Marbellai halpörkölt

Hozzávalók

400 g fagyasztott tengeri halfilé (tõkehal, foltos tõkehal), 1 doboz kagyló saját levében, 2 evõkanál liszt, 3 dl tejszín, 2 dl fehér bor, 2 fokhagyma gerezd, 1/4 teáskanál piros paprika, só, 500 g fagyasztott zöldborsó, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Olvaszd ki a halat, majd szeleteld fel 8 részre. Csepegtesd le a kagylót, tedd félre a levét. Forgasd a halszeleteket és a kagylót a lisztbe. Öntsd a tejszínt és a bort egy lábasba. Agy hozzá 3 evõkanál kagylólevet. Hagyd fõni fedõ alatt 4-5 percig. Pucold meg a fokhagymát és szeleteld fel. Add a fokhagymát a paprikát a halat és a kagylót a tejszínes mártáshoz és hagyd fõni még 5-8 percig. Sózd meg.

Add hozzá a cukorborsót, éppen hogy csak átmelegedjen, szórd meg petrezselyemmel. Szervírozd fõtt burgonyával vagy fõtt rizzsel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

rántott harcsa GÉBÁRTITO agyagbánya gödrök műlegyezők fóruma háziréti viztározó árak Szavanna mezõkövesdi horgásztó korhatár mohácsi halász csárda hosszuréti karbon kárb bojlis bot papi tavak Gyöngyszem Berkley Trilene Iron Silk RL-044 rakósozás heelys oroshaz horgász hetijegy hévíz harcsamaj maximus kulcs öblös horog kötés körtvélyesi holt tisza