Körösi süllõ egészben

Hozzávalók

Személyenként 30-50 dkg süllõ, 1 dkg só, 10 dkg morzsa, fél liter étolaj, 1 db citrom, 40 dkg burgonya

Elkészítés

A megtisztított halat többszöri vízzel jól átmossuk, nem túl mélyen bevagdossuk, hogy egyenletesen süljön át, és hogy a sütésnél nagyobb felületen keletkezzen rajta dörzsfelület. Kívül-belül egyenletesen megsózzuk. Az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsába mártott halat, beletesszük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá. Tartármártással, vagy salátákkal kínáljuk, citrommal, citromlével ízesítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Shimano Combat nadrág uri tó Szõkei-tavak mûlégy kötése eurostar multipicker pergeteshez zsinor tógazda tanfolyam velencei-tavi csónakázás csépai képek harcsauszozás melyik halat nem lehet megtartani június 1-jén Zápr tó orosz halász ponty az etetésen erügumi nyéki tó eszkõzõk csillagfürt pergetõ Géza háttér nyugati főcsatorna parádi zsolt D.A.M Quick 3x40