Fóliában sült csuka

Hozzávalók

(4 személyre): 1,2 kg-os megtisztított csuka, 5 dkg szalonna, 6 szardella, kevés olaj, só, bors

Elkészítés

A csukát kibelezzük, a bõrét lehúzzuk. Szalonnával megtûzdeljük, olajjal, sóval, borssal bedörzsöljük. Zsírpapírba vagy fóliába csavarjuk, és forró sütõben megsütjük. Ha kész, kivesszük a fóliából, elõmelegített tálra helyezzük, és a saját levével meglocsoljuk. Az alul megadott hozzávalókból jól kikevert mártást készítünk, és külön mártásos csészében a hallal együtt tálaljuk.

Mártás: 3 dl majonéz, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál finomra vágott kapribogyó és ecetes uborka vegyesen, 1 evõkanál petrezselyemzöld és majoránna fele-fele arányban, 1/2 evõkanál szardellapaszta, 1 csipetnyi törött bors.

0 hozzászólás

Hozzászólások

balin legyezve kuvisz goldstar orsó obirodi hukó hetijegy tiszadob SHIMANO Hyperloop AX Spinning 300H SHIMANO BEAST MASTER AX SPINNING 330 H FOX Micron M2 merena h.e. kő-süllő bojli recepzek boldogasszonyto Berkley Frenzy Minnows DRENNAN Forged Match párolt hal elkészítése tihanyi belsö to horgászbolt széplak felsö tuti horgásztó Vágócsík FOX Roberto Ripamonti ivasi süllõ pergetése EUROHOLD Grapho Devil Catfish 400