Bácskai halpaprikás

Hozzávalók

(8 személy részére) 75 dkg apró hal, 50 dkg kecsege, 50 dkg harcsa, 1,5 kg ponty, 25 dkg csuka, 3-4 fej vöröshagyma, 1-2 zöldpaprika, egy csípõs paprika, pirospaprika, só, 1 dl bor, 2 paradicsom.

Elkészítés

Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel fõni 1,5 l vízben. Addig fõzzük, amíg a halak széjjel nem fõttek. Ez idõ alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és tegyük a bogrács aljára. Helyezzük rá a hal-szeleteket és öntsük fel vízzel. A külön megfõzött apró halat, szálkázzuk ki, és a húsát szûrõn áttörve keverjük abba a lébe, amelyben fõtt. Amikor a bográcsban a hallé forrni kezd, öntsük bele az áttört apró halat és a bort. Ezután a zöldpaprikát vágjuk karikákra, ugyanígy a paradicsomot is, és a csípõs piros-paprikával együtt tegyük a bográcsba. Amikor már majdnem megfõtt a hal, tegyük bele a sót és a pirospaprikát. A bográcsban a hal kb. 45 percnyi fõzés után lesz kész. Tálaláskor tegyük külön edénybe a levét, amellyel a metélttésztát esszük. A paprikást utána fogyasszuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

SHIMANO Catana BX Spin 300H selypes kistokaji to acélgyári tó horgász napijegy csengöl horgászhelyek lipót keleméri mohos tavak haltörzs töltve match úszok kukorica bomba taki0741 tiszára engedély halász szerszám buzásvölgyi-horgásztó Fajszi horgásztó shimano alivio bx 300h naptar 2009 területi engedély pécs Aklitavak Nyurga csík horgászmûsorok területi engyedély tt fisching 390 gobio