Halkocsonya tengeri halból

Hozzávalók

50-70 dkg halfilé, 2-3 citrom, 2-3 babérlevél, só, fehérbors, 1 csomag zselatinpor vagy levél, 1 csokor kapor, 1 vöröshagyma felkarikázva, leforrázva.

Elkészítés

A halfilét 1-1,5 liter vízben babérlevéllel, egy kettévágott citrommal és egy másik kicsavart levével, sóval, fehér borssal ízesítve feltesszük fõni. A halfilét kiszedjük, a hallét leszûrjük, felforraljuk, hozzáadjuk a zselatint és hûlni hagyjuk. A formába kevés kocsonyaalapot öntünk, dermedni hagyjuk, elrendezzük benne a halhúst, a kaporágacskákat, a hagymakarikákat, a citromszeleteket, és felöntjük a többi kocsonyaalappal. Ügyeljünk arra, hogy a kocsonya állaga mindig megfelelõ legyen, mert csak így lesz szép, amikor a formából kiborítjuk a kész halkocsonyát.

0 hozzászólás

Hozzászólások

babaocsai dráva holt ága Halasle csökmő patkó-éri tó manns szilikon csalik fox rx digital b ujvaros jászsági főcsatorna mély iszap halétel TOP MIX Eteto kender ami a horgász dobozba kell napijegy vác fireblood BANAX Koós Boat 1600 g spotted bass kiado Áttetsző pontylazac beránt sárszentmihályi tó pisztráng fogható súr horgász tavak chervy wobblerek verseny idöpontok solunar