Hagymás-szardellás lepény

Hozzávalók

100 g margarin, 1,5 dl liszt, 1 tojás sárgája, 7 közepes méretû hagyma, 4 szardella filé, 1,5 dl reszelt sajt, 1 tojás, 1, 5 dl fõzõtejszín, 1/2 teáskanál só, margarin a hagyma sütéséhez, sütõforma kb. 25 cm átmérõjû

Elkészítés

Kapcsold a sütõt 225 fokra. Készítsd el a lepény tésztát: darabold fel a vajat, add hozzá a tojás sárgáját, a lisztet. Dolgozd össze gyorsan a tésztát és tedd a hûtõbe kb. 30 percre pihenni. Utána nyomkodd bele a formába, szurkáld meg az alját villával. Süsd elõ a tésztát 10 percig.

Pucold majd szeleteld fel a hagymát vékonyan. Margarinon süsd a hagymaszeleteket kb. 5 percig majd a tésztára terítsd el. Darabold fel a szardella filéket és tedd a hagymára, szórd meg sajttal. Keverd össze a tojást és a tejszínt és sózd meg. Végül öntsd a tejszínes keveréket a tésztára. Süsd kb. 15-20 percig a sütõ közepén. Tálald zöld salátával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

bakonyi féder bott SPRO Passion Spin Light 14 afrikaiharcsafogása abu hi-lo wobbler horgaszat es szalas csuka elkészítése szálláshelyek Gyékényes horgászvizek pogány kamasaki horog FOX Series 1 Snare 6 elokötött bojlis eloke a tiszában mien halak vannak? wagglerúszók Rapala Shallow Shad Rap SSR09FT pálmonostora legszebb halak hegyeshalmi bánya tó gyulai horgásztó tiszai horgász engedély gói tó rekordlista Kerekes Láda fehérmegyei ugly sapphire