Paprikáslisztben sült keszeg balatoni módra

Hozzávalók

Személyenként 2-3 db 25-30 dkg-os keszeg, liszt, paprika, só, olaj vagy zsír a sütéshez, citrom az ízesítéshez.

Elkészítés

sült keszeg
Az élõ halakat fejükre mért erõs csapással kábítjuk el. A keszeget az oldalára fektetjük és egy éles késsel a farkától a feje felé haladva fejtjük le a pikkelyeket. Vigyázzunk, hogy a bõrét ne vágjuk el. A halakat a tisztítás után alaposan lemossuk és az oldalára fektetve egy helyes késsel a végbelétõl a torkáig óvatosan felvágjuk a hasát. Vigyázzunk, hogy ne vágjunk túl mélyen mert ha az epe kiömlik akkor a hús íze keserû lesz. Kiemeljük a hasüreg tartalmát és a hûtõbe tesszük az ikrát, tejet, májat a megtisztítás és szárazra törlés után ha ha szükségünk lenne rá máskor.

A kopoltyúk mögött levágjuk a keszegek fejét. Utána beirdalás következik a bordával párhuzamosan 2-3 milliméterenként. Fontos, hogy az irdalás sûrûn legyen, így van esélye a kisebb szálkáknak felszívódni illetve átsülni. A keszegeket utána megsózzuk úgy, hogy az irdalásokba is kerüljön a sóból. Egy zacskóban összekeverjük a lisztet és a paprikát (1:2 arányban, két rész liszt egy rész paprika) majd ebben a zacskóban forgatjuk bele a halakat is. Kisebb halak esetén több paprika kerülhet a lisztbe mert gyorsabban átsülnek.

A keszegeket forró zsírban vagy olajban pirosra sütjük és citromkarikával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász tilalom Békéscsaba STRATEGY Stamina pisztráng fogható váci ingyen kárász kákafoki -holtág telefon Balzer Edition IM-12 Michael Komuczki'' Distance Ca napijegy kis balaton fenekezõs horgászat Dam Quick AT rd 3 Bala kojiponty dráva vizálás kiiktatásával legnagyobb hal házi készitésü etetöanyag pontyhoz éjszakai horgász akasztói horgászpark TOP-horgásztó márnahorgászata olmozas körös maros nemzeti park igazgatóság