Körösi töltött süllõ

Hozzávalók

80 dkg-1 kg süllõ, 1 pohár tejföl, fél pohár tejszín, só, bors

Töltelékhez: 2 db fõtt tojás, 1 db nyers tojás, 2 zsemle, petrezselyemzöld, fél fej vöröshagyma só bors, kevés vegeta

Elkészítés

A megtisztított és szétnyitott süllõ gerincét belülrõl kivágjuk, majd a halat belülrõl megsózzuk, és enyhén megborsozzuk.

A töltelékhez a két fõtt tojást feldaraboljuk, a két tejben áztatott zsemlét kinyomkodjuk, a fél fej hagymát pedig lereszeljük. Mindezeket egy tálba tesszük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és egy nyers tojással összekeverjük.
A töltelékkel a süllõt megtöltjük, majd a halat a kivajazott tepsibe helyezzük hasra fektetve.

A tejszínnel felhígított tejföllel leöntjük. Közepes lángon sütõben szalmasárgára sütjük. Köretnek burgonyapürét ajánlunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

halászlé pontyból Shakespeare Zeta verg nagy pontyok lenagyobb halak lED lENSER Epigonus telescopus Graphomagic Spiccbot villantó készités házilag Rapala Jointed J13S Kurtafarkú rája korház horgászvizek péres gyulai harcsás tó dorogi tavak Hármashegyi tó botos kölönte haleladás márna csali hrcsa bács kiskun Zsóti Dissostichus eleginoides reenátó