Fûszeres tõkehal gombás-szósszal

Hozzávalók

600g tõkehalfilé, 1 teáskanál só, 1/4 teáskanál õrölt kardamom, 200g friss gomba, 1-2 evõkanál vaj vagy margarin, 4 evõkanál liszt, 2 dl víz, 2 dl fõzõtejszín, 2-3 evõkanál fehérbor, fehér bors, 1/2 teáskanál paprika, 1 dl reszelt sajt

Elkészítés

Vajazz ki egy tûzálló tálat. Sózd be a halszeleteket és tedd a tálba. Szórd meg a kardamommal. Tisztítsd majd szeleteld fel a gombát. Pirítsd meg a vajon, szórd meg liszttel.Öntsd fel vízzel és tejszínnel és fõzd 3-5 percig. Add hozzá a bort,paprikát, sózd és borsozd. Öntsd a szószt a halra, szórd meg a sajttal majd süsd 225 fokon 15 percig.

Tört burgonya és párolt zöldborsó illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kárász fogása csali Disznócápa paticz tárolóorsó tököli soderbánya horgaszat az Adrian Neonhal kenyér gyári szabadszállás Ti13i önetetõ Patkó-tó horgász cuc megrendelés Tejszines zöldséges haltál halaskönyv eurohold cbr635 okama kóc túr majna gumira csomó horgászhelyek csepel gyékényes-tó Paradicsomos sült keszeg