Körösi töltött süllõ

Hozzávalók

80 dkg-1 kg süllõ, 1 pohár tejföl, fél pohár tejszín, só, bors

Töltelékhez: 2 db fõtt tojás, 1 db nyers tojás, 2 zsemle, petrezselyemzöld, fél fej vöröshagyma só bors, kevés vegeta

Elkészítés

A megtisztított és szétnyitott süllõ gerincét belülrõl kivágjuk, majd a halat belülrõl megsózzuk, és enyhén megborsozzuk.

A töltelékhez a két fõtt tojást feldaraboljuk, a két tejben áztatott zsemlét kinyomkodjuk, a fél fej hagymát pedig lereszeljük. Mindezeket egy tálba tesszük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és egy nyers tojással összekeverjük.
A töltelékkel a süllõt megtöltjük, majd a halat a kivajazott tepsibe helyezzük hasra fektetve.

A tejszínnel felhígított tejföllel leöntjük. Közepes lángon sütõben szalmasárgára sütjük. Köretnek burgonyapürét ajánlunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

tokaji kovacs to táp becker vizsolyi horgászto selid horgászvizek körös hajtókarfoggantyú bogáncs pisztráng horgászata gõte amur méretkorlátozás ponytypaptetû ujratelepitésk vértesacsai horgászeggyesület györki tó hetvehely halgombóccal eladó orsók gumihalas technika bojlis kötések heddon tadpolly SPRO Carp Maxx rózsa simató