Bundás menyhal

Hozzávalók

1/2 kg menyhal, 20 dkg liszt (1 púpos evõkanál = 2 dkg), 3-4 dl sör, 2 db tojás, 2-3 gerezd tört fokhagyma vagy fokhagymakrém, delikát ételízesítõ, 1 evõkanál paprika, õrölt bors, só, olaj a sütéshez

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, hogy hasonló állaga legyen mint a palacsintatésztának. A megtisztított menyhalakat beirdaljuk, besózzuk és bekenjük a fokhagymával vagy a fokhagyma krémmel. 10-15 perc múlva beleforgatjuk sima lisztbe, hogy a bunda megmaradjon rajta és utána a masszába bemártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

Szalmakrumplival tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fekete suger lék pontyos szatmár Rapala Skitter Pop SP05SD melegvizes horgásztó devecser horgásztó hazilag keszitett eteteto anyag nemes halak Harcsapaprikás túrós csuszával rauch horgásztó gárdony nagy pontyok nyomában sárosfõ szolnok holt-ág Byron TR 10 Tengerihal szeletek molnárné módon csalik képek SALMO Minnow M7F HP siklo ENERGOFISH Zsákos haltartó trolling csövári horgásztó györki tó