Tejfölös régimódi harcsapaprikás

Hozzávalók

1 kg harcsa, 5 dkg sertészsír, 1 nagy fej hagyma, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál piros paprika, só

Elkészítés

A pikkelytelen hosszúra nyúlt nyálkás testû harcsák közül a 3-6 kilós példányok húsa a legízletesebb. A kisebb példányok tisztítását érdemes egy nagyobb edénybe néhány másodpercig forró vízbe való mártással kezdeni. A nagyobbakat ha nincs megfelelõ nagyságú edény akkor a fürdõkádba forrázhatjuk le. A forrázás után a nyálka és a hal bõre is egyszerûen lekaparható.

A harcsát gondosan tisztítsuk meg, a bõrét kaparjuk le. A megolvasztott sertészsírba tegyük bele a hagymát és a paprikát. Keverjük jól össze a hüvelykujjnyira darabol harcsahússal majd öntsünk rá 2 dl vizet és a tejfölt. Nagyobb lángon fõzzük negyed órát. A fõzés után már ne keverjük mert a halhús szétomlik.

Tálaljuk nokedlivel vagy fõtt krumplival.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fogas naptar horgászvizsga hely fogassüllő Sárga gát Soponyai horgásztó lapis tó SALMO Hornet H5F YD soular amur filmek kapitális tok viza hetijegy nyékládháza Szigetbecse mogyoródi patak tatabánya környéki horgász vizek mirsa horgászhelyek fűzvölgyi csatorna hajdúbihari felkantározás amur dömsödi övcsatorna buvár BEHR dróteloke Püspökladány VI. halak Zöldséges halragu hollandi mártással horgász hetijegy budapesti szakasz