Halak panírozása másképp

Hozzávalók

1½ kg hal (ponty, keszeg stb.), só, durvára õrölt bors, piros paprika, tört fokhagyma, kakukkfû, rizsliszt, kukoricadara, mangalica zsír a sütéshez

Elkészítés

A hal sütéséhez általában használt paprikás liszten kívül még számos más módszer lehetséges. A kifilézett halszeleteket írdaljuk be legalább 5 mm sûrûségben a hátizom résznél. Így az ipszilon-szálkák szinte felszívódnak sütésnél. Daraboljuk fel, sózzuk gyengén majd tegyük félre fél órára.

Fûszerezéshez használhatunk durva õrlésû borsot vagy tört fokhagymát vagy kakukkfüvet. Utána forgassuk rizslisztbe vagy kukoricadarába. Próbáljuk ki ezzel is és azzal is.

Tegyük fel a mangalica zsírt melegedni, süssük a halszeleteket lassú tûzön.

0 hozzászólás

Hozzászólások

medencés balatonboglári apartmanok ordas to lanthal etetõanyagok területi engedély galgahévíz soczó-zug közvetítenie féderezés storm csali KAMASAN B610 méret korlátozás menetrendek mentőmellény Bedobás sőreg horgász napijegy tarpa siófok-sóstó piroskai horgászto kárász csali holt szamos fogásiesély balás nóra mulegy hasznalata felfújható horgászkajak