Dunai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

műlégykötés ikrák fogas filé domoszlói tározó novenyek bolgnai kusz Székely Ádám mûvei SALMO Hornet H5F DB délegyház elõkekötés szikra Ács horgász tó Fattyúmakrélák Hódmezõv.hely Dobó Ferenc horgász egyesület spicgyûrû fehérhasú csuka paduc ívása harcsás dvd csillagrája AX Carp Extra heavy poloskei horgaszto kepek mûcsalik harcs horgászata