Hagymás-szardellás lepény

Hozzávalók

100 g margarin, 1,5 dl liszt, 1 tojás sárgája, 7 közepes méretû hagyma, 4 szardella filé, 1,5 dl reszelt sajt, 1 tojás, 1, 5 dl fõzõtejszín, 1/2 teáskanál só, margarin a hagyma sütéséhez, sütõforma kb. 25 cm átmérõjû

Elkészítés

Kapcsold a sütõt 225 fokra. Készítsd el a lepény tésztát: darabold fel a vajat, add hozzá a tojás sárgáját, a lisztet. Dolgozd össze gyorsan a tésztát és tedd a hûtõbe kb. 30 percre pihenni. Utána nyomkodd bele a formába, szurkáld meg az alját villával. Süsd elõ a tésztát 10 percig.

Pucold majd szeleteld fel a hagymát vékonyan. Margarinon süsd a hagymaszeleteket kb. 5 percig majd a tésztára terítsd el. Darabold fel a szardella filéket és tedd a hagymára, szórd meg sajttal. Keverd össze a tojást és a tejszínt és sózd meg. Végül öntsd a tejszínes keveréket a tésztára. Süsd kb. 15-20 percig a sütõ közepén. Tálald zöld salátával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

nyeletõ Ausztráliai szürke tőkehal csepeli tavak pergetés süllőre balatoni napi jegy szerelék kötése Storm WSBS GT HUMMINBIRD Fishin Buddy 130 halradar Lazac pikáns zöldségágyon, sütoben gyékényesi to törõszita napijegy tarpa kétbodonyi-víztározó tatai derítõtóról képek órsó felcsévélése fûzvölgyi Alpári Holt-Tisza boili elõkék tilalmak balaton Kató-féle halászlé kis jános csukázó úszó TICA JURASSIC napijegy jászkisér