Halak panírozása másképp

Hozzávalók

1½ kg hal (ponty, keszeg stb.), só, durvára õrölt bors, piros paprika, tört fokhagyma, kakukkfû, rizsliszt, kukoricadara, mangalica zsír a sütéshez

Elkészítés

A hal sütéséhez általában használt paprikás liszten kívül még számos más módszer lehetséges. A kifilézett halszeleteket írdaljuk be legalább 5 mm sûrûségben a hátizom résznél. Így az ipszilon-szálkák szinte felszívódnak sütésnél. Daraboljuk fel, sózzuk gyengén majd tegyük félre fél órára.

Fûszerezéshez használhatunk durva õrlésû borsot vagy tört fokhagymát vagy kakukkfüvet. Utána forgassuk rizslisztbe vagy kukoricadarába. Próbáljuk ki ezzel is és azzal is.

Tegyük fel a mangalica zsírt melegedni, süssük a halszeleteket lassú tûzön.

0 hozzászólás

Hozzászólások

zanka etetõcsésze TOP MIX Magic Pellet Halas epres sügér ívása éjszakai horgászás õszögpusztai horgász verseny 2009 05 16 tóparti kiadó házak csontitenyésztés galeos Bojli Spezi Composite tele carp Balzer Colonel Z Blinker fertöto kõ fúró plankton Zala folyó boilie SHIMANO Hyperloop AX feeder heavy 396 Feederkosár szögletes SUFIX Fluoro tippet mikor kap keszeg időjárás maty ér cibakháza kavicsos-holtág jóléti viztárózó