Tejfölös régimódi harcsapaprikás

Hozzávalók

1 kg harcsa, 5 dkg sertészsír, 1 nagy fej hagyma, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál piros paprika, só

Elkészítés

A pikkelytelen hosszúra nyúlt nyálkás testû harcsák közül a 3-6 kilós példányok húsa a legízletesebb. A kisebb példányok tisztítását érdemes egy nagyobb edénybe néhány másodpercig forró vízbe való mártással kezdeni. A nagyobbakat ha nincs megfelelõ nagyságú edény akkor a fürdõkádba forrázhatjuk le. A forrázás után a nyálka és a hal bõre is egyszerûen lekaparható.

A harcsát gondosan tisztítsuk meg, a bõrét kaparjuk le. A megolvasztott sertészsírba tegyük bele a hagymát és a paprikát. Keverjük jól össze a hüvelykujjnyira darabol harcsahússal majd öntsünk rá 2 dl vizet és a tejfölt. Nagyobb lángon fõzzük negyed órát. A fõzés után már ne keverjük mert a halhús szétomlik.

Tálaljuk nokedlivel vagy fõtt krumplival.

0 hozzászólás

Hozzászólások

tökmagpogácsa fényképek harcsa modszerek halfarkas DELALANDE Sandra cserebogár rajzása fûzestó Berkley Phazer spinning Halkatraz tó horogelőke Kós Ferenc hogykel a botot fõl szerelni területi engedély megyesi tó lengyelországi halak MOSELLA eteto bojli kiskun halas sóstó csömöri to bugac pusztai to primavara feltűrt hal bagarét-tiiborány nagy fogasok centauricsomo Shimano Alívio bojlis bot 3lb süllő fenekezve