Halkocsonya tengeri halból

Hozzávalók

50-70 dkg halfilé, 2-3 citrom, 2-3 babérlevél, só, fehérbors, 1 csomag zselatinpor vagy levél, 1 csokor kapor, 1 vöröshagyma felkarikázva, leforrázva.

Elkészítés

A halfilét 1-1,5 liter vízben babérlevéllel, egy kettévágott citrommal és egy másik kicsavart levével, sóval, fehér borssal ízesítve feltesszük fõni. A halfilét kiszedjük, a hallét leszûrjük, felforraljuk, hozzáadjuk a zselatint és hûlni hagyjuk. A formába kevés kocsonyaalapot öntünk, dermedni hagyjuk, elrendezzük benne a halhúst, a kaporágacskákat, a hagymakarikákat, a citromszeleteket, és felöntjük a többi kocsonyaalappal. Ügyeljünk arra, hogy a kocsonya állaga mindig megfelelõ legyen, mert csak így lesz szép, amikor a formából kiborítjuk a kész halkocsonyát.

0 hozzászólás

Hozzászólások

előke zsinórok napijegy olajbányász tó Tengerihal szeletek Duglere módon spro woblerek serházugi holtág bodorka ívása feeder botra úszós szerelék rántott tengeri halfilé borsosgyör Horgászati tilalmak harcsa tepsiben tubertini úszó Kabaréti tó dány kõhal park horgászegyesület vizparti faház Aphyosemion gardneri harcsa fogasi modszerei Vegyes pontyozó D-Max Boat bokor károly Sügér párolva bulldog ferruginea