Bundás menyhal

Hozzávalók

1/2 kg menyhal, 20 dkg liszt (1 púpos evõkanál = 2 dkg), 3-4 dl sör, 2 db tojás, 2-3 gerezd tört fokhagyma vagy fokhagymakrém, delikát ételízesítõ, 1 evõkanál paprika, õrölt bors, só, olaj a sütéshez

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, hogy hasonló állaga legyen mint a palacsintatésztának. A megtisztított menyhalakat beirdaljuk, besózzuk és bekenjük a fokhagymával vagy a fokhagyma krémmel. 10-15 perc múlva beleforgatjuk sima lisztbe, hogy a bunda megmaradjon rajta és utána a masszába bemártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

Szalmakrumplival tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

FOX Warrior Carp Line zsinórvezetõ gyûrû kötése horgászkezelésű víz havadsi rét executor sülysápi mûlégy készítés Drachkovitch-szerelék hidegvolgyi horgaszto székitó Citromos tengerihalfilé gerslivel treszka telepítési jegyzõkönyv újhold wobblerezés pisztrángsügérre Tisza horgász napijegyek pergetõ videó MK2 swinger tüskés hátu hal hogaszengedely arak báránd piócafelszuras területi engedély eldorádó tó damilvezetõ gyûrû