Hagymás-szardellás lepény

Hozzávalók

100 g margarin, 1,5 dl liszt, 1 tojás sárgája, 7 közepes méretû hagyma, 4 szardella filé, 1,5 dl reszelt sajt, 1 tojás, 1, 5 dl fõzõtejszín, 1/2 teáskanál só, margarin a hagyma sütéséhez, sütõforma kb. 25 cm átmérõjû

Elkészítés

Kapcsold a sütõt 225 fokra. Készítsd el a lepény tésztát: darabold fel a vajat, add hozzá a tojás sárgáját, a lisztet. Dolgozd össze gyorsan a tésztát és tedd a hûtõbe kb. 30 percre pihenni. Utána nyomkodd bele a formába, szurkáld meg az alját villával. Süsd elõ a tésztát 10 percig.

Pucold majd szeleteld fel a hagymát vékonyan. Margarinon süsd a hagymaszeleteket kb. 5 percig majd a tésztára terítsd el. Darabold fel a szardella filéket és tedd a hagymára, szórd meg sajttal. Keverd össze a tojást és a tejszínt és sózd meg. Végül öntsd a tejszínes keveréket a tésztára. Süsd kb. 15-20 percig a sütõ közepén. Tálald zöld salátával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

mérgezõ vérû hal balin pontyozó úszó horgászfeleség kótök hogy kell harcsátfogni hetijegy jászkisér Boda tó Nagykamarás ács öntözõ tó füzvölgyi tataí etetõanyagok házilag törökbálinti horgásztó Tengeripókok hegyeshalmi bánya keramitok Beretyó-ról ikényi hogász egyesület Jász nagykun szolnok megye halázslé szalunáris Sült ponty mártással bocskai-tón verseny multiplikátor orsó