Sóban sült süllõ

Hozzávalók

1 1/2 kg süllõ, 1/2 citrom, 1 csokor petrezselyem, 4 dl durva õrlésû só, 1/2 teáskanál fehér bors

Elkészítés

Kapcsold a sütõt 200 fokra. Tisztítsd meg a halat de ne pikkelyezd le. Belül kend be a fél citrom levével és fûszerezd fehér borssal. Helyezd a petrezselymet a hal belsejébe.

Vegyél elõ egy tûzálló tálat amiben a hal pont elfér. Teríts szét kb. 1 cm vastagságban durva õrlésû sót a tál aljában majd helyezd rá a halat. A maradék sóval takard be, ügyelj rá hogy ne látszódjon ki a hal sehol. Permetezd be egy kis vízzel a betakart halat. (ha van permetezõ flaskád akkor az a legjobb megoldás erre a feladatra)
Helyezd a halat a sütõbe 1 óra 15 percre. Sütés után óvatosan távolítsd el a sót a hal bõrével együtt.

Tedd át a halat egy tálalótálba és szervírozd fõtt tört burgonyával, citromgerezdekkel és olvasztott vajjal.

0 hozzászólás

Hozzászólások

czorba versenyhorgászat Albók tava úszósvégszerelék folyóvízre Tonhal saláta fogyókúrázóknak pop up lebegőbojlik Berkley Carp Bait lacu rosu fegyverneki holt-tisza jaxon odeon 3.6 SALMO Minnow M7SDR GT nyugati övcsatorna horgász hetijegy kákafok rtm tavi harcsázás horgászvizek neszmély dunakanyar horgászhelyek pécs Hyphessobrycon megalopterus SPRO Prion Power Match szõny puskaporos Spanyol márna napi jeqyek csukás to