Dióval töltött csuka II.

Hozzávalók

1 kg csuka, 2 db briós, 2 db tojás, 15 dkg dió, só, õrölt fehér bors, 3-4 evõkanál olaj

Elkészítés

A csukát megtisztítjuk és a fejét-uszonyát levágjuk majd a hal törzsét megmossuk. A gerincét és a szálkákat úgy kell eltávolítani, hogy a két egyforma vastagságú filé egybe maradjon és így könnyen tölthetõ legyen. A halcsontokról a maradék húst lefaragjuk és mixerrel felaprítjuk. A briósokat vízben áztatás után kifacsarva a felaprított halhoz adjuk majd a tojásokkal, borssal és sóval összekeverjük. A diót le kell forrázni, hogy a barna héja könnyen eltávolítható legyen. Apróra vágva hozzáadjuk a töltelékhez majd beletöltjük a csukába egyenletesen. Összehajtás után tûzálló zsineggel összekötjük és a megolajozott tepsibe rakjuk. Öntünk alá 1-2 dl vizet, olajjal meglocsoljuk és 180 fokon (légkeveréses sütõben 160 fok) 35 percig sütjük. Fölszeletelve és a levével meglocsolva tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Dombrád dogfish adminisztrácio pőlind FOX Horizon Pod 3 Rod márna videó bojlis elõke petenye stylolóm szelidi horgasztó halványfoltú küllő balaton sóstó Papp-zug nagy pontyok nyomában Rácponty akadó berentei horgásztó védet békák legjobb harcsás cibakiholtág domoszlói B max tele 60t napijegy velencei tó sensas etetőanyag