Lazacos pite

Hozzávalók

Tésztához: 100 g hideg vaj vagy margarin, 2,5-3 dl liszt, 3 evõkanál hideg víz

Töltelékhez: 200 g lazac, 200 g brokkoli, 4 dl tej, 4 db tojás, 1 dl reszelt sajt, 1 citrom reszelt héja, só, bors

Elkészítés

lazac recept
A tésztához gyúrj gyorsan össze minden hozzávalót. Tedd hûtõszekrénybe 30 percre. Végy egy piteformát, kb 25 cm átmérõjût.
lazac recept
A tésztát dolgozd a formába, simítsd kézzel egyenletesen a forma falához is. Süsd elõ 225 fokon 10 percig.
lazac recept
A töltelékhez darabold fel a lazacot és a brokkolit, helyezd az egészet az elõsütött tésztába. Keverd össze a tojásokat a tejjel, szórd bele a reszelt sajtot. Sózd, borsozd, ízesítsd citromhéjjal és kaporral. Öntsd a keveréket a lazacos/brokkolis tésztára, majd süsd 175 fokon 40 percig. Tálald zöld salátával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

műcsali pilis patakok Foltos tőkehal stupek horgász területi engedély zalaszentmihály horgász területi engedély nagyduna Cigánykafoki fcs Abu Droppen dinceltkaposzta dunai kompkikötő FOX Mágneses horogtartó doboz iszapos bihar Feederezés gubancgátlo felsõtárkány dévérkeszeg horgászat Sötétvölgy horgász napijegy gyomaendrőd pincehely lulla-i tó gyongyos X2 Replay feeder magnum ponty gomba