Skandináv hal alaplé

Hozzávalók

500 g halaprólék pl. fej, 1,5 l víz, 1 hagyma, 1 zellergumó kb. 100 g, fél szár póréhagyma, 3  zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 1 babérlevél, 1 teáskanál só, 5 szem fehér bors

Elkészítés

Mosd meg a halaprólékot, tedd egy lábasba majd öntsd fel vízzel. Fõzd fel majd ha felforrt mérsékeld a hõfokot. A forrás során keletkezett habot szedd le óvatosan.

Vágd össze a hagymát, a zellergumót, a póréhagymát és a zellerszárat. Tedd bele a zöldségeket a borsot és a babérlevelet.

Hagyd még 10 percig fõni majd zárd el alatta a meleget. Az alaplé álljon még 30 percig majd szûrd le.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fehérgyarmati tégla tó halör vizsgakerdesek isaszegi horgász egyesület cottus műlegyező ruházat lékhorgászatkezdõknek legyes nagy bivalyos tórendszer SPRO HS PowerGear Glass Mono rablóhalas eloke Abu Garcia Diamond Crest 802 M ragadozó halak sió volgai tok harcsa horgászat SENSAS Super Bremes Zöldfuszeres hal szulinaris naptár zátonyi holtág roky 60 vadaszat Epigonus telescopus kakasszéki tavak pala farmosi II.sz.