Marbellai halpörkölt

Hozzávalók

400 g fagyasztott tengeri halfilé (tõkehal, foltos tõkehal), 1 doboz kagyló saját levében, 2 evõkanál liszt, 3 dl tejszín, 2 dl fehér bor, 2 fokhagyma gerezd, 1/4 teáskanál piros paprika, só, 500 g fagyasztott zöldborsó, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Olvaszd ki a halat, majd szeleteld fel 8 részre. Csepegtesd le a kagylót, tedd félre a levét. Forgasd a halszeleteket és a kagylót a lisztbe. Öntsd a tejszínt és a bort egy lábasba. Agy hozzá 3 evõkanál kagylólevet. Hagyd fõni fedõ alatt 4-5 percig. Pucold meg a fokhagymát és szeleteld fel. Add a fokhagymát a paprikát a halat és a kagylót a tejszínes mártáshoz és hagyd fõni még 5-8 percig. Sózd meg.

Add hozzá a cukorborsót, éppen hogy csak átmelegedjen, szórd meg petrezselyemmel. Szervírozd fõtt burgonyával vagy fõtt rizzsel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

halfej Háziréti víztározó Rapala Blue Fox Vibrax BFF2SFR felgumizás TOP MIX Leves kukoricák szeged keramit puszta halpác békés megyei ib Rapala Original Floater F09G Pisztrángosvizek tomos 4 meteologia nyálkásangolna torokbalinti horgaszto magan tavak gyor csobaj dunaiholtag horgász területi engedély nyugati főcsatorna Püspökmolnári nagybõrzsõny konyv Pontypaprikás EUROHOLD Power Game 300