Körösi süllõ egészben

Hozzávalók

Személyenként 30-50 dkg süllõ, 1 dkg só, 10 dkg morzsa, fél liter étolaj, 1 db citrom, 40 dkg burgonya

Elkészítés

A megtisztított halat többszöri vízzel jól átmossuk, nem túl mélyen bevagdossuk, hogy egyenletesen süljön át, és hogy a sütésnél nagyobb felületen keletkezzen rajta dörzsfelület. Kívül-belül egyenletesen megsózzuk. Az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsába mártott halat, beletesszük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá. Tartármártással, vagy salátákkal kínáljuk, citrommal, citromlével ízesítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

dédai-tó kapitális pontyos horgászata videik zöldpontynak Surf Eurostar D-Max teleszkópos Békéscsaba fogas a hall páty 30-s csatorna wlaterland horgászhelyek mura Balatongyörök balaton, éves jegy hajszálelőke amurhogászata bojlizó horgászat SALMO Minnow M7SDR PH hajduszoboszlo horgászto letkési újipoly Téesz telep tokalakúak begumizott botok szolunariristabla begecsi tarozo hetijegy zalaszentmihály