Halkocsonya tengeri halból

Hozzávalók

50-70 dkg halfilé, 2-3 citrom, 2-3 babérlevél, só, fehérbors, 1 csomag zselatinpor vagy levél, 1 csokor kapor, 1 vöröshagyma felkarikázva, leforrázva.

Elkészítés

A halfilét 1-1,5 liter vízben babérlevéllel, egy kettévágott citrommal és egy másik kicsavart levével, sóval, fehér borssal ízesítve feltesszük fõni. A halfilét kiszedjük, a hallét leszûrjük, felforraljuk, hozzáadjuk a zselatint és hûlni hagyjuk. A formába kevés kocsonyaalapot öntünk, dermedni hagyjuk, elrendezzük benne a halhúst, a kaporágacskákat, a hagymakarikákat, a citromszeleteket, és felöntjük a többi kocsonyaalappal. Ügyeljünk arra, hogy a kocsonya állaga mindig megfelelõ legyen, mert csak így lesz szép, amikor a formából kiborítjuk a kész halkocsonyát.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pergetõk Minnow D horgász toplista perfect horgász napijegy rétmajor albatrosz kéty elõkekötés csomók kötések békészsentandrás simano feeder harcsa szereles rakósbot tartó pergetés süllőre sátor horgászvizek eldorádó tó london drennan bot dunakeszeg Rapala Shallow Shad Rap SSR07CW villantó készités házolag jánd horgászmodszerek-uszozás szabolcsi horgásztó