Pácolt lazac

Hozzávalók

800 g friss lazacfilé, 2 darab, 1/2 evõkanál szemes fehér bors, 3 evõkanál só, 3 evõkanál cukor, 1 csokor kapor

Elkészítés

Mosd meg majd töröld szárazra a lazacfilét. Törd össze a borsot és keverd össze a sóval és a cukorral. Szórd meg az egyik lazacszeletet a fûszerkeverék felével és takard be az összevágott kapor felével. Szórd meg a másik lazacszeletet a maradék fûszerrel, azután a kaporral. Fordítsd egymásra a két szeletet, tedd egy jól zárható tasakba. Félidõben fordítsd meg a szeleteket.

Pácolási idõ két nap, hûtõben. Kapard le a fûszereket, majd szeleted fel a halat vékony szeletekre. Szervírozd citromgerezdekkel és fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kõvágó nádastói töröcskei tó abonyi turbina öbõl péteri horgásztó STRATEGY Edge imori nyugati öv csatorna csontit készíteni vall to ürböpuszta Szardíniás metélt szabics kikötõ holdfázis pergetõ horgászat tartozékai alcsi sziget õsszes halfaj képpel Bika-zug tápiószentmárton perlet készités réti durbincs TRABUCCO S-Force XPS Surf Cast 35 csengöldi víztározó DAM Quick Power Pirate LS Multi