Ünnepi halleves tengeri halból

Hozzávalók

50dkg tengerihal-filé, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, zellergumó, zellerzöld, 1 szál póré, 1 paradicsom, késhegynyi kurkuma, 2 db halászlékocka, só

Elkészítés

Tegyük fel a hal és a zöldségek felét és a paradicsomot fõni annyi vízbe, amennyi jól ellepi. Ízesítsük a halászlékockával, kurkumával, sóval. Vágjuk a többi zöldséget vékony csíkokra, a halhúst kockákra. Félórás lassú forralás után az alaplevet turmixoljuk vagy passzírozzuk át. A krémleveshez adjuk hozzá a zöldségcsíkokat és a halat, és kis lángon, pár perc alatt fõzzük össze. Ízlés szerint világos vajas rántással is sûríthetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Rapala Mini Fat Rap MFR03FCW 13 as horgászhely SPRO Power Catcher Suspender Baitfish kecskéscsárda Keszegfesztivál göröndi halastavak sil star botok horgászképek Libickozmai tarany aknamélyitö gyál perem tó angonafilmek MULTI FISH Moduláris alapláda szõllõs andrás napijegy deseda Csömöri csapadékvíz tározó pikkelyes hévizgyörki halasto Halkatraz tó körös keszeg angolna receptek sirató-holtág horgász napijegy százhalombatta