Grillezett lazac burgonyasalátával

Hozzávalók

4 szelet lazac, 3/4 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, citromszeletek, kapor

Elkészítés

Elõször elkészítjük a salátát. Pucold meg és szeleteld fel a burgonyát és a retket. Tedd a burgonyát, a retket és a kaprit egy tálba.

Burgonyasaláta hozzávalók:
800 g fõtt burgonya lehûtve, 1 csomó retek, 2 evõkanál kapribogyó, 1 evõkanál petrezselyem, kapor vagy metélõhagyma, 1 evõkanál citromlé, só, 1 evõkanál víz, 2 evõkanál olaj

Vágd finomra a zöld fûszereket. Keverd össze a citromlevet a vizet és az olajat. Öntsd a burgonyára és hagyd állni 30 percig.
Tisztítsd meg a halszeletek, szórd meg sóval és kend be olajjal. Hagyd állni kb 10-15 percet.

Grillezd a szeleteket mindkét oldalán 4-5 percig, majd tálald a burgonyasalátával. Díszítsd a lazacszeleteket citromkarikával!

0 hozzászólás

Hozzászólások

Rába eredése attack clapmer sufix zsinórok telek clint csomo nagypatkó sûllö végszerelékek csanytelek megyesi-tó mártéj TRABUCCO T-Force Super Cast finom szerelék összeálitása hány horoggal lehet ké óceéni halak algyö Lutjanus bohar vizimadarak Vörös lepényhal Spenót-hal gratin parmezánnal, dióval Gyõri "Elõre" HTSZ gömbólom horgony kötés ponty tipp horgász területi engedély osztó sziget baszárkeszeg