Szegedi halsaláta

Hozzávalók

1 kg süllõ, 1 babérlevél, tárkony, 1 teáskanál szemes bors, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 teáskanál ecet, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál fehér bors, 1 db vöröshagyma, 1 teáskanál Erõs Pista, 1 kanál snidling hagyma, só

Elkészítés

A süllõt megpucoljuk, filézzük és a bõrét lehúzzuk. A halcsontokból, fejbõl, uszonnyokból, a babérlevélbõl, az egész borsból, 1 teáskanál ecetbõl, a tárkonyból vízzel és sóval alaplevet készítünk melyben megfõzzük a süllõt.

A zöldpaprikát és a paradicsomot fél centis kockákra vágjuk. A vöröshagymát a snidlingel felaprózzuk. Öntetet készítünk az ecetbõl, fûszerpaprikából, borsból, Erõs Pistából és sóból majd óvatosan hozzákeverjük a halat, a zöldségeket, az apróra vágott snidlinget és vöröshagymát. 1-2 órát hûtõben érleljük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Szalalyka patak paduckapás ABU Workhorse bár brochet BERGMANCSÖVES diósjenõ X2 Flash-8 ledes fejlámpa keketi fõcsatorna hévizi árok Qgli pontyvásárlási helyek kompozit horgász kayak fûzõtû süllõpergetés KAMASAKI Dyneemax Sinking héjjas-kövihal bukógát október tirette bujtosi Abádszalók horgász légnyomás