Grillezett lazac burgonyasalátával

Hozzávalók

4 szelet lazac, 3/4 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, citromszeletek, kapor

Elkészítés

Elõször elkészítjük a salátát. Pucold meg és szeleteld fel a burgonyát és a retket. Tedd a burgonyát, a retket és a kaprit egy tálba.

Burgonyasaláta hozzávalók:
800 g fõtt burgonya lehûtve, 1 csomó retek, 2 evõkanál kapribogyó, 1 evõkanál petrezselyem, kapor vagy metélõhagyma, 1 evõkanál citromlé, só, 1 evõkanál víz, 2 evõkanál olaj

Vágd finomra a zöld fûszereket. Keverd össze a citromlevet a vizet és az olajat. Öntsd a burgonyára és hagyd állni 30 percig.
Tisztítsd meg a halszeletek, szórd meg sóval és kend be olajjal. Hagyd állni kb 10-15 percet.

Grillezd a szeleteket mindkét oldalán 4-5 percig, majd tálald a burgonyasalátával. Díszítsd a lazacszeleteket citromkarikával!

0 hozzászólás

Hozzászólások

csépai horgásztó Bozót-patak-horgásztó spined oreo hH horgász hetijegy váckisújfalu egyesületek fekete nyársorrú hal 150hz horgászvizek hársasberki tó horgászmûsorok szabóhal Dubics horgász egyesület kiadó vendégház gyomaendrõd toreki Smallmouth csomózás soco zug Templomzugi Környezetvédelmi és Horgászegyesület sülözés nemeskocs Csesznek üszögi tó valósíthatjuk HOSSZÚFOK