Rombuszhal tormával

Hozzávalók

1 1/4 kg rombuszhal fej nélkül, 2 evõkanál só, 1/2 evõkanál ecet, 1 l víz, 5 szem feketebors, 1 hagyma, 1 répa, 1 csokor petrezselyem, 75 g vaj, 1 dl finomra reszelt torma

Elkészítés

Mosd meg a halat, sózd be, locsold meg az ecettel. Tedd félre 15 percre.

Öntsd a vizet egy tûzálló tálba, tedd bele a maradék sót, a borsot, a szeletelt hagymát, a feldarabolt répát és a csokor petrezselymet.
Tedd a sütõbe 175 fokra, néhány percre. Tedd a lébe a rombuszhalat, és fõzd kb 25 percig. Ha kész, óvatosan vedd ki, húzd le a bõrét.
Olvaszd fel a vajat egy lábasban, tegyél hozzá 2-3 evõkanál maradék hallevet amiben a halat fõzted. Reszeld bele a tormát és fõzd amíg a torma megpuhul.

Locsold meg a halat a tormás lével, és szervírozd tört burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Zöldséges haltál csonti önetetõ tergélye Porcsalma csikdánia fertö tó tiszai kövezés põtrétei tõzegtavak pontyvadász hetijegy vajdácska órjs cápa Halpástétom Ambassadeur Classic 6500 CS Mag E. solaris gyõr horgászbakancs MAVER Genesis Black Ice Match 13 ft kislóki horgásztó EZUST CAPA amur játék Balzer Metallica MX-600 felf hucho hucho bngf horgász hetijegy sükösd