Dióval töltött csuka II.

Hozzávalók

1 kg csuka, 2 db briós, 2 db tojás, 15 dkg dió, só, õrölt fehér bors, 3-4 evõkanál olaj

Elkészítés

A csukát megtisztítjuk és a fejét-uszonyát levágjuk majd a hal törzsét megmossuk. A gerincét és a szálkákat úgy kell eltávolítani, hogy a két egyforma vastagságú filé egybe maradjon és így könnyen tölthetõ legyen. A halcsontokról a maradék húst lefaragjuk és mixerrel felaprítjuk. A briósokat vízben áztatás után kifacsarva a felaprított halhoz adjuk majd a tojásokkal, borssal és sóval összekeverjük. A diót le kell forrázni, hogy a barna héja könnyen eltávolítható legyen. Apróra vágva hozzáadjuk a töltelékhez majd beletöltjük a csukába egyenletesen. Összehajtás után tûzálló zsineggel összekötjük és a megolajozott tepsibe rakjuk. Öntünk alá 1-2 dl vizet, olajjal meglocsoljuk és 180 fokon (légkeveréses sütõben 160 fok) 35 percig sütjük. Fölszeletelve és a levével meglocsolva tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

év halai világító mélytengeri halak FOX Fozsinór süllyeszto nehezék rögzíto 4 botos horgászviz somogy peremvárosi tó szivárványos pisztráng szokásai ponty egészben fenékhorgászat OWNER 50560 Furansu elektro motor BARNA ALGA scott legyezőbot Szélmezei júliusi versenyek cibaki holtág tûttõs muholdas térkép csongrád megye engedélyek árai üléspad ezust karasz nagy halak tököl Szentgyörgyi tó bojlifúró