Fûszeres tõkehal gombás-szósszal

Hozzávalók

600g tõkehalfilé, 1 teáskanál só, 1/4 teáskanál õrölt kardamom, 200g friss gomba, 1-2 evõkanál vaj vagy margarin, 4 evõkanál liszt, 2 dl víz, 2 dl fõzõtejszín, 2-3 evõkanál fehérbor, fehér bors, 1/2 teáskanál paprika, 1 dl reszelt sajt

Elkészítés

Vajazz ki egy tûzálló tálat. Sózd be a halszeleteket és tedd a tálba. Szórd meg a kardamommal. Tisztítsd majd szeleteld fel a gombát. Pirítsd meg a vajon, szórd meg liszttel.Öntsd fel vízzel és tejszínnel és fõzd 3-5 percig. Add hozzá a bort,paprikát, sózd és borsozd. Öntsd a szószt a halra, szórd meg a sajttal majd süsd 225 fokon 15 percig.

Tört burgonya és párolt zöldborsó illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Aesthetic pisztrángozó orsó KRYSTON Merlin horgászhelyek sükösd körös torok õreg to forgók kotése csongrád györgy víz távirányítós csónak etetos horgászhelyek őrtilos carp zoom mini bojli pergetõ szerelék halõr vizsga halas recptek trükök pontyra Berkley Mucsonti piszehal bundi ipoly torkolat duna busacsali fûzfalevél Danny Hulk Telematch mikolik tó Vegyes pontyozó D-Max Boat teleszkópos