Dunai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászvizek jászkisér Shimano Nexave BX 7méteres bot tiszaujváros tisza söreg gyöngyös-patak göbhal Bedobás fluoro damil HE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetsége SHIMANO Alivio AX Spin 330MH Gelej Tataiderítõtó kuttyog silver tó hantosi tó csabi Fizesitó magan tavak óriásantennás úszó Szentendrei horgász bolt MULTI FISH kisláda csuka rablása Pácini tó