Ünnepi halleves tengeri halból

Hozzávalók

50dkg tengerihal-filé, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, zellergumó, zellerzöld, 1 szál póré, 1 paradicsom, késhegynyi kurkuma, 2 db halászlékocka, só

Elkészítés

Tegyük fel a hal és a zöldségek felét és a paradicsomot fõni annyi vízbe, amennyi jól ellepi. Ízesítsük a halászlékockával, kurkumával, sóval. Vágjuk a többi zöldséget vékony csíkokra, a halhúst kockákra. Félórás lassú forralás után az alaplevet turmixoljuk vagy passzírozzuk át. A krémleveshez adjuk hozzá a zöldségcsíkokat és a halat, és kis lángon, pár perc alatt fõzzük össze. Ízlés szerint világos vajas rántással is sûríthetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászengedély veresegyházon csukaállomány Epinephelus tukula kapos folyó moon katalogus gilizta Byron Neptulus sulinaris tábla varsány tábpuszta balzer orsó felter kõfúr csik ceglédberceli horgásztó horgász verseny holland tibi koi 18.5 kg horgász területi engedély pilismarót úri kapást horgászhelyek szödöny túrtõ Sárga gát Mattyi tó jegyek ára