Dunai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

cigányponty bataton napi jegy szabad horgászni csopak Anna Panzió bogácsi tó füzes-tó miszla horgász területi engedély tunyogmatolcs taplalkozas Euró Stár senator debrecen darabos Grillezett pisztráng fuszeres tejföllel Spicara göboljárás nagy bivalyos tó berkley bot pipi-ligeti-orvhalászok szonáris tesziveszi keret márna ívása békésszentandrás-haki györki tó