Fokhagymás csuka

Hozzávalók

1-1,5 kg-os csuka, 10-15 megpucolatlan fokhagymagerezd, 50 gramm vaj, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyem, 2 teáskanál kakukkfû, 1 dl vörösborecet, só, bors

A szószhoz: 1,5 dl tejszín, 50 gramm vaj, halzselé vagy halízesítõ kocka

Elkészítés

A sütõt állítsd be 225 oC fokra. Tisztítsd meg a csukát. Mosd meg alaposan majd töröld le a nedvességtõl majd sózd meg egy evõkanál sóval. Tisztítsd meg a fokhagyma gerezdeket úgy, hogy a belsõ vastag héja rajta maradjon. Töltsd meg a csukát a fele vajjal, az összes fokhagymagerezddel, a petrezselyemmel és a kakukkfûvel majd tedd bele egy sütésálló kivajazott tálba. A maradék vajat tedd rá és 15 percig süsd a sütõben. Locsold meg a levével és az ecettel. Süsd kb. 15 percig még és közben a levével locsolgasd.

Ha átsült helyezd egy tálra és tegyél rá alufóliát. Olvaszd meg a halzselét egy edényben (vagy az ízesítõkockát egy kis vízben) és keverd hozzá a tejszínt. Keverd bele a vajat is.

Tört krumplival tálalható.

0 hozzászólás

Hozzászólások

SHIMANO TC BX 10-400 területi engedély vajdácska hûtõ tó halismeret dvdk sunhal kardos er Sügér sajtos bundában Csuka hol él repcemag budaszegi domolykós hely szeplinkeszeg fancsika-tározók Abu Stealth 2000FD Rapala Minnow Rap MR09BP dunai márnázás pergetõ horgászat horgászbolt 2.ker süllő állomány fenekezõ szerelkés Zöld muréna iwiw rod pod