Csukapörkölt

Hozzávalók

1-2 kg-os megtisztított csuka, só, 2 db vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 6-7 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, fél teáskanál õrölt bors, 1 kisebb paradicsom, 1-1 teáskanál ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém, õrölt köménymag

Elkészítés

A konyhakész csukát kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, mindkettõt apróra vágjuk és bográcsban vagy lábasban, az olajon megfonnyasztjuk. A pirospaprikával megszórjuk és 2-2,5 dl. vízzel felöntjük. Amint felforrt, a haldarabokat belerakjuk. és a babérlevelet meg a zúzott fokhagymát beleszórjuk, megborsozzuk. A felaprított paradicsom, ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém meg köménymag is belekerül. Annyi vizet öntünk rá, amennyi majdnem ellepi. Kislángon, lefödve, többször megkeverve kb. 30 perc alatt megpároljuk. Köretnek jóféle túrós csusza illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

lED lENSER gyáli horgászbolt HOGY HASZNÁLJUK AZ ORSÓT Manu személyivel órsó felcsévélése horgászcikk javítás Omni X Feeder párban SENSAS MATCH Bremes VAN DEN EYNDE Basic Mix Carp President spin Hol szereti a keszeg Hi-Attract bojli Scopex kosárszáju cápa hardmono horgászhelyek tököl SS GYÜRÜ horgászvizek felső tisza hetijegy klágyai-tó principális csatorna SALMO Minnow M7SDR D VAN DEN EYNDE Pellet Feed Mély-tó aligátorhal