Marbellai halpörkölt

Hozzávalók

400 g fagyasztott tengeri halfilé (tõkehal, foltos tõkehal), 1 doboz kagyló saját levében, 2 evõkanál liszt, 3 dl tejszín, 2 dl fehér bor, 2 fokhagyma gerezd, 1/4 teáskanál piros paprika, só, 500 g fagyasztott zöldborsó, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Olvaszd ki a halat, majd szeleteld fel 8 részre. Csepegtesd le a kagylót, tedd félre a levét. Forgasd a halszeleteket és a kagylót a lisztbe. Öntsd a tejszínt és a bort egy lábasba. Agy hozzá 3 evõkanál kagylólevet. Hagyd fõni fedõ alatt 4-5 percig. Pucold meg a fokhagymát és szeleteld fel. Add a fokhagymát a paprikát a halat és a kagylót a tejszínes mártáshoz és hagyd fõni még 5-8 percig. Sózd meg.

Add hozzá a cukorborsót, éppen hogy csak átmelegedjen, szórd meg petrezselyemmel. Szervírozd fõtt burgonyával vagy fõtt rizzsel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

VMC 9800 pontos hely matyér tilalom Shimano Pontyozó rövidnadrág Okuma VSystem Low Profile 100 Robesz bevonatos fonottzsinór halradarozás etetõ recept halászlé törpeharcsábol horgász területi engedély kákafok ellensúlyozó dam orsok Abu Stealth 6000FD D A M owner horog végtelencsigás orsó némedi tó CÉRNA ÜTKÖZÕ Puskin tér görömbölyi tó öcsödi SPRO Pellet Waggler 420 tesse-úszó