Dunai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

szivárvány ponty tovi úszós horgászat Perca fluviatilis STONFO Gubancgátlós csontikosár PELZER Twist Lock System gyorsrögzíto adapter bott alapozó etetés Órjás cápa tiszai horgásztúra lis tököli-tó horgászvizek malomvölgy hozzászólások DEÁKY fürdõzés berkesd műlegyezők klubja pecakunyho élõ csali őrtilosi kavicsbányató műlegyes horgász kapófog csónakázó tó shefild tiszacsege miska-fok