Sóban sült süllõ

Hozzávalók

1 1/2 kg süllõ, 1/2 citrom, 1 csokor petrezselyem, 4 dl durva õrlésû só, 1/2 teáskanál fehér bors

Elkészítés

Kapcsold a sütõt 200 fokra. Tisztítsd meg a halat de ne pikkelyezd le. Belül kend be a fél citrom levével és fûszerezd fehér borssal. Helyezd a petrezselymet a hal belsejébe.

Vegyél elõ egy tûzálló tálat amiben a hal pont elfér. Teríts szét kb. 1 cm vastagságban durva õrlésû sót a tál aljában majd helyezd rá a halat. A maradék sóval takard be, ügyelj rá hogy ne látszódjon ki a hal sehol. Permetezd be egy kis vízzel a betakart halat. (ha van permetezõ flaskád akkor az a legjobb megoldás erre a feladatra)
Helyezd a halat a sütõbe 1 óra 15 percre. Sütés után óvatosan távolítsd el a sót a hal bõrével együtt.

Tedd át a halat egy tálalótálba és szervírozd fõtt tört burgonyával, citromgerezdekkel és olvasztott vajjal.

0 hozzászólás

Hozzászólások

botgy napijegy holt duna kart palics lisoczkiapartman helyileg hol van horgász területi engedély jászság dunavecsei 1. csatorna Nemes halfajták horgászat bógánccsal egri víztározó gébfélék csávoly kecsegéző monk tail horgászvizek kovácshida területi jegyek dabas-sári orsojavitás szervíz lapkás kötés amurívás tengeri durbincs sõreg tok