Fõtt tõkehalfilé tojásszósszal

Hozzávalók

600 g tõkehalfilé, 1/2 teáskanál só, 5 dl hal alaplé, 1 tojás, 1 1/2 evõkanál liszt, 3 dl tej, só, fehér bors, 2 evõkanál aprított petrezselyem

Elkészítés

Kezd a szósszal: fõzd keményre a tojást majd darabold fel apróra. Keverd össze a lisztet a tejjel egy lábasban. Fõzd fel majd ízesítsd sóval, borssal.

Egy másik lábasban melegítsd fel a hal alaplevet. porciózd a halat, sózd majd tedd az alaplébe. Alacsony hõfokon, fedõ alatt kb. 3 percig fõzd. Ezután vedd ki a halat és tartsd melegen.

Vedd elõ a szósz és melegítsd fel újra. Óvatosan dolgozd bele a petrezselymet  és a tojást a meleg szószba. Tálald a halat a szósszal, fõtt burgonyával és párolt zöldborsóval.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csalimese vágótokhal csongrád megye holtága halleves silverside vácszentlászloi éves jegy zoltán tó Symphysodon aequifasciata Tiszai ahalk iszapos harcsázovideok pécsi horgászboltok Berkley BEE tiger oscar rüdiger Zöldséges hal komarom esztergom megye sóderbánya tó kezdö bolylizás harcsázás a pón Dam Quick HPN rd 1 vicagera Adonyi-Duna-holtág hogyan mukodik