Fõtt tõkehalfilé tojásszósszal

Hozzávalók

600 g tõkehalfilé, 1/2 teáskanál só, 5 dl hal alaplé, 1 tojás, 1 1/2 evõkanál liszt, 3 dl tej, só, fehér bors, 2 evõkanál aprított petrezselyem

Elkészítés

Kezd a szósszal: fõzd keményre a tojást majd darabold fel apróra. Keverd össze a lisztet a tejjel egy lábasban. Fõzd fel majd ízesítsd sóval, borssal.

Egy másik lábasban melegítsd fel a hal alaplevet. porciózd a halat, sózd majd tedd az alaplébe. Alacsony hõfokon, fedõ alatt kb. 3 percig fõzd. Ezután vedd ki a halat és tartsd melegen.

Vedd elõ a szósz és melegítsd fel újra. Óvatosan dolgozd bele a petrezselymet  és a tojást a meleg szószba. Tálald a halat a szósszal, fõtt burgonyával és párolt zöldborsóval.

0 hozzászólás

Hozzászólások

teleszák nyeletõ orsó Dunai napijegy gombás halászlé Gumibefuzo drót kunpuszta krokodílképû tigris bayron zsinór drilling grábóc boltok horgászboltok szegeden abonyi tuti-to Vegyes pontyozó Dam Onliner 100 sümeg árvíz a pisztrángosban tx 500 bokahorgászto Bajánsenyei tó szereles Dynamite Baits Puha Betaine Green vidamparki to PENN KG 39 penne