Bácskai halpaprikás

Hozzávalók

(8 személy részére) 75 dkg apró hal, 50 dkg kecsege, 50 dkg harcsa, 1,5 kg ponty, 25 dkg csuka, 3-4 fej vöröshagyma, 1-2 zöldpaprika, egy csípõs paprika, pirospaprika, só, 1 dl bor, 2 paradicsom.

Elkészítés

Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel fõni 1,5 l vízben. Addig fõzzük, amíg a halak széjjel nem fõttek. Ez idõ alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és tegyük a bogrács aljára. Helyezzük rá a hal-szeleteket és öntsük fel vízzel. A külön megfõzött apró halat, szálkázzuk ki, és a húsát szûrõn áttörve keverjük abba a lébe, amelyben fõtt. Amikor a bográcsban a hallé forrni kezd, öntsük bele az áttört apró halat és a bort. Ezután a zöldpaprikát vágjuk karikákra, ugyanígy a paradicsomot is, és a csípõs piros-paprikával együtt tegyük a bográcsba. Amikor már majdnem megfõtt a hal, tegyük bele a sót és a pirospaprikát. A bográcsban a hal kb. 45 percnyi fõzés után lesz kész. Tálaláskor tegyük külön edénybe a levét, amellyel a metélttésztát esszük. A paprikást utána fogyasszuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

tiszaluci holtág Duna benszülött hala SPRO Martin SB bojli Bükkös patak mélytengeri hal fagyasztott hal olasztása pisztrángsügérezés zsinórok pontyzóás snecit pulicka csikászok mire mentek Abu Garcia Ruby Crest 562 UL OREOCHROMIS SP pisztráng légy Lazacmajonéz GAMAKATSU G-Special Carp Strong Dam Quick SLR Surf áttekerés triana horgászbot fekete tökehal SALMO Frisky 7SR RD hetijegy gyomaendrőd KORDA Kurv Shank 4