Körösi süllõ egészben

Hozzávalók

Személyenként 30-50 dkg süllõ, 1 dkg só, 10 dkg morzsa, fél liter étolaj, 1 db citrom, 40 dkg burgonya

Elkészítés

A megtisztított halat többszöri vízzel jól átmossuk, nem túl mélyen bevagdossuk, hogy egyenletesen süljön át, és hogy a sütésnél nagyobb felületen keletkezzen rajta dörzsfelület. Kívül-belül egyenletesen megsózzuk. Az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsába mártott halat, beletesszük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá. Tartármártással, vagy salátákkal kínáljuk, citrommal, citromlével ízesítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

RL-044 mercury csónakmotor ádámhorgász tó világ leggyorsabb hal törpeharcsa fárasztás hársasberki csali horgász bolt predatek wobblerek horgász területi engedély szank békák jegy ár Dyneema Rapala Magnum Floater FMAG14HT üdülési csekk elfogado Aklito filakovo vörös harcoshal-betta fegyvernek recski oxigén hiány Balzer Magna MX-5 Boat polgár tükörponty FISHING BOX Stratos 1210