Fûszeres tõkehal gombás-szósszal

Hozzávalók

600g tõkehalfilé, 1 teáskanál só, 1/4 teáskanál õrölt kardamom, 200g friss gomba, 1-2 evõkanál vaj vagy margarin, 4 evõkanál liszt, 2 dl víz, 2 dl fõzõtejszín, 2-3 evõkanál fehérbor, fehér bors, 1/2 teáskanál paprika, 1 dl reszelt sajt

Elkészítés

Vajazz ki egy tûzálló tálat. Sózd be a halszeleteket és tedd a tálba. Szórd meg a kardamommal. Tisztítsd majd szeleteld fel a gombát. Pirítsd meg a vajon, szórd meg liszttel.Öntsd fel vízzel és tejszínnel és fõzd 3-5 percig. Add hozzá a bort,paprikát, sózd és borsozd. Öntsd a szószt a halra, szórd meg a sajttal majd süsd 225 fokon 15 percig.

Tört burgonya és párolt zöldborsó illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

yamaha csónakmotor nyirádi Mi kell a horgászengedélyhez házi-réti angolnás hely black oreo horgasztibi videó-fenekezés Rapala Count Down CD07BCF napijegy hársasberki tó Máramarosi töltött csuka hortobágy folyó fegyvernekiholtág területi engedély fás tó édesvizi halak nagyberki vízrendszer tok horgászat ponty csatorna Gyula Harcsás tó horgász területi engedély galgahévíz csongradmegye Halburger õsz