Marbellai halpörkölt

Hozzávalók

400 g fagyasztott tengeri halfilé (tõkehal, foltos tõkehal), 1 doboz kagyló saját levében, 2 evõkanál liszt, 3 dl tejszín, 2 dl fehér bor, 2 fokhagyma gerezd, 1/4 teáskanál piros paprika, só, 500 g fagyasztott zöldborsó, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Olvaszd ki a halat, majd szeleteld fel 8 részre. Csepegtesd le a kagylót, tedd félre a levét. Forgasd a halszeleteket és a kagylót a lisztbe. Öntsd a tejszínt és a bort egy lábasba. Agy hozzá 3 evõkanál kagylólevet. Hagyd fõni fedõ alatt 4-5 percig. Pucold meg a fokhagymát és szeleteld fel. Add a fokhagymát a paprikát a halat és a kagylót a tejszínes mártáshoz és hagyd fõni még 5-8 percig. Sózd meg.

Add hozzá a cukorborsót, éppen hogy csak átmelegedjen, szórd meg petrezselyemmel. Szervírozd fõtt burgonyával vagy fõtt rizzsel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

meddig horgászható busa horgászat ijjal flourcarbon VAN DEN EYNDE Feeder Közönséges villásmakréla bajai ferenc csatorna hosszú cizma KORUM Kereszttartó horgászolmok vajdácskai holtág sulõzés KORDA Method talpolmos etetokosár MAVER Diamond Fine Match 420 sziksóstói horgásztó Pelikán tó Waggler MTeam folyami rák fogyo hold fõtt kukorica mellcsizma csokonyavisonta busapörkölt SPRO Feeder Secial For Carp pontyok kenyérel