Pangasius burger

Hozzávalók

(4 személyre) 40 dkg pangasiusfilé, 25g szeletelt friss gyömbér, 1 kis apróra vágott vöröshagyma, 1 dl víz, 2 dl fehérbor, fel halleves kocka, 1 lime facsart gyümölcslé, 2 csipet frissen őrölt fehér bors, 100 g hámozott és nagy darabokra vágott garnélarák, 2 evőkanál apróra vágott kapor, 2 evőkanál apróra vágott snidling hagyma, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem, ½ apróra vágott piros chilipaprika, ½ apróra vágott piros (kaliforniai) paprika, 1 evőkanál apróra vágott ecetes uborka, 1 evőkanál apróra vágott kapribogyó, 1 db tojás, 3 főtt burgonya kihűlve és paszírozva, durván őrölt fekete bors, só, búzaliszt a panírozáshoz, olíva olaj a sütéshez

Elkészítés

pangasius recept
A vizet, bort, a fele lime levét helyezd egy serpenyőbe. Add hozzá a gyömbért, hagymát, ½ teáskanál sót, 2 csipet fehérborsot. Forrald fel és főzd 5 percig kis lángon. Tedd bele a halfiléket és párold 10 percig. Vedd ki a halfiléket és hagyd kihűlni.

A hideg pangasius halfiléket tedd bele egy nagy tálba, törd össze óvatosan egy favillával és add hozzá a hideg tört burgonyát, rákot, tojást, chilit, paprikát, uborkát, kaprot, metélő hagymát, petrezselymet és az apróra vágott kapribogyót. Keverd addig amíg jól összeáll. Utoljára keverd bele a rákokat és a maradék lime levét. Fűszerezd meg ½ teáskanál sóval és egy kis durván őrölt fekete borssal.

A masszát oszd fel négy részre (vagy 8 kisebbre) és formázd meg belőlük a burgereket. Forgasd meg a burgereket lisztben és hagyd állni őket egy tálban a hűtőben 1 óra hosszat.

Forrósítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben és pirítsd meg a burgerek benne kb. 5-6 percig mindkét oldalon. Légy óvatos, nehogy megégjenek!

Szervírozd a burgereket nagy pirított hamburgerzsemlével (óriás hamburgerpufi), paradicsomszeletekkel és hamburgerszósszal. Kiegészítésnek sült krumplit is rakhatsz hozzá.

A hamburgerszószt házilag is elkészítheted:

3 evőkanál majonéz
1 evőkanál ketchup
1 kicsi csemegeuborka reszelve
1 kisebb vörös vagy lilahagyma reszelve
só, bors ízlés szerint

0 hozzászólás

Hozzászólások

aszatalok las Ezerjó horgásztó dél Döme Gábor filmjei sima tok keszegér peca kunyhó udulö hej készitsünk finom úszós ésfenekezõ szereléket potoz SPRO Excape Feeder 390 MH Nyurga csík balatoni héring Vállaj etetett tataiderito tviszter Anyaangolna PELZER Element bojli vödrös szombathely gear ratio jászkeszeg fogása hardloy gyűrű