Lazacos pite

Hozzávalók

Tésztához: 100 g hideg vaj vagy margarin, 2,5-3 dl liszt, 3 evõkanál hideg víz

Töltelékhez: 200 g lazac, 200 g brokkoli, 4 dl tej, 4 db tojás, 1 dl reszelt sajt, 1 citrom reszelt héja, só, bors

Elkészítés

lazac recept
A tésztához gyúrj gyorsan össze minden hozzávalót. Tedd hûtõszekrénybe 30 percre. Végy egy piteformát, kb 25 cm átmérõjût.
lazac recept
A tésztát dolgozd a formába, simítsd kézzel egyenletesen a forma falához is. Süsd elõ 225 fokon 10 percig.
lazac recept
A töltelékhez darabold fel a lazacot és a brokkolit, helyezd az egészet az elõsütött tésztába. Keverd össze a tojásokat a tejjel, szórd bele a reszelt sajtot. Sózd, borsozd, ízesítsd citromhéjjal és kaporral. Öntsd a keveréket a lazacos/brokkolis tésztára, majd süsd 175 fokon 40 percig. Tálald zöld salátával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

folyamszabályozás Xcede csónakbérlés 20kg-os ponty hantosi tó feketesügér andocs sugovica holtág engedély Csömöri út Letoltheto SALMO Perch PH8SDR RR halmáj szorrepatrik hejõ patak babuska hurokkötés sügér telepíés palotási tározó konger aviator feeder varbó Hány gramos úszó megy a felszereléshez horgaszengedely udulesi csekkert kapos jegy omszki-tó strand