Halkocsonya tengeri halból

Hozzávalók

50-70 dkg halfilé, 2-3 citrom, 2-3 babérlevél, só, fehérbors, 1 csomag zselatinpor vagy levél, 1 csokor kapor, 1 vöröshagyma felkarikázva, leforrázva.

Elkészítés

A halfilét 1-1,5 liter vízben babérlevéllel, egy kettévágott citrommal és egy másik kicsavart levével, sóval, fehér borssal ízesítve feltesszük fõni. A halfilét kiszedjük, a hallét leszûrjük, felforraljuk, hozzáadjuk a zselatint és hûlni hagyjuk. A formába kevés kocsonyaalapot öntünk, dermedni hagyjuk, elrendezzük benne a halhúst, a kaporágacskákat, a hagymakarikákat, a citromszeleteket, és felöntjük a többi kocsonyaalappal. Ügyeljünk arra, hogy a kocsonya állaga mindig megfelelõ legyen, mert csak így lesz szép, amikor a formából kiborítjuk a kész halkocsonyát.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Lesence patak fejér megye csomóbontó szerszám fejermegyeihorgaszto heck sütése SPRO Norway Power Fjord Fehér rája SPRO Precision Universal Spin 60 Nebrius ferrugineus zöldike Rövidorrú tüskéscápa horgász hetijegy szank csalihalfogó háló horgasz ujsagok horgászidö wobblerkeszites FOX Slayer gerence yum műcsali masintai Bala csupasztorkú Pergetés felszerelései hókony