöljük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

trizsitó BIG CARP Megamag keverék fustolt hal Berkley Leopard béka herendi veresegyháza pamut-tó kisdunai harcsázás területi engedély dunaújváros soco halmérleg Marlin team horgászhelyek pécs sadeler lucioperca TOP MIX Magic Pellet Halas Szarvasgomba SPRO Triple XXX Catfish II Heavy Spin 180 döme gábor finomszerelékes mesterfogások 2 sportex pergetõ 150gr Ó-Dráva DINSMORES Nagy szögletes dobozos sörétólom készlet oroszlányihöerömü hütötava sûllõszerelés Körösszakál horgásztó süllőző horog Super Fiber