Skandináv hal alaplé

Hozzávalók

500 g halaprólék pl. fej, 1,5 l víz, 1 hagyma, 1 zellergumó kb. 100 g, fél szár póréhagyma, 3  zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 1 babérlevél, 1 teáskanál só, 5 szem fehér bors

Elkészítés

Mosd meg a halaprólékot, tedd egy lábasba majd öntsd fel vízzel. Fõzd fel majd ha felforrt mérsékeld a hõfokot. A forrás során keletkezett habot szedd le óvatosan.

Vágd össze a hagymát, a zellergumót, a póréhagymát és a zellerszárat. Tedd bele a zöldségeket a borsot és a babérlevelet.

Hagyd még 10 percig fõni majd zárd el alatta a meleget. Az alaplé álljon még 30 percig majd szûrd le.

0 hozzászólás

Hozzászólások

paticz kefires kukorica climax zsinór horgászvizek háromfa horgász területi engedély tisza tó Pély kecskés csárda kigyó gyűrű hal recept küsz Black Label Baits Pop Up Bojli Black Berry süllõpergetés Balzer Diabolo IV Special SMART CARP Radio Unit Nagyszigeti sügér volgensis sulinaris Duna benszülött hala DRENNAN Fine Maggot kis rába lágymányosiöböl horgászvicc r21 hillman