Szegedi halsaláta

Hozzávalók

Öntethez: 30 g vöröshagyma, 2 csomó metélõhagyma (mindkettõ nagyon finomra vágva), só, ecet, bors, 1 dl olaj, 5 g fûszerpaprika, 80 g Vitapricz.

Halsalátához: 700 g fõtt hal, 200 g zöldpaprika, 100 g friss paradicsom, 2 db kemény tojás, saláta levelek.

Elkészítés

Fenti anyagokból pikáns öntetet készítünk elõször, hadd érjenek össze az ízek. Azután a puhára fõzött, és szálkátlanított halat kisebb darabokra aprítjuk fel, és lehûtjük. A zöldpaprikát kis kockákra vágjuk, és 2-3 percig kevés hallében fõzzük. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, kettévágva magjait kinyomkodjuk, és szintén kockára vágjuk. Ezután mindezt összekeverjük, ízlés szerint kevés citromlével ízesítjük, majd hûtõben néhány óráig pihentetjük. Kemény tojásszeletekkel és saláta levelekkel díszítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

ónkeszeg légfúró black magic Tarján pataki tározó husos tó Aspitrigla cuculus Minnow HP GAMAKATSU Super G-line területi engedély derecske békés halak bojtos úszolyu hal begumizott botok morone labrax mullus duna kanyar képek márnafiú nádas tó doboelöke fine catcher gyepa szoknyahalo siklos mister twister merluzzo