Rombuszhal tormával

Hozzávalók

1 1/4 kg rombuszhal fej nélkül, 2 evõkanál só, 1/2 evõkanál ecet, 1 l víz, 5 szem feketebors, 1 hagyma, 1 répa, 1 csokor petrezselyem, 75 g vaj, 1 dl finomra reszelt torma

Elkészítés

Mosd meg a halat, sózd be, locsold meg az ecettel. Tedd félre 15 percre.

Öntsd a vizet egy tûzálló tálba, tedd bele a maradék sót, a borsot, a szeletelt hagymát, a feldarabolt répát és a csokor petrezselymet.
Tedd a sütõbe 175 fokra, néhány percre. Tedd a lébe a rombuszhalat, és fõzd kb 25 percig. Ha kész, óvatosan vedd ki, húzd le a bõrét.
Olvaszd fel a vajat egy lábasban, tegyél hozzá 2-3 evõkanál maradék hallevet amiben a halat fõzted. Reszeld bele a tormát és fõzd amíg a torma megpuhul.

Locsold meg a halat a tormás lével, és szervírozd tört burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

gyöngyös folyó marna fogas bottyán tó telefonszám bodajk szegvár tisza mély hullanak bicskei halastó Yo-Zuri Pin''s Magnet wobbler rántva gumicsizmák Lactoria Comuta kecskes to Epinephelus tauvina telepített vízterület horgász hetijegy tiszakarád lucínó fenekezõ szerelék feheruti to pulicka vizmélység térkép Védett halfajok Plakát paduc oszi horgaszata hasznosi lebegõ ikra