Busa pörkölt

Hozzávalók

1 kg hal, 12 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 15 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika (vagy ennek megfelelõ lecsókonzerv), törött bors

Elkészítés

Megtisztított halat felhasítjuk, és belsõ részét eltávolítjuk. Fejét, farkát levágjuk, a törzsét irdaljuk, és ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A szeleteket sóval bedörzsöljük. Forró zsírban reszelt hagymát sárgás pirosra sütünk. Hintünk rá paprikát, törött borsot, megkeverjük, és bele tesszük a megtisztított, felszeletelt paradicsomot, a karikára vágott zöldpaprikát, kevés vízzel felöntjük, és 30 percig együtt forraljuk. A megózott haldarabokat, zománcozott tepsibe rakjuk, és leöntjük az elkészített alaplével. Sütõben közepes tûzön puhára pároljuk. Sós vízben fõtt burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

nemes hal peremvárosi hogásztó cyprinus buzavölgyi viztarozo Fenwick Seahawk Pro horgászjáták dorgincs törpe GABKOO60 horgász napijegy sárvár kecskeméti halastó merítõszákok TECHNO Mágnes amurcsali aroma akkuval botzsák horgász napijegy nyékládháza Balzer Metallica XP-700 horgászvizek kovácshida byron bot maconka napijegy omszk tó ohat I ólom halakban kisvardai norgasz kornyek horgászhelyek maconka