Pácolt lazac

Hozzávalók

800 g friss lazacfilé, 2 darab, 1/2 evõkanál szemes fehér bors, 3 evõkanál só, 3 evõkanál cukor, 1 csokor kapor

Elkészítés

Mosd meg majd töröld szárazra a lazacfilét. Törd össze a borsot és keverd össze a sóval és a cukorral. Szórd meg az egyik lazacszeletet a fûszerkeverék felével és takard be az összevágott kapor felével. Szórd meg a másik lazacszeletet a maradék fûszerrel, azután a kaporral. Fordítsd egymásra a két szeletet, tedd egy jól zárható tasakba. Félidõben fordítsd meg a szeleteket.

Pácolási idõ két nap, hûtõben. Kapard le a fûszereket, majd szeleted fel a halat vékony szeletekre. Szervírozd citromgerezdekkel és fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

nyársorrú hal clarias döme gábor filmei horgász területi engedély tiszalök napijegsek gyomaendröd -Bononzug horgász térkép angol halnevek Horgásztanyán horgász kötés eljuttatását horgászverseny Gersekarát dunán horgászni Márványos sügér amurra bakik dunai horgász perfect MOSELLA Futter bojli fancsika telepités halászgép javítás a lenagyobb kifogott amur gyurói horgász tó Öntözõ tó