Szegedi halsaláta

Hozzávalók

1 kg süllõ, 1 babérlevél, tárkony, 1 teáskanál szemes bors, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 teáskanál ecet, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál fehér bors, 1 db vöröshagyma, 1 teáskanál Erõs Pista, 1 kanál snidling hagyma, só

Elkészítés

A süllõt megpucoljuk, filézzük és a bõrét lehúzzuk. A halcsontokból, fejbõl, uszonnyokból, a babérlevélbõl, az egész borsból, 1 teáskanál ecetbõl, a tárkonyból vízzel és sóval alaplevet készítünk melyben megfõzzük a süllõt.

A zöldpaprikát és a paradicsomot fél centis kockákra vágjuk. A vöröshagymát a snidlingel felaprózzuk. Öntetet készítünk az ecetbõl, fûszerpaprikából, borsból, Erõs Pistából és sóból majd óvatosan hozzákeverjük a halat, a zöldségeket, az apróra vágott snidlinget és vöröshagymát. 1-2 órát hûtõben érleljük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kadia õsszes halfaj képpel Bundás apróhal Kamasaki Bottartó villa teleszkóp hosszú botvillák füstölt angolna balatoni halászati rt tógazdaságai thaiföldi harcsa simano orsok dunaújvárosi horgászegyesület Dunai halászlé vegyes halból szélhajtó küsz horgász hetijegy klágyai-tó rhincodon bot veg kotes Yo-Zuri ZZ Pop CS wobbler területi engedély hársasberki tó komárno elado halak eshop németbuco pergető orsó recski harcsafogás 2009 május 2005 harcsafogások