Tejfölös régimódi harcsapaprikás

Hozzávalók

1 kg harcsa, 5 dkg sertészsír, 1 nagy fej hagyma, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál piros paprika, só

Elkészítés

A pikkelytelen hosszúra nyúlt nyálkás testû harcsák közül a 3-6 kilós példányok húsa a legízletesebb. A kisebb példányok tisztítását érdemes egy nagyobb edénybe néhány másodpercig forró vízbe való mártással kezdeni. A nagyobbakat ha nincs megfelelõ nagyságú edény akkor a fürdõkádba forrázhatjuk le. A forrázás után a nyálka és a hal bõre is egyszerûen lekaparható.

A harcsát gondosan tisztítsuk meg, a bõrét kaparjuk le. A megolvasztott sertészsírba tegyük bele a hagymát és a paprikát. Keverjük jól össze a hüvelykujjnyira darabol harcsahússal majd öntsünk rá 2 dl vizet és a tejfölt. Nagyobb lángon fõzzük negyed órát. A fõzés után már ne keverjük mert a halhús szétomlik.

Tálaljuk nokedlivel vagy fõtt krumplival.

0 hozzászólás

Hozzászólások

a domolykó horgászata vitorlás süllõ recept wegler zsemle legyező horgászat rekordméret nyeletõ vértesboglár cibakháza holt tisza Mora Ice Pro lékfúró 200 ryobi bot pangasius recept lótetû Tisher horgászhelyek sárazsadány elado pontyok SHIMANO Hyperloop AX Spinning 240M engraulis DRENNAN Fine Match Tó Wellness Hotel Rapala Elektromos horogélezo pva zsinór erd kornyeke