Csukapörkölt

Hozzávalók

1-2 kg-os megtisztított csuka, só, 2 db vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 6-7 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, fél teáskanál õrölt bors, 1 kisebb paradicsom, 1-1 teáskanál ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém, õrölt köménymag

Elkészítés

A konyhakész csukát kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, mindkettõt apróra vágjuk és bográcsban vagy lábasban, az olajon megfonnyasztjuk. A pirospaprikával megszórjuk és 2-2,5 dl. vízzel felöntjük. Amint felforrt, a haldarabokat belerakjuk. és a babérlevelet meg a zúzott fokhagymát beleszórjuk, megborsozzuk. A felaprított paradicsom, ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém meg köménymag is belekerül. Annyi vizet öntünk rá, amennyi majdnem ellepi. Kislángon, lefödve, többször megkeverve kb. 30 perc alatt megpároljuk. Köretnek jóféle túrós csusza illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászindex ponty tilalom Kõrtvélyesi holtág Ultegra Fly süllõ a viz alatt szécsény hortobagy to koi ponty ozár Szürke tőkehal gyomaendrõd vendégház Bajansenyei-to nilusisuger eurohold Kapásvan Sóskúti horgásztó MULTI FISH kisláda felnyíló tetovel flajzar balin rekord Baja horgász egyesület gálos tó perca Pogány-völgyi-víz martonvásári kacsásto