Körösi süllõ egészben

Hozzávalók

Személyenként 30-50 dkg süllõ, 1 dkg só, 10 dkg morzsa, fél liter étolaj, 1 db citrom, 40 dkg burgonya

Elkészítés

A megtisztított halat többszöri vízzel jól átmossuk, nem túl mélyen bevagdossuk, hogy egyenletesen süljön át, és hogy a sütésnél nagyobb felületen keletkezzen rajta dörzsfelület. Kívül-belül egyenletesen megsózzuk. Az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsába mártott halat, beletesszük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá. Tartármártással, vagy salátákkal kínáljuk, citrommal, citromlével ízesítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

mártogatás tapogatás tetelmestok fog tárnok Jaxon BE outdoor nabrad to melles czizma használ úszós süllõ horgászat dobó elõke illex wobbler görbepaducz ipoly-patak küsz szellõ spro carp maxx zsinorork kerkaszentkirály SPRO Passion Impulse Specialist Spin 25 Üdülési csekes horgászto tortü pécs ércbányász horgász e Banhalma orso felszrelése E.T speedy carp