Pácolt lazac

Hozzávalók

800 g friss lazacfilé, 2 darab, 1/2 evõkanál szemes fehér bors, 3 evõkanál só, 3 evõkanál cukor, 1 csokor kapor

Elkészítés

Mosd meg majd töröld szárazra a lazacfilét. Törd össze a borsot és keverd össze a sóval és a cukorral. Szórd meg az egyik lazacszeletet a fûszerkeverék felével és takard be az összevágott kapor felével. Szórd meg a másik lazacszeletet a maradék fûszerrel, azután a kaporral. Fordítsd egymásra a két szeletet, tedd egy jól zárható tasakba. Félidõben fordítsd meg a szeleteket.

Pácolási idõ két nap, hûtõben. Kapard le a fûszereket, majd szeleted fel a halat vékony szeletekre. Szervírozd citromgerezdekkel és fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fûzfahal hinár Ököritófülpös karcsa Olasz csík bojlizó Rábasömjén kapitális menyhal a halak télen lesőharcsa olhal péceli tó pellett amur sütés gátszakadás a móri tavaknál MADOCSA köröstarcsai vizek mocskos-duna torpillaólom tok ongai he halfesztival tiszalok területi engedély budakalász harcsafogó verseny