Hal mexikói módra

Hozzávalók

40 dkg tõkehal-, fekete tõkehal filé vagy gránátoshal, 1 piros csilipaprika, 1 hagyma, 4 db zellerszár, 1 evõkanál olaj, 3 dl hosszúszemû rizs, 1/2 dl paradicsompüré, 1 evõkanál cukor (ha lehet barna), 6 dl víz, 1 teáskanál só, 1 lime facsart leve, 1 dl apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Mosd meg a chilit majd távolítsd el a magját. Vágd fel apróra. Vágd fel a hagymát és a zellert is. Melegítsd fel az olajat és pirítsd meg a hagymát a csilit és a zellert. Add hozzá a rizst, a paradicsompürét és a cukrot. Öntsd fel vízzel és a só felét is tedd bele. Hagyd fõni lassú tüzön kb 15 percig.

Közben darabold fel a halfilét kissebb darabokra, sózd be és ízesítsd a lime szaftjával. Tedd a haldarabokat a rizsre és hagyd fõni még 5 percig. Ha kész, szórd meg a petrezselyemmel. Tálald salátával és friss bagettel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Rapala Shallow Shad Rap SSR05GF amberger máté Barátság Horgász Egyesület tiszai horgászat video úszókötés Túrós tonhalkrém soular gyékényesi to csomótûrés kesztöci horgásztó letölthetõ képek nyéki tavak tápcsatorna Rapala Jointed Shad Rap JSR07FT hogy lehet csalit csinálni Kakashal nyíraddi to veresszem Abu Stamina 2000 FD6 fogási képek GAMAKATSU Elokötött keszegezo horog map engedély árak 2010 nagy morotva