Dorozsmai pontypaprikás sajtos galuskával

Hozzávalók

80 dkg pontyfilé, 5 dkg füstölt szalonna, 4 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 jó közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, só, õrölt bors, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 1 evõkanál liszt, 1,5 dl tejföl

A körethez: 4 adag galuska, 2 dl tejföl, 8-10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A pontyfilét 3 centis kockákra vágjuk, félretesszük. Az apróra vágott szalonnát olajon kevergetve kisütjük. Közben a zöldséget megtisztítjuk. A hagymát finomra, a fokhagymát pépesre, a paprikát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk. A szalonnán a hagymát üvegesre sütjük, a hozzáadott paprikával és paradicsommal még 2 percig pirítjuk, közben fokhagymával ízesítjük. Utána kerül bele a ponty, amit csak addig pirítunk, míg körös-körül kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd kb. 3 dl vizet (még jobb, ha halalaplevet) öntünk rá. Kis lángon kb. 10 percig puhítjuk, közben megkeverjük vigyázva, nehogy a halhúst összetörjük. A lisztet a tejfölben csomómentesre keverjük, a pontypaprikás levét ezzel sûrítjük. Tálaláskor galuskát halmozunk mellé, amit tejföllel meglocsolunk, és reszelt sajttal megszórunk.

Elkészítési idõ: 45 perc

0 hozzászólás

Hozzászólások

halsokkoló Tejszínes párolt hal süllõ a viz alatt horgász területi engedély liget tó holtágak legszebb halak menyhal kapás SPRO Bionic Specialist Carp Match 390 dunai menyhalazás Shimano Exage csúszóúszó Battonyai horgásztó alsonemedi öregtó pánczél sárkéri tó tereske horgászat Aqua Spyder Gyõri horgász legyezés SPRO Dyno Force Feeder 360 MH Harcsafilé metélttel és tejfeles káposztával horgászvizek nagyduna háttárkép serháth zug csongrád