Tejfölös régimódi harcsapaprikás

Hozzávalók

1 kg harcsa, 5 dkg sertészsír, 1 nagy fej hagyma, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál piros paprika, só

Elkészítés

A pikkelytelen hosszúra nyúlt nyálkás testû harcsák közül a 3-6 kilós példányok húsa a legízletesebb. A kisebb példányok tisztítását érdemes egy nagyobb edénybe néhány másodpercig forró vízbe való mártással kezdeni. A nagyobbakat ha nincs megfelelõ nagyságú edény akkor a fürdõkádba forrázhatjuk le. A forrázás után a nyálka és a hal bõre is egyszerûen lekaparható.

A harcsát gondosan tisztítsuk meg, a bõrét kaparjuk le. A megolvasztott sertészsírba tegyük bele a hagymát és a paprikát. Keverjük jól össze a hüvelykujjnyira darabol harcsahússal majd öntsünk rá 2 dl vizet és a tejfölt. Nagyobb lángon fõzzük negyed órát. A fõzés után már ne keverjük mert a halhús szétomlik.

Tálaljuk nokedlivel vagy fõtt krumplival.

0 hozzászólás

Hozzászólások

maruto horog Püspökladány VI. halak harancsa calamari spro runnix bite ponytypaptetû szabályok fenekező horgászat Balla horgásztó eladó ház bojlis horog kötés Csorbatelepi-tó ib víz zengõ horgásztó serházugi holtág SPRO Carpology rakós száknyél peresitanyák kigyósi omni x ENERGOTEAM Szerelékes láda Hubal területi engedély csárdaszállás teljes pontyos videok légykészitése