Bakonyi fogas

Hozzávalók

1 kg fogas, 20 dkg gomba, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 5 dl víz, olaj, só

Elkészítés

1 kg-nyi fogast megtisztítjuk, kibelezzük, feldaraboljuk és besózzuk. A fejét és a farkát kb. 5 dl vízben megfõzzük. Egy lapos edényt kivajazunk, belehelyezzük a halszeleteket, ráöntjük a hallét, és sütõben lassan pároljuk. Közben apróra vágunk 1 kis fej vöröshagymát, kevés olajon aranyszínûre pirítjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál pirospaprikát, beleteszünk 20 dkg felszeletelt gombát, megsózzuk és megpároljuk.

Ha elkészült, hozzáadunk 2 dl tejfelbõl és 1 evõkanál lisztbõl készített habarást, egyet forralunk rajta, majd a halra öntjük.

Galuskával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

42 kg ponty horgászvizek diósjenő horgász engedély ki váltás tenger gyümolcsei fenekezés kukoricával Jaxon BE coompo bt háromfa lõrintei-tó SALMO Popper P6 BB harcsa rantva sensas etetőanyag uszos bot osszeallitasa Füzesgyarmat horgászappartmanok kigyógyűrű naplástó jelzõ horog varjúhal Gombás harcsapaprikás horgász napijegy öttevény velencei tó evezõspálya Kis-Balatoni napi horgász jegy ára hetijegy magántó pangasius receptek