Fõtt tõkehalfilé tojásszósszal

Hozzávalók

600 g tõkehalfilé, 1/2 teáskanál só, 5 dl hal alaplé, 1 tojás, 1 1/2 evõkanál liszt, 3 dl tej, só, fehér bors, 2 evõkanál aprított petrezselyem

Elkészítés

Kezd a szósszal: fõzd keményre a tojást majd darabold fel apróra. Keverd össze a lisztet a tejjel egy lábasban. Fõzd fel majd ízesítsd sóval, borssal.

Egy másik lábasban melegítsd fel a hal alaplevet. porciózd a halat, sózd majd tedd az alaplébe. Alacsony hõfokon, fedõ alatt kb. 3 percig fõzd. Ezután vedd ki a halat és tartsd melegen.

Vedd elõ a szósz és melegítsd fel újra. Óvatosan dolgozd bele a petrezselymet  és a tojást a meleg szószba. Tálald a halat a szósszal, fõtt burgonyával és párolt zöldborsóval.

0 hozzászólás

Hozzászólások

lebego bojlik ponty foga pocskai-laszlo úszók képei horgészolmok karbantartás nagybirkástó kevlár előke Lisóczki horgásztó SHIMANO Hyperloop AX match 390 uppi Felsõ Farkasd hal grillezve Fadd horogötés elektromos angolna sigma2200 hal levesek ror podok horgászversenyek 2009 tajmenek muhalazas miért csomosodik a damil