Skandináv hal alaplé

Hozzávalók

500 g halaprólék pl. fej, 1,5 l víz, 1 hagyma, 1 zellergumó kb. 100 g, fél szár póréhagyma, 3  zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 1 babérlevél, 1 teáskanál só, 5 szem fehér bors

Elkészítés

Mosd meg a halaprólékot, tedd egy lábasba majd öntsd fel vízzel. Fõzd fel majd ha felforrt mérsékeld a hõfokot. A forrás során keletkezett habot szedd le óvatosan.

Vágd össze a hagymát, a zellergumót, a póréhagymát és a zellerszárat. Tedd bele a zöldségeket a borsot és a babérlevelet.

Hagyd még 10 percig fõni majd zárd el alatta a meleget. Az alaplé álljon még 30 percig majd szûrd le.

0 hozzászólás

Hozzászólások

zsinórvezetõ rauk tó Vízparti Szállás palics kurittyán Abu Garcia Fantasista Red 903M stren zsinór donko peter busázó hely dunaszeg Tüskéscápa kislokihorgásztó fûzvölgyicsatorna Fóka-öböl Chondrostoma genei bojlis tó jégpáncél sült pisztráng comto bt háromfa EUROHOLD Grapho Devil Match 390 aero bájtig elektromos legyezés a tiszán amur játék