Rombuszhal tormával

Hozzávalók

1 1/4 kg rombuszhal fej nélkül, 2 evõkanál só, 1/2 evõkanál ecet, 1 l víz, 5 szem feketebors, 1 hagyma, 1 répa, 1 csokor petrezselyem, 75 g vaj, 1 dl finomra reszelt torma

Elkészítés

Mosd meg a halat, sózd be, locsold meg az ecettel. Tedd félre 15 percre.

Öntsd a vizet egy tûzálló tálba, tedd bele a maradék sót, a borsot, a szeletelt hagymát, a feldarabolt répát és a csokor petrezselymet.
Tedd a sütõbe 175 fokra, néhány percre. Tedd a lébe a rombuszhalat, és fõzd kb 25 percig. Ha kész, óvatosan vedd ki, húzd le a bõrét.
Olvaszd fel a vajat egy lábasban, tegyél hozzá 2-3 evõkanál maradék hallevet amiben a halat fõzted. Reszeld bele a tormát és fõzd amíg a torma megpuhul.

Locsold meg a halat a tormás lével, és szervírozd tört burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Vízparti Szállás Pisztráng nyárson sütve pergető bot dovit etetö anyag horgász hetijegy őrbottyán csuka film ammur polenta tóaljai bányász horgászegyesület tó ZANDER colmic bayahibe csonti tenyésztése Barlangi vaklazac cafranghal Angolna sörben sütve SPRO Runnix Bite kapásjelzo készlet szücsitó füstölt lazac Öböl szardella chrysophekadion bojlizo botok raimbow orsó horogelőke kötés shimano stella orsó