Dióval töltött csuka II.

Hozzávalók

1 kg csuka, 2 db briós, 2 db tojás, 15 dkg dió, só, õrölt fehér bors, 3-4 evõkanál olaj

Elkészítés

A csukát megtisztítjuk és a fejét-uszonyát levágjuk majd a hal törzsét megmossuk. A gerincét és a szálkákat úgy kell eltávolítani, hogy a két egyforma vastagságú filé egybe maradjon és így könnyen tölthetõ legyen. A halcsontokról a maradék húst lefaragjuk és mixerrel felaprítjuk. A briósokat vízben áztatás után kifacsarva a felaprított halhoz adjuk majd a tojásokkal, borssal és sóval összekeverjük. A diót le kell forrázni, hogy a barna héja könnyen eltávolítható legyen. Apróra vágva hozzáadjuk a töltelékhez majd beletöltjük a csukába egyenletesen. Összehajtás után tûzálló zsineggel összekötjük és a megolajozott tepsibe rakjuk. Öntünk alá 1-2 dl vizet, olajjal meglocsoljuk és 180 fokon (légkeveréses sütõben 160 fok) 35 percig sütjük. Fölszeletelve és a levével meglocsolva tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

napijegy sárazsadány vendéglõ-panzió Lota lota horgász területi engedély duna gyermek horgásztábor sirató-holtág csónakázás haltelepítésa lõrintei tó elérhetõsége szilva oru domolyko dunai csónak horgász területi engedély kis balaton Dunaharaszti csömörito göb hal súlyok afrikaiharcsa óbíród NAPIJEGYES TÓ szek-to keleti fõcsat gereblyézés 2009 febr Spicc Dam Quick Stick fustölt hal fancsal kút