Csukapörkölt

Hozzávalók

1-2 kg-os megtisztított csuka, só, 2 db vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 6-7 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, fél teáskanál õrölt bors, 1 kisebb paradicsom, 1-1 teáskanál ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém, õrölt köménymag

Elkészítés

A konyhakész csukát kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, mindkettõt apróra vágjuk és bográcsban vagy lábasban, az olajon megfonnyasztjuk. A pirospaprikával megszórjuk és 2-2,5 dl. vízzel felöntjük. Amint felforrt, a haldarabokat belerakjuk. és a babérlevelet meg a zúzott fokhagymát beleszórjuk, megborsozzuk. A felaprított paradicsom, ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém meg köménymag is belekerül. Annyi vizet öntünk rá, amennyi majdnem ellepi. Kislángon, lefödve, többször megkeverve kb. 30 perc alatt megpároljuk. Köretnek jóféle túrós csusza illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Top-extra-tó törpeharcsa ritkítás ecetes rántothal duna monostori ág FOX Predator Drop Arm Indicator jegy árak féderhorgászat hosszútávú elõrejelzés horgász engedélyek élõ csalik Göböljáráspuszta nyirbátor kefires kukorica xl 530 szakadás dam efzett SPRO Passion Carp 390 szatmar bereg szilikon harcsa halászcsárdák jéghal leírás TOP MIX ASTERX Match Blue 390 szikra szállás új technlkák