Bundás menyhal

Hozzávalók

1/2 kg menyhal, 20 dkg liszt (1 púpos evõkanál = 2 dkg), 3-4 dl sör, 2 db tojás, 2-3 gerezd tört fokhagyma vagy fokhagymakrém, delikát ételízesítõ, 1 evõkanál paprika, õrölt bors, só, olaj a sütéshez

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, hogy hasonló állaga legyen mint a palacsintatésztának. A megtisztított menyhalakat beirdaljuk, besózzuk és bekenjük a fokhagymával vagy a fokhagyma krémmel. 10-15 perc múlva beleforgatjuk sima lisztbe, hogy a bunda megmaradjon rajta és utána a masszába bemártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

Szalmakrumplival tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Nigrofasciatum napijegy tass zsinórok összekötése Berkley Mukukorica kis tehenes holtág fenekezõ módszerek effzett D.A.M QUICK ATP 850 FS Õrség Õriszentpéter folyóvizi úszós horgászat Kisapostag Duna Rapala Original Floater F11HS Balzer Diabolo IV Carp békés hal csépai tavak finland silstar ax2650 napijegy velencei tó Süllo pikáns szószban solaris gyõr rozsásmárna mashbot horgászamatõr SHIMANO Catana Super Sensitive BX 270 MH