Dunai halászlé I.

Hozzávalók

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

mámai-gyovai holtág januári tilalmak feeder filmek DRENNAN Forged Match horgászvizek gyoma Atractosteus törökbálinti tó nyitvatartása halfej prepalalas tribal csőbot Ron Thompson Dialex Power Wind tele Horgász tilalom pontyra azur termál drávai horgászhelyek SPRO Intruder Feeder 360 MH legjobb halfogó csik-felek süllö mibe kerül haltörzs töltve gyerek endegély afrika harcsa keskeny Okuma Alumina Low Profile 200W dunai sügérezés