Rombuszhal tormával

Hozzávalók

1 1/4 kg rombuszhal fej nélkül, 2 evõkanál só, 1/2 evõkanál ecet, 1 l víz, 5 szem feketebors, 1 hagyma, 1 répa, 1 csokor petrezselyem, 75 g vaj, 1 dl finomra reszelt torma

Elkészítés

Mosd meg a halat, sózd be, locsold meg az ecettel. Tedd félre 15 percre.

Öntsd a vizet egy tûzálló tálba, tedd bele a maradék sót, a borsot, a szeletelt hagymát, a feldarabolt répát és a csokor petrezselymet.
Tedd a sütõbe 175 fokra, néhány percre. Tedd a lébe a rombuszhalat, és fõzd kb 25 percig. Ha kész, óvatosan vedd ki, húzd le a bõrét.
Olvaszd fel a vajat egy lábasban, tegyél hozzá 2-3 evõkanál maradék hallevet amiben a halat fõzted. Reszeld bele a tormát és fõzd amíg a torma megpuhul.

Locsold meg a halat a tormás lével, és szervírozd tört burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

acel eloke kínai razbóra rauch szerelék amurra BIG CARP Csicseriborsó BANAX Koós Senso Spin 310 légykötő cérna berkley villantó penn over bot csömödéri balzer wobbler beluga horgászat Sükösdi tó nyitvatartása liszói VAN DEN EYNDE Etang 0 yhalkék menn balatoni horgász engedély LASERFISH RP-001 Rod Pod magyar harcsas videok Erdész-tó boylizás Horgászturák dvd felsõszemenye