Dorozsmai pontypaprikás sajtos galuskával

Hozzávalók

80 dkg pontyfilé, 5 dkg füstölt szalonna, 4 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 jó közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, só, õrölt bors, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 1 evõkanál liszt, 1,5 dl tejföl

A körethez: 4 adag galuska, 2 dl tejföl, 8-10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A pontyfilét 3 centis kockákra vágjuk, félretesszük. Az apróra vágott szalonnát olajon kevergetve kisütjük. Közben a zöldséget megtisztítjuk. A hagymát finomra, a fokhagymát pépesre, a paprikát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk. A szalonnán a hagymát üvegesre sütjük, a hozzáadott paprikával és paradicsommal még 2 percig pirítjuk, közben fokhagymával ízesítjük. Utána kerül bele a ponty, amit csak addig pirítunk, míg körös-körül kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd kb. 3 dl vizet (még jobb, ha halalaplevet) öntünk rá. Kis lángon kb. 10 percig puhítjuk, közben megkeverjük vigyázva, nehogy a halhúst összetörjük. A lisztet a tejfölben csomómentesre keverjük, a pontypaprikás levét ezzel sûrítjük. Tálaláskor galuskát halmozunk mellé, amit tejföllel meglocsolunk, és reszelt sajttal megszórunk.

Elkészítési idõ: 45 perc

0 hozzászólás

Hozzászólások

tõserdõ szállás Devecser-horgásztó fehér tó füzes-tó Shimano Super GT-FA tiszai fenekezés hetijegy rétmajor TOP MIX Magic Pellet Halas epres halas videok Egészben sült keszeg kapros-fokhagymás vajjal dam botok péteri major tápió bicskei tó hillman péres víz fortuna Kagylós garnéla, tartármártásos salátával spiccbotos horgászat laki tó Ujhegyi-horgaszto uszorõgzitõ hejõpapi fekete sügér tó Balatonban élõ halak