Hal mexikói módra

Hozzávalók

40 dkg tõkehal-, fekete tõkehal filé vagy gránátoshal, 1 piros csilipaprika, 1 hagyma, 4 db zellerszár, 1 evõkanál olaj, 3 dl hosszúszemû rizs, 1/2 dl paradicsompüré, 1 evõkanál cukor (ha lehet barna), 6 dl víz, 1 teáskanál só, 1 lime facsart leve, 1 dl apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Mosd meg a chilit majd távolítsd el a magját. Vágd fel apróra. Vágd fel a hagymát és a zellert is. Melegítsd fel az olajat és pirítsd meg a hagymát a csilit és a zellert. Add hozzá a rizst, a paradicsompürét és a cukrot. Öntsd fel vízzel és a só felét is tedd bele. Hagyd fõni lassú tüzön kb 15 percig.

Közben darabold fel a halfilét kissebb darabokra, sózd be és ízesítsd a lime szaftjával. Tedd a haldarabokat a rizsre és hagyd fõni még 5 percig. Ha kész, szórd meg a petrezselyemmel. Tálald salátával és friss bagettel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Horgásztó Soponya versenyhorgász sport spori mi lesz veled peresi holtág peca tv horgászhelyek bokrosi víztározó Nádor csatorna halászmúzeum FOX Toss Pot X21 Red Magic etes állóvízi keszegezés Dam Spezi Composite picker tata napijegy pontyozó etetőanyag atkai holtag halai maver liso tó szegvári horgásztó harcsázó horgászbot teleszkopos tunyogmatolcsi holt szamos csepregi horgásztó mõcsény