Gombás süllõszeletek

Hozzávalók

1 kg süllõ, 1 db vöröshagyma, 50 dkg csipkegomba, 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 evõkanál pirospaprika, 1 dl étolaj, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg liszt, só, bors

Elkészítés

A süllõszeleteket megsózzuk, megborsozzuk majd lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük. A gombamártáshoz a hagymát apróra vágjuk majd vajban megpirítjuk. A gombát apróra vágjuk és a pirított hagymával, pirospaprikával fedõ alatt megpirtjuk. A lisztet a tejföllel elkeverjük, ráöntjük a gombára majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A megsütött halszeleteket tálra rakjuk és a mártást köré öntjük. Köretnek fõtt burgonya illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fali tartó isaszegi tó Párolt tokehal spenótágyon dunai folyamszabályozás MILO Special Breme Zsinórvezetõ gyürük nagysága domolykó horgászata csuka rablása hetijegy gyomaendrőd halak képei dunakeszi tollak fenekezés keszegfélékre hantoskerti holtá beled õzetanyai bors horgásztérkép tejfölös kárász Q-TOR Stylólom ceglédbercel fürdõ hagymáshal õshonos halak junius