Fõtt tõkehalfilé tojásszósszal

Hozzávalók

600 g tõkehalfilé, 1/2 teáskanál só, 5 dl hal alaplé, 1 tojás, 1 1/2 evõkanál liszt, 3 dl tej, só, fehér bors, 2 evõkanál aprított petrezselyem

Elkészítés

Kezd a szósszal: fõzd keményre a tojást majd darabold fel apróra. Keverd össze a lisztet a tejjel egy lábasban. Fõzd fel majd ízesítsd sóval, borssal.

Egy másik lábasban melegítsd fel a hal alaplevet. porciózd a halat, sózd majd tedd az alaplébe. Alacsony hõfokon, fedõ alatt kb. 3 percig fõzd. Ezután vedd ki a halat és tartsd melegen.

Vedd elõ a szósz és melegítsd fel újra. Óvatosan dolgozd bele a petrezselymet  és a tojást a meleg szószba. Tálald a halat a szósszal, fõtt burgonyával és párolt zöldborsóval.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hórgász képes kvíz 112kg nyugodt felületû víz ENERGOTEAM HSR310 gumicsónak Temetõ tó palotási to GAMAKATSU 1050B adria halvilaga szikrai holtág bojtosúszójú királyponty tiszaluc holtág karbantartás black jack BEHR dróteloke croix Kapros halragu pontyhorgaszatfebekezovel SPRO Pellet Waggler 390 vadponty horgászvizek gyoma amur video cabilleaux villanto szerelés