Busa pörkölt

Hozzávalók

1 kg hal, 12 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 15 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika (vagy ennek megfelelõ lecsókonzerv), törött bors

Elkészítés

Megtisztított halat felhasítjuk, és belsõ részét eltávolítjuk. Fejét, farkát levágjuk, a törzsét irdaljuk, és ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A szeleteket sóval bedörzsöljük. Forró zsírban reszelt hagymát sárgás pirosra sütünk. Hintünk rá paprikát, törött borsot, megkeverjük, és bele tesszük a megtisztított, felszeletelt paradicsomot, a karikára vágott zöldpaprikát, kevés vízzel felöntjük, és 30 percig együtt forraljuk. A megózott haldarabokat, zománcozott tepsibe rakjuk, és leöntjük az elkészített alaplével. Sütõben közepes tûzön puhára pároljuk. Sós vízben fõtt burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász területi engedély zala zylon carbon etetõkosár felszerelése menyhal tilalmi idő Tótszerdahely tavainak mélysége horgasz apartmanok bekes menyeben Bodrogköz békavári horgásztó meleg területi engedély simontornya hajmás Csemegekukorica konzerv lumberjack adminisztrácio angolna paprikás magyar buczó lorincihorgaszto pozsárharcsa DAM Quick HPN fs stickbait területi engedély tiszadob Halkocsonya étel lalesz