Fûszeres tõkehal gombás-szósszal

Hozzávalók

600g tõkehalfilé, 1 teáskanál só, 1/4 teáskanál õrölt kardamom, 200g friss gomba, 1-2 evõkanál vaj vagy margarin, 4 evõkanál liszt, 2 dl víz, 2 dl fõzõtejszín, 2-3 evõkanál fehérbor, fehér bors, 1/2 teáskanál paprika, 1 dl reszelt sajt

Elkészítés

Vajazz ki egy tûzálló tálat. Sózd be a halszeleteket és tedd a tálba. Szórd meg a kardamommal. Tisztítsd majd szeleteld fel a gombát. Pirítsd meg a vajon, szórd meg liszttel.Öntsd fel vízzel és tejszínnel és fõzd 3-5 percig. Add hozzá a bort,paprikát, sózd és borsozd. Öntsd a szószt a halra, szórd meg a sajttal majd süsd 225 fokon 15 percig.

Tört burgonya és párolt zöldborsó illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászhelyek vác SPRO Clubwinner egyesület szeged elado arra papagáj labda hal dunaújvárosi horgászegyesület növényevõ halak neve chlorostigma sic gyűrű vésettajkú paducz Spro serviz halkitömés haldorádo horgász to veresegyháza acél lanthal MULTI FISH Szerelékes doboz kősüllő horgászat SHIMANO Beast Master AX TE 800-300 víz hõmérséklet SPRO Power Catcher Suspender Baitfish jatekok köselj hajdúszováti átmetszés tartozékok 2010 évi telepítésej