Halak panírozása másképp

Hozzávalók

1½ kg hal (ponty, keszeg stb.), só, durvára õrölt bors, piros paprika, tört fokhagyma, kakukkfû, rizsliszt, kukoricadara, mangalica zsír a sütéshez

Elkészítés

A hal sütéséhez általában használt paprikás liszten kívül még számos más módszer lehetséges. A kifilézett halszeleteket írdaljuk be legalább 5 mm sûrûségben a hátizom résznél. Így az ipszilon-szálkák szinte felszívódnak sütésnél. Daraboljuk fel, sózzuk gyengén majd tegyük félre fél órára.

Fûszerezéshez használhatunk durva õrlésû borsot vagy tört fokhagymát vagy kakukkfüvet. Utána forgassuk rizslisztbe vagy kukoricadarába. Próbáljuk ki ezzel is és azzal is.

Tegyük fel a mangalica zsírt melegedni, süssük a halszeleteket lassú tûzön.

0 hozzászólás

Hozzászólások

wobbler bevontatás tatabányai tavak dévér-keszeg báránd malom panzió TOPextra tó gyirmot aranyhal horgászto halfajták kifogása tökehal engedély nélkül Öntözõ tó nagyfoki-holtág szarvas a legnagyob kárászok PELZER Sushi lebego bojli tigrisgarnéla Napóleon-ajakoshal majki tó távdobó felszerelés bali amur élőhelye Hyperloop AX feeder agostyáni shrimps Lisóczki horgász kft