Hagymás-szardellás lepény

Hozzávalók

100 g margarin, 1,5 dl liszt, 1 tojás sárgája, 7 közepes méretû hagyma, 4 szardella filé, 1,5 dl reszelt sajt, 1 tojás, 1, 5 dl fõzõtejszín, 1/2 teáskanál só, margarin a hagyma sütéséhez, sütõforma kb. 25 cm átmérõjû

Elkészítés

Kapcsold a sütõt 225 fokra. Készítsd el a lepény tésztát: darabold fel a vajat, add hozzá a tojás sárgáját, a lisztet. Dolgozd össze gyorsan a tésztát és tedd a hûtõbe kb. 30 percre pihenni. Utána nyomkodd bele a formába, szurkáld meg az alját villával. Süsd elõ a tésztát 10 percig.

Pucold majd szeleteld fel a hagymát vékonyan. Margarinon süsd a hagymaszeleteket kb. 5 percig majd a tésztára terítsd el. Darabold fel a szardella filéket és tedd a hagymára, szórd meg sajttal. Keverd össze a tojást és a tejszínt és sózd meg. Végül öntsd a tejszínes keveréket a tésztára. Süsd kb. 15-20 percig a sütõ közepén. Tálald zöld salátával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kavics BIG CARP Fekete tigrismogyoró Weever begumizás maoranna újpalotai bánya tó kárászhorgászás bottartok pauk folyóvízi etetõvödör Nagybánya úszó szrelése BORJÁD vízigolyó horgász engedély váltás STRAND Szabolcsveresmart energo iron szebb postik paduchorgászat óriás harcsák minn kota elektromos csónakmotor üléspad