Körösi süllõ egészben

Hozzávalók

Személyenként 30-50 dkg süllõ, 1 dkg só, 10 dkg morzsa, fél liter étolaj, 1 db citrom, 40 dkg burgonya

Elkészítés

A megtisztított halat többszöri vízzel jól átmossuk, nem túl mélyen bevagdossuk, hogy egyenletesen süljön át, és hogy a sütésnél nagyobb felületen keletkezzen rajta dörzsfelület. Kívül-belül egyenletesen megsózzuk. Az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsába mártott halat, beletesszük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá. Tartármártással, vagy salátákkal kínáljuk, citrommal, citromlével ízesítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász területi engedély rába Berkley FISH PROTEIN régitipus bottyán bolji amur horgászata szent györgykeszeg nagyberkitó möcsényi tó KISVÁRDAI AGYAGGÖDRÖK horog VMC9260 Bayron laser halásztelek wfkomárom Pap tó busázó Balaton fenyves alsó napijegy camping sator X2 Verseny haltartó sullo fogas spiccbot felszerelés fokhagymás csali tarnoca SHIMANO Hyperloop AX feeder heavy 366