Körösi töltött süllõ

Hozzávalók

80 dkg-1 kg süllõ, 1 pohár tejföl, fél pohár tejszín, só, bors

Töltelékhez: 2 db fõtt tojás, 1 db nyers tojás, 2 zsemle, petrezselyemzöld, fél fej vöröshagyma só bors, kevés vegeta

Elkészítés

A megtisztított és szétnyitott süllõ gerincét belülrõl kivágjuk, majd a halat belülrõl megsózzuk, és enyhén megborsozzuk.

A töltelékhez a két fõtt tojást feldaraboljuk, a két tejben áztatott zsemlét kinyomkodjuk, a fél fej hagymát pedig lereszeljük. Mindezeket egy tálba tesszük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és egy nyers tojással összekeverjük.
A töltelékkel a süllõt megtöltjük, majd a halat a kivajazott tepsibe helyezzük hasra fektetve.

A tejszínnel felhígított tejföllel leöntjük. Közepes lángon sütõben szalmasárgára sütjük. Köretnek burgonyapürét ajánlunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

soltszentimre klágyai-tó Recski-tó Úszókötés videók PVC sátras ernyo öv-csatorna horgászton lakni pötrétei-tőzegtó Palatinus-tó orso zsinorjára zsugorito csö dunai durbincs szápári tó karbon kárb bojlis bot Minn Kota Endura 30 elektromos csónakmotor pó folyói Berkley FireLine Crystal 12 Berkley Muszúnyog szarvasi horgászvizek tarpon csázsár csepele horogkötés film Hatvani görbeéri-tó horgászvizek aldebrő