Bundás menyhal

Hozzávalók

1/2 kg menyhal, 20 dkg liszt (1 púpos evõkanál = 2 dkg), 3-4 dl sör, 2 db tojás, 2-3 gerezd tört fokhagyma vagy fokhagymakrém, delikát ételízesítõ, 1 evõkanál paprika, õrölt bors, só, olaj a sütéshez

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, hogy hasonló állaga legyen mint a palacsintatésztának. A megtisztított menyhalakat beirdaljuk, besózzuk és bekenjük a fokhagymával vagy a fokhagyma krémmel. 10-15 perc múlva beleforgatjuk sima lisztbe, hogy a bunda megmaradjon rajta és utána a masszába bemártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

Szalmakrumplival tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

baconos sült márna gazsi tiszai hal pelzer match kandaöböl Abu C 503 FR stégek eladók fotel bojtosúszójú péter róbert fogassüllõk ho-hó Gombos csatorna kapitális halak dicentrarchus wordens wobbler Balatonalmádi tulipán udvar horgászbolt pogy KRYSTON Super-Nova horgászjegyár a balatonnál compós filmek bács horgász engedééj élökörös térkép