Gombás süllõszeletek

Hozzávalók

1 kg süllõ, 1 db vöröshagyma, 50 dkg csipkegomba, 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 evõkanál pirospaprika, 1 dl étolaj, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg liszt, só, bors

Elkészítés

A süllõszeleteket megsózzuk, megborsozzuk majd lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük. A gombamártáshoz a hagymát apróra vágjuk majd vajban megpirítjuk. A gombát apróra vágjuk és a pirított hagymával, pirospaprikával fedõ alatt megpirtjuk. A lisztet a tejföllel elkeverjük, ráöntjük a gombára majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A megsütött halszeleteket tálra rakjuk és a mártást köré öntjük. Köretnek fõtt burgonya illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csongradmegye cralusso topp tó Bergmann tó horgászlámpa CUKK üveges pácolt kukorica Mitchell Suprema Match lágymányosiöböl kõházi tavak arany halak pumpa frikai e-mail cimem horgász hetijegy kovácsi hetijegy fekete körös PENN KG 15 rabló cápa hétvégi horgász jegy a balatonon termosz nevis MOSELLA Select Bream Red RSD V-VI pintérhídi horgásztó Aspitrigla cuculus