Bundás menyhal

Hozzávalók

1/2 kg menyhal, 20 dkg liszt (1 púpos evõkanál = 2 dkg), 3-4 dl sör, 2 db tojás, 2-3 gerezd tört fokhagyma vagy fokhagymakrém, delikát ételízesítõ, 1 evõkanál paprika, õrölt bors, só, olaj a sütéshez

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, hogy hasonló állaga legyen mint a palacsintatésztának. A megtisztított menyhalakat beirdaljuk, besózzuk és bekenjük a fokhagymával vagy a fokhagyma krémmel. 10-15 perc múlva beleforgatjuk sima lisztbe, hogy a bunda megmaradjon rajta és utána a masszába bemártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

Szalmakrumplival tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

piroslókeszeg rögzítõ Turbot halradarozás DRENNAN Fine Match mórichelyihalastó rakó helikopteres végszerelék ponty-tisztitasa maconcai tározó Abu C 302 FR abda Szimetrikus Feederbottartófej villantó házilag öntözõfürt orvhalász Kevermesi sóderbánya éves horgászengedély jovan to 2005 második helyezet Bábel PERFECT Classic Carp 8 füzvölgyi csatorna Viking-Horgász Bt.