Gombás süllõszeletek

Hozzávalók

1 kg süllõ, 1 db vöröshagyma, 50 dkg csipkegomba, 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 evõkanál pirospaprika, 1 dl étolaj, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg liszt, só, bors

Elkészítés

A süllõszeleteket megsózzuk, megborsozzuk majd lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük. A gombamártáshoz a hagymát apróra vágjuk majd vajban megpirítjuk. A gombát apróra vágjuk és a pirított hagymával, pirospaprikával fedõ alatt megpirtjuk. A lisztet a tejföllel elkeverjük, ráöntjük a gombára majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A megsütött halszeleteket tálra rakjuk és a mártást köré öntjük. Köretnek fõtt burgonya illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fejérke amurozó orsó szolnok megye horgaszvizei solti kis-duna Abu Garcia Ruby Crest 802 M napijegy rakaca Körösi kapros gombás busaragu ton hal nemhal Rapala Shallow Shad Rap SSR07HS csorba tó nagy fogásai ziszadob Hideg rántott hal pácolása csukamáj Besenyei tó SHIMANO Force Master TE 600-360 Pestmegyei horgásztavak sinergy allroundmarin felfújható csónak Ambassadeur Classic 6500 CS Sp. M. műlegyezni vízisport bolt telepítés öböl palotavárosi tavak