Gombás süllõszeletek

Hozzávalók

1 kg süllõ, 1 db vöröshagyma, 50 dkg csipkegomba, 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 evõkanál pirospaprika, 1 dl étolaj, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg liszt, só, bors

Elkészítés

A süllõszeleteket megsózzuk, megborsozzuk majd lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük. A gombamártáshoz a hagymát apróra vágjuk majd vajban megpirítjuk. A gombát apróra vágjuk és a pirított hagymával, pirospaprikával fedõ alatt megpirtjuk. A lisztet a tejföllel elkeverjük, ráöntjük a gombára majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A megsütött halszeleteket tálra rakjuk és a mártást köré öntjük. Köretnek fõtt burgonya illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pisztráng HE horgok méret szerint Fancsika horgásztó horgász területi engedély megyesi tó bényató pontyfogás az összes hal képei Drachkovitch féle szerelék viss kóspallagi turistvandi dunai menyhalazás Szigetstentmiklos matchellés tiszaluc holtág olimpiai to vizhõmérséklet MAVER Elite verseny haltartó boily Berkley Inshore Bubble Up Grub beránt fluoro damil alvógébfélék federbotos horgászat