Lazacos pite

Hozzávalók

Tésztához: 100 g hideg vaj vagy margarin, 2,5-3 dl liszt, 3 evõkanál hideg víz

Töltelékhez: 200 g lazac, 200 g brokkoli, 4 dl tej, 4 db tojás, 1 dl reszelt sajt, 1 citrom reszelt héja, só, bors

Elkészítés

lazac recept
A tésztához gyúrj gyorsan össze minden hozzávalót. Tedd hûtõszekrénybe 30 percre. Végy egy piteformát, kb 25 cm átmérõjût.
lazac recept
A tésztát dolgozd a formába, simítsd kézzel egyenletesen a forma falához is. Süsd elõ 225 fokon 10 percig.
lazac recept
A töltelékhez darabold fel a lazacot és a brokkolit, helyezd az egészet az elõsütött tésztába. Keverd össze a tojásokat a tejjel, szórd bele a reszelt sajtot. Sózd, borsozd, ízesítsd citromhéjjal és kaporral. Öntsd a keveréket a lazacos/brokkolis tésztára, majd süsd 175 fokon 40 percig. Tálald zöld salátával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Templomzugi holtág Zöldséges pontyleves morethan csömöri horgász egyesület zsinórrakás június 15 horgászhelyek kákafok ceglédberceli esztergomi vasas kunsági csatorna snicig cserebogár caras mezõszilas uszos szerelés Carp Zoom minibojli angolna paprikás alóza Buzaszemû keszeg monori to mûlegyezõ horgászvizek tisza tó világre szounálitábla