Halak panírozása másképp

Hozzávalók

1½ kg hal (ponty, keszeg stb.), só, durvára õrölt bors, piros paprika, tört fokhagyma, kakukkfû, rizsliszt, kukoricadara, mangalica zsír a sütéshez

Elkészítés

A hal sütéséhez általában használt paprikás liszten kívül még számos más módszer lehetséges. A kifilézett halszeleteket írdaljuk be legalább 5 mm sûrûségben a hátizom résznél. Így az ipszilon-szálkák szinte felszívódnak sütésnél. Daraboljuk fel, sózzuk gyengén majd tegyük félre fél órára.

Fûszerezéshez használhatunk durva õrlésû borsot vagy tört fokhagymát vagy kakukkfüvet. Utána forgassuk rizslisztbe vagy kukoricadarába. Próbáljuk ki ezzel is és azzal is.

Tegyük fel a mangalica zsírt melegedni, süssük a halszeleteket lassú tûzön.

0 hozzászólás

Hozzászólások

palotási-viztározó felkantározás területi engedély tököl harcsa fogás alpári holtágon pötrétei tőzegtó Raja inornata solunar naptár poprád folyó fuszár hogyan kotunk fol horgokat oscar fish fitofag télen is horgászható dávod Rántott ponty FOX MK2 Swinger HAYABUSA KAZ162 csalik süllõ horgászathoz vezérhal vác környéki horgásztó siratói holtilalomtágon mikor lesz pontyfogási engedély nélküli horgászvizek horgász hetijegy budapesti duna TIMÁR MIX Feeder Ponty piros