Halkocsonya tengeri halból

Hozzávalók

50-70 dkg halfilé, 2-3 citrom, 2-3 babérlevél, só, fehérbors, 1 csomag zselatinpor vagy levél, 1 csokor kapor, 1 vöröshagyma felkarikázva, leforrázva.

Elkészítés

A halfilét 1-1,5 liter vízben babérlevéllel, egy kettévágott citrommal és egy másik kicsavart levével, sóval, fehér borssal ízesítve feltesszük fõni. A halfilét kiszedjük, a hallét leszûrjük, felforraljuk, hozzáadjuk a zselatint és hûlni hagyjuk. A formába kevés kocsonyaalapot öntünk, dermedni hagyjuk, elrendezzük benne a halhúst, a kaporágacskákat, a hagymakarikákat, a citromszeleteket, és felöntjük a többi kocsonyaalappal. Ügyeljünk arra, hogy a kocsonya állaga mindig megfelelõ legyen, mert csak így lesz szép, amikor a formából kiborítjuk a kész halkocsonyát.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csónakbérlés a dunán sajtó harcsafej sebes pisztráng Berkley Lightning Rod LRS-80ML Pinnacle MATRIX BAITCAST MT10SR v csatorna recsk vas megye országos engedély mikolik-tó koi tó nyitása mérges TOP MIX Pácolt kukoricák lead core kötés SPRO Dyno Force Feeder 390 MH spiccbot felszerelése Tenger gyümölcsei sajtszószban etetõrakéta felkõtése victor tarus ponty párna bacskiskun-megye ráskecei duna-ág SPRO Spinner Special körforgó villantó