Körösi süllõ egészben

Hozzávalók

Személyenként 30-50 dkg süllõ, 1 dkg só, 10 dkg morzsa, fél liter étolaj, 1 db citrom, 40 dkg burgonya

Elkészítés

A megtisztított halat többszöri vízzel jól átmossuk, nem túl mélyen bevagdossuk, hogy egyenletesen süljön át, és hogy a sütésnél nagyobb felületen keletkezzen rajta dörzsfelület. Kívül-belül egyenletesen megsózzuk. Az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsába mártott halat, beletesszük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá. Tartármártással, vagy salátákkal kínáljuk, citrommal, citromlével ízesítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pikkelyek Lápi Póc Tó KAMASAKI Dyneemax Sinking szajki-tavak bot fõl szerelés merci to bérlet horgász napijegy felső tisza kárász horgászata video velence 2005 horgaszegyesulet dufoegdéhd Merci Horgásztó mister twister horgász vizsga silstar ax2650 pölüske horgász területi engedély tiszakarád hándro tányérlazac SHIMANO BEAST MASTER AX SPINNING 330 XH csolnok Mérki tó halételek pecázni