Sült pollack filé szardellával

Hozzávalók

750 g pollack filé, 2 evõkanál vaj, 1/2 dl fehérbor, só, fehér bors,
a szardellás-céklás vajhoz: 55 g szardella, 3 egész cékla (befõtt vagy konzerv), 150 g vaj, kapribogyó

Elkészítés

Kapcsold be a sütõt 100 fokra. Mosd meg a filéket, majd itasd fel a vizet háztartási törlõkendõn. Vajazz ki egy tálat és tedd bele a halat. Sózd, borsozd. Dobj rá vajat és öntsd köré a bort. Süsd 35 percig.

Vágd össze a szardellát és darabold fel a céklát. A vajat forrósítsd fel addig, amíg barna színû nem lesz. Vedd le a tûzrõl és az esetlegesen keletkezett habját szedd le. Várj egy kicsit, amíg leül az alja, majd szûrd le a vajat. Kavard bele a szardellát és az összedarabolt céklát.

Öntsd a vajas keveréket a halra, díszítsd kapribogyóval, majd szervírozd fõtt burgonyával és párolt zöldségekkel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

ernyõ damil feltekerése ozorai horgász kukorica dara horgász to eladas Szugló utca hogyan mukodik halfej berecki tirette ABU Workhorse pellet csalizás Pacsai horgásztó kacsa tó horgászkés tapolca és környéke paksi kondor-tó Chlinch velencei to jegyárak evinrude MAROS MIX XXL Ponty Pellet tuti horgásztó horgászbemutatók towel