Körösi töltött süllõ

Hozzávalók

80 dkg-1 kg süllõ, 1 pohár tejföl, fél pohár tejszín, só, bors

Töltelékhez: 2 db fõtt tojás, 1 db nyers tojás, 2 zsemle, petrezselyemzöld, fél fej vöröshagyma só bors, kevés vegeta

Elkészítés

A megtisztított és szétnyitott süllõ gerincét belülrõl kivágjuk, majd a halat belülrõl megsózzuk, és enyhén megborsozzuk.

A töltelékhez a két fõtt tojást feldaraboljuk, a két tejben áztatott zsemlét kinyomkodjuk, a fél fej hagymát pedig lereszeljük. Mindezeket egy tálba tesszük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és egy nyers tojással összekeverjük.
A töltelékkel a süllõt megtöltjük, majd a halat a kivajazott tepsibe helyezzük hasra fektetve.

A tejszínnel felhígított tejföllel leöntjük. Közepes lángon sütõben szalmasárgára sütjük. Köretnek burgonyapürét ajánlunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

login zöldpontynak pecabotok vasad to napijegy békésszentandrás Phycis blennoides horgász területi engedély solt winer nymph mámai gyovai holtágak piliszszentiváni bányató karcsa to X2 Kereszttartó 4 botos büdös kukorica simano kupa 2010 Balzer Cyber Pod Gold horgász területi engedély somoly perlon vissi holtag tápiószecsői horgásztó méretek kifogott pontyok bojlis módszerek halászati szövetkezet