Szegedi halsaláta

Hozzávalók

Öntethez: 30 g vöröshagyma, 2 csomó metélõhagyma (mindkettõ nagyon finomra vágva), só, ecet, bors, 1 dl olaj, 5 g fûszerpaprika, 80 g Vitapricz.

Halsalátához: 700 g fõtt hal, 200 g zöldpaprika, 100 g friss paradicsom, 2 db kemény tojás, saláta levelek.

Elkészítés

Fenti anyagokból pikáns öntetet készítünk elõször, hadd érjenek össze az ízek. Azután a puhára fõzött, és szálkátlanított halat kisebb darabokra aprítjuk fel, és lehûtjük. A zöldpaprikát kis kockákra vágjuk, és 2-3 percig kevés hallében fõzzük. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, kettévágva magjait kinyomkodjuk, és szintén kockára vágjuk. Ezután mindezt összekeverjük, ízlés szerint kevés citromlével ízesítjük, majd hûtõben néhány óráig pihentetjük. Kemény tojásszeletekkel és saláta levelekkel díszítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

balatoni fogas horgászati kezelőszerv twisterezés meleg füst börgöndi horgásztó TÁCI HORGÁSZTÓ szajki tavak Stalker Unhooking Mat Feeder Arm göböl horgász napijegy dunaharaszti horgászhálózsák területi engedély mura tuti horgásztó bojli házilag halászlé haltáskával kistarcsa Kötözött kukorica Rapala Shallow Shad Rap SSR07SD területi engedély balaton horgász napijegy tardona hetijegy heka sullo novemberben ácsi öntözõ tó