Dorozsmai ponty

Hozzávalók

1,5 kg. ponty, 25 dkg gomba, 25 dkg csuszatészta, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 10 dkg zsír, só, 10 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

A kellõen megtisztított halat irdaljuk, feldaraboljuk, besózzuk, és kevés forró zsírban hirtelen átsütjük. A megmaradt zsírban az apróra vágott hagymát és szalonnát megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, a szeletekre vágott gombát, kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Kifõzzük a csuszatésztát, majd leszûrjük, és összekeverjük a gombapörkölttel. Erre tesszük a kisütött halszeleteket, és tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

balatonfenyves bodrog tó Rakaca-viztarolo Hernádszurdok energomix a hharcsa horgászata nagyberény dunai horgászhelyek Körösi haltokány cephalus Ráksi-víztározó putnoki-tó Háros öböl tihany-sajkod mosella néveri-tó veresszemű hal telepítés a fás tavon greys botteszt van den eynde folyékony aroma Tatárszentgyörgy élõhelyére legkényesebb halfajta Spanyol tüskéscápa somogyapáti