Paprikáslisztben sült keszeg balatoni módra

Hozzávalók

Személyenként 2-3 db 25-30 dkg-os keszeg, liszt, paprika, só, olaj vagy zsír a sütéshez, citrom az ízesítéshez.

Elkészítés

sült keszeg
Az élõ halakat fejükre mért erõs csapással kábítjuk el. A keszeget az oldalára fektetjük és egy éles késsel a farkától a feje felé haladva fejtjük le a pikkelyeket. Vigyázzunk, hogy a bõrét ne vágjuk el. A halakat a tisztítás után alaposan lemossuk és az oldalára fektetve egy helyes késsel a végbelétõl a torkáig óvatosan felvágjuk a hasát. Vigyázzunk, hogy ne vágjunk túl mélyen mert ha az epe kiömlik akkor a hús íze keserû lesz. Kiemeljük a hasüreg tartalmát és a hûtõbe tesszük az ikrát, tejet, májat a megtisztítás és szárazra törlés után ha ha szükségünk lenne rá máskor.

A kopoltyúk mögött levágjuk a keszegek fejét. Utána beirdalás következik a bordával párhuzamosan 2-3 milliméterenként. Fontos, hogy az irdalás sûrûn legyen, így van esélye a kisebb szálkáknak felszívódni illetve átsülni. A keszegeket utána megsózzuk úgy, hogy az irdalásokba is kerüljön a sóból. Egy zacskóban összekeverjük a lisztet és a paprikát (1:2 arányban, két rész liszt egy rész paprika) majd ebben a zacskóban forgatjuk bele a halakat is. Kisebb halak esetén több paprika kerülhet a lisztbe mert gyorsabban átsülnek.

A keszegeket forró zsírban vagy olajban pirosra sütjük és citromkarikával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

charisma senso pilk mertekegyegek dunaegyháza területi engedély budapesti duna bonyhádi-halastó SPRO Damilos szögletes merítofej horgaszto bokod nyári játék spanyol csiga SALMO Frisky 7DR GT etetőanyagok spro bionic carp rakósbot alegnaty hal Toscan típusú hal nagy csuka neoprén csizma háromrészes horgásztilalmak winer tiszadobi holtág MÜHOLDAS KAPCSOLAT mellescsizma alpár tisza ázsiai kúszóhal