Dunai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hajo morulius ceglédi horgászklub adószáma pergető pisztrángozás felszerelés ponty hogászatra shimano ultegra orsó gyermek horgász verseny vízidarázs puffer ároktö SPRO Explorer Match 390 Yo-Zuri Crystal Minnow wobbler csukázás legyezve OWNER ST-36BC Abu Garcia Ruby Crest 1002 MH Parti Pista Bácsi halászleve vajban sült pallagzugi viztározó ménes zó horgászások Acsa úszós süllőzés horgászhelyek szigliget horgász hetijegy százhalombatta