Körösi süllõ egészben

Hozzávalók

Személyenként 30-50 dkg süllõ, 1 dkg só, 10 dkg morzsa, fél liter étolaj, 1 db citrom, 40 dkg burgonya

Elkészítés

A megtisztított halat többszöri vízzel jól átmossuk, nem túl mélyen bevagdossuk, hogy egyenletesen süljön át, és hogy a sütésnél nagyobb felületen keletkezzen rajta dörzsfelület. Kívül-belül egyenletesen megsózzuk. Az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsába mártott halat, beletesszük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá. Tartármártással, vagy salátákkal kínáljuk, citrommal, citromlével ízesítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgásznaptár basa kapasjelzok harcsa csalik és horgkõtések ürbő lékihorgászat nagyfai horgászto Foltos ajakoshal Téesz telep elveszett horgászvizsga hetijegy tiszakarád dobkötések Dam Imperial Zander 40 Dam Imperial Zander 40 Tiszafüredi horgásztavak horgászfilmek mura vízállás middy botok engedély nélkül horgászható hajdunanas percidae menyhalazó horog alegnaty hal Miháldi tó kóc