Hal mexikói módra

Hozzávalók

40 dkg tõkehal-, fekete tõkehal filé vagy gránátoshal, 1 piros csilipaprika, 1 hagyma, 4 db zellerszár, 1 evõkanál olaj, 3 dl hosszúszemû rizs, 1/2 dl paradicsompüré, 1 evõkanál cukor (ha lehet barna), 6 dl víz, 1 teáskanál só, 1 lime facsart leve, 1 dl apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Mosd meg a chilit majd távolítsd el a magját. Vágd fel apróra. Vágd fel a hagymát és a zellert is. Melegítsd fel az olajat és pirítsd meg a hagymát a csilit és a zellert. Add hozzá a rizst, a paradicsompürét és a cukrot. Öntsd fel vízzel és a só felét is tedd bele. Hagyd fõni lassú tüzön kb 15 percig.

Közben darabold fel a halfilét kissebb darabokra, sózd be és ízesítsd a lime szaftjával. Tedd a haldarabokat a rizsre és hagyd fõni még 5 percig. Ha kész, szórd meg a petrezselyemmel. Tálald salátával és friss bagettel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kösely ipolydamásd vácrátot felkapókar ENERGOTEAM DISCOVERY360 gumicsónak fűzött kishal eteõanyagok házilag komp a tiszán dobótechnika dötki SALMO Executor IEX7SR RTR SHIMANO Speed Master AX TE 5-900GT körmöshal jégvastagság a holtágakon Harcsapaprikás másként dunai sarkantyú gyöngy horgászat gelesztás-keszeg horgasz tabor mezöparti halak fogasa csuka lazac lupa menyhalashorgászat