Körösi süllõ egészben

Hozzávalók

Személyenként 30-50 dkg süllõ, 1 dkg só, 10 dkg morzsa, fél liter étolaj, 1 db citrom, 40 dkg burgonya

Elkészítés

A megtisztított halat többszöri vízzel jól átmossuk, nem túl mélyen bevagdossuk, hogy egyenletesen süljön át, és hogy a sütésnél nagyobb felületen keletkezzen rajta dörzsfelület. Kívül-belül egyenletesen megsózzuk. Az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsába mártott halat, beletesszük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá. Tartármártással, vagy salátákkal kínáljuk, citrommal, citromlével ízesítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

mindszenti horgász egyesület Berkley STRAWBERRY HIT doszi simano 30 as csatorna Lecsós ponty FOX Butt Cap botvégtartó kupak horgászvizek dunaharaszti pitypalaty halpucolás tisza vízálláa foktõ hetijegy csengöl hetijegy malomvölgy Leopárdcsík hal horgászvizek tisza tó Gyomai holtágak harciféket tõzeges tó gyömrõ napijegy megyesi tó TIMÁR MIX Küszözo WFT Never Crack Heavy Spin 240 betelepült halak fálhalom