Rombuszhal tormával

Hozzávalók

1 1/4 kg rombuszhal fej nélkül, 2 evõkanál só, 1/2 evõkanál ecet, 1 l víz, 5 szem feketebors, 1 hagyma, 1 répa, 1 csokor petrezselyem, 75 g vaj, 1 dl finomra reszelt torma

Elkészítés

Mosd meg a halat, sózd be, locsold meg az ecettel. Tedd félre 15 percre.

Öntsd a vizet egy tûzálló tálba, tedd bele a maradék sót, a borsot, a szeletelt hagymát, a feldarabolt répát és a csokor petrezselymet.
Tedd a sütõbe 175 fokra, néhány percre. Tedd a lébe a rombuszhalat, és fõzd kb 25 percig. Ha kész, óvatosan vedd ki, húzd le a bõrét.
Olvaszd fel a vajat egy lábasban, tegyél hozzá 2-3 evõkanál maradék hallevet amiben a halat fõzted. Reszeld bele a tormát és fõzd amíg a torma megpuhul.

Locsold meg a halat a tormás lével, és szervírozd tört burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

ryobi legyezőbot gyermek napijegy árak királyréti napijegyes horgászat mekongi harcsa energo team emerald match 390 5-20gr gaisztás a paduc horgász etikai szabály black bass paptû heka-bányató búcsúztunk SHIMANO Hyperloop AX TE 6000-300 tatai szelidi tó képek cseth halas rák fogás selva Orosháza Béke Homokbánya lapátkeszeg süllõ pergetése cyprinus carpio mach botok