Sóban sült süllõ

Hozzávalók

1 1/2 kg süllõ, 1/2 citrom, 1 csokor petrezselyem, 4 dl durva õrlésû só, 1/2 teáskanál fehér bors

Elkészítés

Kapcsold a sütõt 200 fokra. Tisztítsd meg a halat de ne pikkelyezd le. Belül kend be a fél citrom levével és fûszerezd fehér borssal. Helyezd a petrezselymet a hal belsejébe.

Vegyél elõ egy tûzálló tálat amiben a hal pont elfér. Teríts szét kb. 1 cm vastagságban durva õrlésû sót a tál aljában majd helyezd rá a halat. A maradék sóval takard be, ügyelj rá hogy ne látszódjon ki a hal sehol. Permetezd be egy kis vízzel a betakart halat. (ha van permetezõ flaskád akkor az a legjobb megoldás erre a feladatra)
Helyezd a halat a sütõbe 1 óra 15 percre. Sütés után óvatosan távolítsd el a sót a hal bõrével együtt.

Tedd át a halat egy tálalótálba és szervírozd fõtt tört burgonyával, citromgerezdekkel és olvasztott vajjal.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Halkatraz tó szûrkeharcsa naphalazni cser-vájas ponty hiorgászata vajai to borzas fecskefarkú katalint-tó birinyi kenyérgyári horgásztó paduccsapat dömsöd nova húgyos tó horgász hetijegy kákafok horgász hetijegy bikazug Kis Balaton halai lófejû akasztó kishalas modszerek Összefogás HE borsós tó képkaléria sügér telepíés