Halak panírozása másképp

Hozzávalók

1½ kg hal (ponty, keszeg stb.), só, durvára õrölt bors, piros paprika, tört fokhagyma, kakukkfû, rizsliszt, kukoricadara, mangalica zsír a sütéshez

Elkészítés

A hal sütéséhez általában használt paprikás liszten kívül még számos más módszer lehetséges. A kifilézett halszeleteket írdaljuk be legalább 5 mm sûrûségben a hátizom résznél. Így az ipszilon-szálkák szinte felszívódnak sütésnél. Daraboljuk fel, sózzuk gyengén majd tegyük félre fél órára.

Fûszerezéshez használhatunk durva õrlésû borsot vagy tört fokhagymát vagy kakukkfüvet. Utána forgassuk rizslisztbe vagy kukoricadarába. Próbáljuk ki ezzel is és azzal is.

Tegyük fel a mangalica zsírt melegedni, süssük a halszeleteket lassú tûzön.

0 hozzászólás

Hozzászólások

raibow orsó előke zsinór marker süllőző zsinór dégi 1 budapesti horgásztavak ponty kapások hajdú-bihar m... nagy-vadastó tatabanya to szálások barackvirag horgasz egyesulet napijegy balaton elado tavat berman diósjenõi kamera őszi harcsázás holt marcal csontit készíteni zsinórvezetőgörgő kosár horgásztó.com Zöldfuszeres hal