Körösi süllõ egészben

Hozzávalók

Személyenként 30-50 dkg süllõ, 1 dkg só, 10 dkg morzsa, fél liter étolaj, 1 db citrom, 40 dkg burgonya

Elkészítés

A megtisztított halat többszöri vízzel jól átmossuk, nem túl mélyen bevagdossuk, hogy egyenletesen süljön át, és hogy a sütésnél nagyobb felületen keletkezzen rajta dörzsfelület. Kívül-belül egyenletesen megsózzuk. Az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsába mártott halat, beletesszük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá. Tartármártással, vagy salátákkal kínáljuk, citrommal, citromlével ízesítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

tököli baki film balaton lelle FOX Predator Crimping pliers krimpelo fogó mitchell orsó Sükösdi tó nyitvatartása PELZER Landing Net Floater szar-tó Horgászhal hobol Trachurus trachurus mediterraneus fás tavi kis videó danube ruffe pikker horgászbolt jászberény sullo csali horgász területi engedély budapesti duna tehno pufi halásztelki békés megye ictalurus nebulosus bottyán tó telefonszám ezüstkárász szák horgászbolt