Hagymás-szardellás lepény

Hozzávalók

100 g margarin, 1,5 dl liszt, 1 tojás sárgája, 7 közepes méretû hagyma, 4 szardella filé, 1,5 dl reszelt sajt, 1 tojás, 1, 5 dl fõzõtejszín, 1/2 teáskanál só, margarin a hagyma sütéséhez, sütõforma kb. 25 cm átmérõjû

Elkészítés

Kapcsold a sütõt 225 fokra. Készítsd el a lepény tésztát: darabold fel a vajat, add hozzá a tojás sárgáját, a lisztet. Dolgozd össze gyorsan a tésztát és tedd a hûtõbe kb. 30 percre pihenni. Utána nyomkodd bele a formába, szurkáld meg az alját villával. Süsd elõ a tésztát 10 percig.

Pucold majd szeleteld fel a hagymát vékonyan. Margarinon süsd a hagymaszeleteket kb. 5 percig majd a tésztára terítsd el. Darabold fel a szardella filéket és tedd a hagymára, szórd meg sajttal. Keverd össze a tojást és a tejszínt és sózd meg. Végül öntsd a tejszínes keveréket a tésztára. Süsd kb. 15-20 percig a sütõ közepén. Tálald zöld salátával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

vizi sárkány bokodi bojlishorgok Berkley Toll formájú horogélezo kősüllőző módszerek vasmegyeri tavak SHIMANO BEAST MASTER AX SPINNING 300 M bilbao Dynamite Baits Marine Halibut Halvagdalt kistisza pirosszárnyú konczér sporthorgász napijegy valtas kikötõk elosztása csépi öböl Engert János aranyhal szaporodás PESCAVIVA karamellás kukorica csörnöc Yo-Zuri Crystal Minnow Suspending wobbler nagy halak lekre Paksi halászlé horgász tavak hadu biharba