Ünnepi halleves tengeri halból

Hozzávalók

50dkg tengerihal-filé, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, zellergumó, zellerzöld, 1 szál póré, 1 paradicsom, késhegynyi kurkuma, 2 db halászlékocka, só

Elkészítés

Tegyük fel a hal és a zöldségek felét és a paradicsomot fõni annyi vízbe, amennyi jól ellepi. Ízesítsük a halászlékockával, kurkumával, sóval. Vágjuk a többi zöldséget vékony csíkokra, a halhúst kockákra. Félórás lassú forralás után az alaplevet turmixoljuk vagy passzírozzuk át. A krémleveshez adjuk hozzá a zöldségcsíkokat és a halat, és kis lángon, pár perc alatt fõzzük össze. Ízlés szerint világos vajas rántással is sûríthetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász szerviz MILO VIP Magic kempinglámpa ZAKONYI orsóra damilkötés zagyva engedély macrela Topset tartó 6 részes horgászvizek budakalász Mediterrán hal adácsi tározó pickerezés ráksi horgásztó keszeg ára bojli készítése sipos horgásztó elõkék bojli felszerelések harcsázószett KOCAPECAS selidi to spro iron pergetõ botok tesztje balsaúszó