Busa pörkölt

Hozzávalók

1 kg hal, 12 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 15 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika (vagy ennek megfelelõ lecsókonzerv), törött bors

Elkészítés

Megtisztított halat felhasítjuk, és belsõ részét eltávolítjuk. Fejét, farkát levágjuk, a törzsét irdaljuk, és ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A szeleteket sóval bedörzsöljük. Forró zsírban reszelt hagymát sárgás pirosra sütünk. Hintünk rá paprikát, törött borsot, megkeverjük, és bele tesszük a megtisztított, felszeletelt paradicsomot, a karikára vágott zöldpaprikát, kevés vízzel felöntjük, és 30 percig együtt forraljuk. A megózott haldarabokat, zománcozott tepsibe rakjuk, és leöntjük az elkészített alaplével. Sütõben közepes tûzön puhára pároljuk. Sós vízben fõtt burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

szabolcs horgásztó pest megye horgász vizei nagydunai kikötő szunyoglárva mobidik horgász tó szolunaris naptar ... 2009 fogási technikák etetö felkötése Black Label Baits Bojli Drunken Monkey Beryx splendens Fire fox HB-40 koitó sz merev bottarto rakós orsó javítás PELZER Element Pop Up bojli Balzer Jerk Master fûzfás nagybirkástó bara csukaivás engedélx sülthal