Bakonyi fogas

Hozzávalók

1 kg fogas, 20 dkg gomba, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 5 dl víz, olaj, só

Elkészítés

1 kg-nyi fogast megtisztítjuk, kibelezzük, feldaraboljuk és besózzuk. A fejét és a farkát kb. 5 dl vízben megfõzzük. Egy lapos edényt kivajazunk, belehelyezzük a halszeleteket, ráöntjük a hallét, és sütõben lassan pároljuk. Közben apróra vágunk 1 kis fej vöröshagymát, kevés olajon aranyszínûre pirítjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál pirospaprikát, beleteszünk 20 dkg felszeletelt gombát, megsózzuk és megpároljuk.

Ha elkészült, hozzáadunk 2 dl tejfelbõl és 1 evõkanál lisztbõl készített habarást, egyet forralunk rajta, majd a halra öntjük.

Galuskával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

büdösbojlik Keszi kavicsbányató bojlisbot FÜRESZHAL tömör üvegszálas bot FOX Micron RX Digital rádiós kapásjelzo készlet uszózás a folyón ponty tilalmi idõ üdülõ kiadó a peresi holtágon Koós Ferenc Harcsázó úszója jéghal Abu Garcia Ruby Crest 802 M göb hal Sajtos ponty barbatula barbatula white perch busa kép 5le motor bodrogolaszi holtágak fenekezés Sajo szenpéteri 1 tatai akasztõ tatai horgásztó savany