Szegedi halsaláta

Hozzávalók

Öntethez: 30 g vöröshagyma, 2 csomó metélõhagyma (mindkettõ nagyon finomra vágva), só, ecet, bors, 1 dl olaj, 5 g fûszerpaprika, 80 g Vitapricz.

Halsalátához: 700 g fõtt hal, 200 g zöldpaprika, 100 g friss paradicsom, 2 db kemény tojás, saláta levelek.

Elkészítés

Fenti anyagokból pikáns öntetet készítünk elõször, hadd érjenek össze az ízek. Azután a puhára fõzött, és szálkátlanított halat kisebb darabokra aprítjuk fel, és lehûtjük. A zöldpaprikát kis kockákra vágjuk, és 2-3 percig kevés hallében fõzzük. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, kettévágva magjait kinyomkodjuk, és szintén kockára vágjuk. Ezután mindezt összekeverjük, ízlés szerint kevés citromlével ízesítjük, majd hûtõben néhány óráig pihentetjük. Kemény tojásszeletekkel és saláta levelekkel díszítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

farkasfa szedres balaton napijegy katymár kádártai bányaton családi horgászverseny csónakázótó nagykanizsa halételek Pontyderék lengyelesen jatekok kiskunhalasi szélmalom ponty állomány verpeléti SPRO HS520 Twister Super Shad sufix zsinórok alsózsolca házgyári tó aranyponty-horgászcentrum nyaraló gyöngyüs alpár tisza harcsás sajtos sült lazac étel halak anatómiája tüskés pikó képe