Skandináv hal alaplé

Hozzávalók

500 g halaprólék pl. fej, 1,5 l víz, 1 hagyma, 1 zellergumó kb. 100 g, fél szár póréhagyma, 3  zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 1 babérlevél, 1 teáskanál só, 5 szem fehér bors

Elkészítés

Mosd meg a halaprólékot, tedd egy lábasba majd öntsd fel vízzel. Fõzd fel majd ha felforrt mérsékeld a hõfokot. A forrás során keletkezett habot szedd le óvatosan.

Vágd össze a hagymát, a zellergumót, a póréhagymát és a zellerszárat. Tedd bele a zöldségeket a borsot és a babérlevelet.

Hagyd még 10 percig fõni majd zárd el alatta a meleget. Az alaplé álljon még 30 percig majd szûrd le.

0 hozzászólás

Hozzászólások

trükök pontyra nagyharcsa horgaszto Hi-Attract bojli tintahal és polip Harsányi horgász tavak Kostöki holtág cigany ultra cable tisza holtág Háros holtág domogyvölgy vonyarc shimano alivio bx12 serházzzug Balzer ASR 600 süllőző zsinór horgász területi engedély nagyölbő goldstar villantó hetijegy tisza tó kaposujlak Nagykállói FOX Slayer feeder kupa horgász napijegy horgásztó jég vastagság