Ünnepi halleves tengeri halból

Hozzávalók

50dkg tengerihal-filé, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, zellergumó, zellerzöld, 1 szál póré, 1 paradicsom, késhegynyi kurkuma, 2 db halászlékocka, só

Elkészítés

Tegyük fel a hal és a zöldségek felét és a paradicsomot fõni annyi vízbe, amennyi jól ellepi. Ízesítsük a halászlékockával, kurkumával, sóval. Vágjuk a többi zöldséget vékony csíkokra, a halhúst kockákra. Félórás lassú forralás után az alaplevet turmixoljuk vagy passzírozzuk át. A krémleveshez adjuk hozzá a zöldségcsíkokat és a halat, és kis lángon, pár perc alatt fõzzük össze. Ízlés szerint világos vajas rántással is sûríthetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

sió csatornai horgászegyesületek borsósi horgász tó pisztráng rákkal töltve halpörkölt szatmári módra horgász hetijegy kiseger kösely sósvizi horgászzsinór feltûrt House of Hardy móri tó endrőd Boldogasszony-tó pirka bugyi csatorna gólem meleg füst veresszemű keszeg hogyan csináljunk uszot bolognai botos folyóvízi algériai csuka lázbércitó CDJ-7 S rapala halastó tószeg