Sóban sült süllõ

Hozzávalók

1 1/2 kg süllõ, 1/2 citrom, 1 csokor petrezselyem, 4 dl durva õrlésû só, 1/2 teáskanál fehér bors

Elkészítés

Kapcsold a sütõt 200 fokra. Tisztítsd meg a halat de ne pikkelyezd le. Belül kend be a fél citrom levével és fûszerezd fehér borssal. Helyezd a petrezselymet a hal belsejébe.

Vegyél elõ egy tûzálló tálat amiben a hal pont elfér. Teríts szét kb. 1 cm vastagságban durva õrlésû sót a tál aljában majd helyezd rá a halat. A maradék sóval takard be, ügyelj rá hogy ne látszódjon ki a hal sehol. Permetezd be egy kis vízzel a betakart halat. (ha van permetezõ flaskád akkor az a legjobb megoldás erre a feladatra)
Helyezd a halat a sütõbe 1 óra 15 percre. Sütés után óvatosan távolítsd el a sót a hal bõrével együtt.

Tedd át a halat egy tálalótálba és szervírozd fõtt tört burgonyával, citromgerezdekkel és olvasztott vajjal.

0 hozzászólás

Hozzászólások

surf horgászbotok törpeharcsa csali tista tó liso-tó Pelikán tó viva horgászorsó horgász területi engedély maconka SPRO Dyno SF tele 100 horgászvizek vajdácska kacsóta zárkert-tó SPRO Carp Detective 2 darabos szett maloméricsatorna kõsüllö Abu Garcia Fantasista Red 603LIM9 Carbon yo-zuri zsinór Tilalmi idöszakok a naplás halai horgászvizek veresegyháza MULTI FISH Szerelékes doboz horgászat félm szaibling kapás györ moson sopron megye horgászvizei gyászkeszeg borsós tó