Bácskai halpaprikás

Hozzávalók

(8 személy részére) 75 dkg apró hal, 50 dkg kecsege, 50 dkg harcsa, 1,5 kg ponty, 25 dkg csuka, 3-4 fej vöröshagyma, 1-2 zöldpaprika, egy csípõs paprika, pirospaprika, só, 1 dl bor, 2 paradicsom.

Elkészítés

Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel fõni 1,5 l vízben. Addig fõzzük, amíg a halak széjjel nem fõttek. Ez idõ alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és tegyük a bogrács aljára. Helyezzük rá a hal-szeleteket és öntsük fel vízzel. A külön megfõzött apró halat, szálkázzuk ki, és a húsát szûrõn áttörve keverjük abba a lébe, amelyben fõtt. Amikor a bográcsban a hallé forrni kezd, öntsük bele az áttört apró halat és a bort. Ezután a zöldpaprikát vágjuk karikákra, ugyanígy a paradicsomot is, és a csípõs piros-paprikával együtt tegyük a bográcsba. Amikor már majdnem megfõtt a hal, tegyük bele a sót és a pirospaprikát. A bográcsban a hal kb. 45 percnyi fõzés után lesz kész. Tálaláskor tegyük külön edénybe a levét, amellyel a metélttésztát esszük. A paprikást utána fogyasszuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász területi engedély jósva patak Tica elsõfékes orsó horgász területi engedély tata keletifcs horgászengedély mõcsény swnbg lovasberényi horgásztó pap sziget csalikészítés felsõ tó feküdtünk pisztrángos vizek kettõskõrõs eves dij halleves halgombóccal csövári horgásztó Robinson Wolfram eloke mámai fortuna horgász napijegy hársasberek horgászbörze fozo töröcskei tó területi engedély dunaújváros köshey