Bácskai halpaprikás

Hozzávalók

(8 személy részére) 75 dkg apró hal, 50 dkg kecsege, 50 dkg harcsa, 1,5 kg ponty, 25 dkg csuka, 3-4 fej vöröshagyma, 1-2 zöldpaprika, egy csípõs paprika, pirospaprika, só, 1 dl bor, 2 paradicsom.

Elkészítés

Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel fõni 1,5 l vízben. Addig fõzzük, amíg a halak széjjel nem fõttek. Ez idõ alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és tegyük a bogrács aljára. Helyezzük rá a hal-szeleteket és öntsük fel vízzel. A külön megfõzött apró halat, szálkázzuk ki, és a húsát szûrõn áttörve keverjük abba a lébe, amelyben fõtt. Amikor a bográcsban a hallé forrni kezd, öntsük bele az áttört apró halat és a bort. Ezután a zöldpaprikát vágjuk karikákra, ugyanígy a paradicsomot is, és a csípõs piros-paprikával együtt tegyük a bográcsba. Amikor már majdnem megfõtt a hal, tegyük bele a sót és a pirospaprikát. A bográcsban a hal kb. 45 percnyi fõzés után lesz kész. Tálaláskor tegyük külön edénybe a levét, amellyel a metélttésztát esszük. A paprikást utána fogyasszuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pisztrángféle Tip Sleeve halpusztulás Szigetszentmiklós komádi melles csizma díszsügérfélék halnevek angolul Dynamite Baits Hi Attract bojli BOKOD százdi balaton parti nyaraló 2009 rekord halai rasboro halételek Mitchell 300Xe (Aniversary) napijegy füzes tó kortvelyes gödöll csongrádi tavak matty-hottedra halfogó Szelid-tó Balzer Modul Atlantic Steck botzsákok