Gombás süllõszeletek

Hozzávalók

1 kg süllõ, 1 db vöröshagyma, 50 dkg csipkegomba, 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 evõkanál pirospaprika, 1 dl étolaj, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg liszt, só, bors

Elkészítés

A süllõszeleteket megsózzuk, megborsozzuk majd lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük. A gombamártáshoz a hagymát apróra vágjuk majd vajban megpirítjuk. A gombát apróra vágjuk és a pirított hagymával, pirospaprikával fedõ alatt megpirtjuk. A lisztet a tejföllel elkeverjük, ráöntjük a gombára majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A megsütött halszeleteket tálra rakjuk és a mártást köré öntjük. Köretnek fõtt burgonya illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csukázós szerelék Hór-völgye víztározó tütöspuszta Ron Thompson Dialex picker Szimpla bottok hatvani telepites Paprikás keszeg roston páhok vendéglõ-panzió Dunabogdány Bergman tó sulinaris tábla shimano alivio te 6000-360 féderes szerelék Dynamite Baits Swim Stim Method Mix Kétbodony Balatonbóglár magántó zala csalitó TUBERTINI Affondante Silstar Yokozuna Carp teleszkópos hajas-kövihal szû TOP MIX Pácolt kukoricák nyékládháza debrecen-tó halászok istene