Sült pollack filé szardellával

Hozzávalók

750 g pollack filé, 2 evõkanál vaj, 1/2 dl fehérbor, só, fehér bors,
a szardellás-céklás vajhoz: 55 g szardella, 3 egész cékla (befõtt vagy konzerv), 150 g vaj, kapribogyó

Elkészítés

Kapcsold be a sütõt 100 fokra. Mosd meg a filéket, majd itasd fel a vizet háztartási törlõkendõn. Vajazz ki egy tálat és tedd bele a halat. Sózd, borsozd. Dobj rá vajat és öntsd köré a bort. Süsd 35 percig.

Vágd össze a szardellát és darabold fel a céklát. A vajat forrósítsd fel addig, amíg barna színû nem lesz. Vedd le a tûzrõl és az esetlegesen keletkezett habját szedd le. Várj egy kicsit, amíg leül az alja, majd szûrd le a vajat. Kavard bele a szardellát és az összedarabolt céklát.

Öntsd a vajas keveréket a halra, díszítsd kapribogyóval, majd szervírozd fõtt burgonyával és párolt zöldségekkel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász hetijegy öttevény ifjúsági engedély kiváltása gyerekhorgászat kardkeszeg kádár tó Szegedi horgászbolt Eladó vizparti faház csúszó úszó minn kota elektromos csónakmotor SALMO Executor IEX5SR RPH horgász hetijegy zagyva szállés ifíjegy fenekezés süllőre sárberki névjegy FOX Slayer TOP MIX MCS FORELLI PELLET keserücsont balin étel horgász hetijegy klágyai-tó 100 kg harcsa gyorsaságok engelyéjek árai