Sült pollack filé szardellával

Hozzávalók

750 g pollack filé, 2 evõkanál vaj, 1/2 dl fehérbor, só, fehér bors,
a szardellás-céklás vajhoz: 55 g szardella, 3 egész cékla (befõtt vagy konzerv), 150 g vaj, kapribogyó

Elkészítés

Kapcsold be a sütõt 100 fokra. Mosd meg a filéket, majd itasd fel a vizet háztartási törlõkendõn. Vajazz ki egy tálat és tedd bele a halat. Sózd, borsozd. Dobj rá vajat és öntsd köré a bort. Süsd 35 percig.

Vágd össze a szardellát és darabold fel a céklát. A vajat forrósítsd fel addig, amíg barna színû nem lesz. Vedd le a tûzrõl és az esetlegesen keletkezett habját szedd le. Várj egy kicsit, amíg leül az alja, majd szûrd le a vajat. Kavard bele a szardellát és az összedarabolt céklát.

Öntsd a vajas keveréket a halra, díszítsd kapribogyóval, majd szervírozd fõtt burgonyával és párolt zöldségekkel.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fülöp lászló folyamszabályozás merülés szalas es horgaszat spicc botos horgászat Szalalyka patak gyûrûvédõ dunai pergetés lantos etetőanyag pisztrángozó bot tejfölöscsuka tilalmi idök csalik halaknak GAMAKATSU 5213N paducaszas Duna -tisza folyó tokehal konyharecept STORM Deep Jr Thunder Stick horogfenõ horgászbot felszerelése adácsi angolna szákolás kovácsszénája horgászto informácio csonti keszito lada