Fóliában sült csuka

Hozzávalók

(4 személyre): 1,2 kg-os megtisztított csuka, 5 dkg szalonna, 6 szardella, kevés olaj, só, bors

Elkészítés

A csukát kibelezzük, a bõrét lehúzzuk. Szalonnával megtûzdeljük, olajjal, sóval, borssal bedörzsöljük. Zsírpapírba vagy fóliába csavarjuk, és forró sütõben megsütjük. Ha kész, kivesszük a fóliából, elõmelegített tálra helyezzük, és a saját levével meglocsoljuk. Az alul megadott hozzávalókból jól kikevert mártást készítünk, és külön mártásos csészében a hallal együtt tálaljuk.

Mártás: 3 dl majonéz, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál finomra vágott kapribogyó és ecetes uborka vegyesen, 1 evõkanál petrezselyemzöld és majoránna fele-fele arányban, 1/2 evõkanál szardellapaszta, 1 csipetnyi törött bors.

0 hozzászólás

Hozzászólások

undorka szervezet Limanda aspera fuzesi-to compóról tudnivalók magyarok legnagyobb halai cumingi röszkei holt-ág boldog to Döme Gábor filmjei búbánat völgye pirosszemű kele rekord tartás gyorvar hetijegy diósjenő rakosicsatorna Yo-Zuri 3D Minnow wobbler halaskönyv horgász ülõke területi engedély sárberek horgászvizek hársasberki tó ponty rekordok a Tisza-tavon ko alcsi holttisza