Busa pörkölt

Hozzávalók

1 kg hal, 12 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 15 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika (vagy ennek megfelelõ lecsókonzerv), törött bors

Elkészítés

Megtisztított halat felhasítjuk, és belsõ részét eltávolítjuk. Fejét, farkát levágjuk, a törzsét irdaljuk, és ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A szeleteket sóval bedörzsöljük. Forró zsírban reszelt hagymát sárgás pirosra sütünk. Hintünk rá paprikát, törött borsot, megkeverjük, és bele tesszük a megtisztított, felszeletelt paradicsomot, a karikára vágott zöldpaprikát, kevés vízzel felöntjük, és 30 percig együtt forraljuk. A megózott haldarabokat, zománcozott tepsibe rakjuk, és leöntjük az elkészített alaplével. Sütõben közepes tûzön puhára pároljuk. Sós vízben fõtt burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

márnafiú rács galga hivizi telepités Yo-Zuri Mag Minnow Ltd TOP MIX Eteto kender Bázis-tó ponty tipp SHIMANO Hyperloop AX feeder heavy 396 pelzer v12 bodorka csapat búzaszemûkeszeg horgászengedély váltás cserebogár rajzása kajánsziki tározó combo jóléti -tó peleh-hal Kapitális harcsa fárasztása (241 cm) WFT Mono Loom hantosi ond beledi horgasztavak jóléti tó csanyteleki horgásztó