Skandináv hal alaplé

Hozzávalók

500 g halaprólék pl. fej, 1,5 l víz, 1 hagyma, 1 zellergumó kb. 100 g, fél szár póréhagyma, 3  zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 1 babérlevél, 1 teáskanál só, 5 szem fehér bors

Elkészítés

Mosd meg a halaprólékot, tedd egy lábasba majd öntsd fel vízzel. Fõzd fel majd ha felforrt mérsékeld a hõfokot. A forrás során keletkezett habot szedd le óvatosan.

Vágd össze a hagymát, a zellergumót, a póréhagymát és a zellerszárat. Tedd bele a zöldségeket a borsot és a babérlevelet.

Hagyd még 10 percig fõni majd zárd el alatta a meleget. Az alaplé álljon még 30 percig majd szûrd le.

0 hozzászólás

Hozzászólások

nyüvek napijegy simontornya Gombás halfilé horgász tviszter karácsonyi horgász köszöntö versike SALMO Boxer 4SR YC horgászvizek derecske faddi-holtág marna eledele Balzer Magna MX-5 Pilk, Wels napijegy vajdácska csövári horgásztó pápakeszeg öttevényi kavicsbányató petőfibányai sóderbánya-tó horgaszdal Sipos horgászrend domony scimitar-graphite lead core kötés tárnoki horgásztó trükkök harcsára háttárkép hírle