Skandináv hal alaplé

Hozzávalók

500 g halaprólék pl. fej, 1,5 l víz, 1 hagyma, 1 zellergumó kb. 100 g, fél szár póréhagyma, 3  zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 1 babérlevél, 1 teáskanál só, 5 szem fehér bors

Elkészítés

Mosd meg a halaprólékot, tedd egy lábasba majd öntsd fel vízzel. Fõzd fel majd ha felforrt mérsékeld a hõfokot. A forrás során keletkezett habot szedd le óvatosan.

Vágd össze a hagymát, a zellergumót, a póréhagymát és a zellerszárat. Tedd bele a zöldségeket a borsot és a babérlevelet.

Hagyd még 10 percig fõni majd zárd el alatta a meleget. Az alaplé álljon még 30 percig majd szûrd le.

0 hozzászólás

Hozzászólások

takacs mádi tó pergető pisztrángozás Ponty rácosan benics sándor Vörös Süg villantó készítés varjúhal vicsege Pusztavám rózsa pergetés videók zsinórokat ponty mûléggyel homoki tigriscápa napijegyû pellet csalizás layac legyezöhorgászat Galampász tó eredménye akácos út tordas horgászto Tamási-Kisdád