Fokhagymás csuka

Hozzávalók

1-1,5 kg-os csuka, 10-15 megpucolatlan fokhagymagerezd, 50 gramm vaj, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyem, 2 teáskanál kakukkfû, 1 dl vörösborecet, só, bors

A szószhoz: 1,5 dl tejszín, 50 gramm vaj, halzselé vagy halízesítõ kocka

Elkészítés

A sütõt állítsd be 225 oC fokra. Tisztítsd meg a csukát. Mosd meg alaposan majd töröld le a nedvességtõl majd sózd meg egy evõkanál sóval. Tisztítsd meg a fokhagyma gerezdeket úgy, hogy a belsõ vastag héja rajta maradjon. Töltsd meg a csukát a fele vajjal, az összes fokhagymagerezddel, a petrezselyemmel és a kakukkfûvel majd tedd bele egy sütésálló kivajazott tálba. A maradék vajat tedd rá és 15 percig süsd a sütõben. Locsold meg a levével és az ecettel. Süsd kb. 15 percig még és közben a levével locsolgasd.

Ha átsült helyezd egy tálra és tegyél rá alufóliát. Olvaszd meg a halzselét egy edényben (vagy az ízesítõkockát egy kis vízben) és keverd hozzá a tejszínt. Keverd bele a vajat is.

Tört krumplival tálalható.

0 hozzászólás

Hozzászólások

szabolcs szatmárba FISHING BOX K2 Dobozos nagyláda legyezõ video kiado vizparti õrtilos nagy tálca hetijegy budapesti duna halételek TOP MIX Complete Mix Panettone Ponty SALMO Minnow M7F YD baki film vízigolyó Tiszaalpári holt tisza zubogo ifihorgász horgász területi engedély veresegyháza elite feeder ünhal chlin csomo kék mennyhal csepeli kavicsbánya zöld légy légykötő felszerelés horgászhelyek eldorádó tó