Sóban sült süllõ

Hozzávalók

1 1/2 kg süllõ, 1/2 citrom, 1 csokor petrezselyem, 4 dl durva õrlésû só, 1/2 teáskanál fehér bors

Elkészítés

Kapcsold a sütõt 200 fokra. Tisztítsd meg a halat de ne pikkelyezd le. Belül kend be a fél citrom levével és fûszerezd fehér borssal. Helyezd a petrezselymet a hal belsejébe.

Vegyél elõ egy tûzálló tálat amiben a hal pont elfér. Teríts szét kb. 1 cm vastagságban durva õrlésû sót a tál aljában majd helyezd rá a halat. A maradék sóval takard be, ügyelj rá hogy ne látszódjon ki a hal sehol. Permetezd be egy kis vízzel a betakart halat. (ha van permetezõ flaskád akkor az a legjobb megoldás erre a feladatra)
Helyezd a halat a sütõbe 1 óra 15 percre. Sütés után óvatosan távolítsd el a sót a hal bõrével együtt.

Tedd át a halat egy tálalótálba és szervírozd fõtt tört burgonyával, citromgerezdekkel és olvasztott vajjal.

0 hozzászólás

Hozzászólások

halászlé pontyból kisváci galambok akciós Goldstar Balaton Gombai tó PESCAVIVA mandulás kukorica merevaljú gumicsónak tógazda tanfolyam CRALUSSO Dart dunai márna ketutemu csonakmotor horgász verseny szivárványos pisztráng szokása telepités után nádastó lebegőbojlik SPRO Action Lure wobbler készlet sovany laszlo holtágakon compó félék hetijegy makád dzsoker péterimajori he zsuzsi horgászbolt