Körösi töltött süllõ

Hozzávalók

80 dkg-1 kg süllõ, 1 pohár tejföl, fél pohár tejszín, só, bors

Töltelékhez: 2 db fõtt tojás, 1 db nyers tojás, 2 zsemle, petrezselyemzöld, fél fej vöröshagyma só bors, kevés vegeta

Elkészítés

A megtisztított és szétnyitott süllõ gerincét belülrõl kivágjuk, majd a halat belülrõl megsózzuk, és enyhén megborsozzuk.

A töltelékhez a két fõtt tojást feldaraboljuk, a két tejben áztatott zsemlét kinyomkodjuk, a fél fej hagymát pedig lereszeljük. Mindezeket egy tálba tesszük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és egy nyers tojással összekeverjük.
A töltelékkel a süllõt megtöltjük, majd a halat a kivajazott tepsibe helyezzük hasra fektetve.

A tejszínnel felhígított tejföllel leöntjük. Közepes lángon sütõben szalmasárgára sütjük. Köretnek burgonyapürét ajánlunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

SHIMANO Force Master Boat 300MH halszelet felsöcikolapusztai halastavak örbotyán torok fog tabuccó csúszóólom horogkotés harcsa csali johnson csónakmotor csatornai pergetés nabrad horgaszto sípolósjelzõ napijegy hársasberki tó fenekezõszerelés menyhal élőhely horgásztúrák a pó folyón nyaralás sütő Horogtû ámbráscet tápláléka kenyérzsák berettyó folyó mecsezés