Lazacos pite

Hozzávalók

Tésztához: 100 g hideg vaj vagy margarin, 2,5-3 dl liszt, 3 evõkanál hideg víz

Töltelékhez: 200 g lazac, 200 g brokkoli, 4 dl tej, 4 db tojás, 1 dl reszelt sajt, 1 citrom reszelt héja, só, bors

Elkészítés

lazac recept
A tésztához gyúrj gyorsan össze minden hozzávalót. Tedd hûtõszekrénybe 30 percre. Végy egy piteformát, kb 25 cm átmérõjût.
lazac recept
A tésztát dolgozd a formába, simítsd kézzel egyenletesen a forma falához is. Süsd elõ 225 fokon 10 percig.
lazac recept
A töltelékhez darabold fel a lazacot és a brokkolit, helyezd az egészet az elõsütött tésztába. Keverd össze a tojásokat a tejjel, szórd bele a reszelt sajtot. Sózd, borsozd, ízesítsd citromhéjjal és kaporral. Öntsd a keveréket a lazacos/brokkolis tésztára, majd süsd 175 fokon 40 percig. Tálald zöld salátával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

elado csökmő patkó-éri tó kápolnásnyék FISHING BOX Magnum Plus doboz Dong-ér bálnák 25kg körüli halak uszora bojlis szerelés klasszikus pontyozás szélirány kezdõlap cigányponty bojli felfüzése hajdu-bihar aspius aspius fonyódi to halaszkellékek nyeletõ orsó Silstar Yokozuna Carp teleszkópos merlin horgászbolt címe jász tilalom MAVER Elite versenyhaltartó molly hal