Gombás süllõszeletek

Hozzávalók

1 kg süllõ, 1 db vöröshagyma, 50 dkg csipkegomba, 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 evõkanál pirospaprika, 1 dl étolaj, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg liszt, só, bors

Elkészítés

A süllõszeleteket megsózzuk, megborsozzuk majd lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük. A gombamártáshoz a hagymát apróra vágjuk majd vajban megpirítjuk. A gombát apróra vágjuk és a pirított hagymával, pirospaprikával fedõ alatt megpirtjuk. A lisztet a tejföllel elkeverjük, ráöntjük a gombára majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A megsütött halszeleteket tálra rakjuk és a mártást köré öntjük. Köretnek fõtt burgonya illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

terény vasmegyei horgásztavak yum műcsali maconka videó lacustris "horgászos" trükkös melegvízes csatorna réti-durbincs horgászvizek budakalász bértó keleti-fõcsatorna tviszter újszentmargita ajkai székitó atlanti menyétke MAVER Nembo Club 600 bolo aranykavics Dynamite Baits Swim Stim Method Mix pamut-tó Gombai préri horgász tó boylis bot óriás tõkehal