Dunai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászhelyek rábca horgász területi engedély duna csukázós szerelék Scomberesocidae knotless spro nova sonkad olcsó feeder bot mártogatódip domolykózs balaton, horgaszjegy zsinór tekerés halmáj Mátra harcsarekord 2010 balatoni haltelepités Õrségi Galamdúc Vendégház ponty halaszle tokaji horgász to Liza ramada kék-tó faddombori horgászvíz spotted bass haltetem