Dunai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

muskellunge Villa Bridge Panzió bojli aroma okuma denster kóspallagi vizi siklo napijegy pogány Bergmann tó bojlis horgok felkütése horog egyágú rablóhalakhoz bojlizo szerlék Zagyva folyó BORJÁD békésmegye Storm WSBS GLF mézes kalács recept tonhalak DRENNAN Gumizott topset SPRO Explorer feeder 360 MH könyvek atkai horgásztó SHIMANO Hyperloop AX feeder heavy 396 afrikai harcsa nyúzása parazita