Máramarosi töltött csuka

Hozzávalók

2 db 2 kg hal, 2 zsemle, 1 csésze tej, 5 dkg vaj, 2-3 db velõs csont, 3 evõkanál reszelt sajt, 15 dkg gomba, 1 kávéskanál csombor, 2 tojássárgája, só, bors, 2 babérlevél, 2 csésze olaj, 2 citrom, 2 dl savanykás fehérbor, 2 teáskanál gyömbér

Elkészítés

A halakat megtisztítjuk, uszonyaikat (a farkúszót kivéve) kimetsszük, de a fejét rajta hagyjuk. A hasüreget megtöltjük a tejbe áztatott megtört zsemlyébõl, vajból, csontvelõbõl, reszelt sajtból, a vajon megfuttatott és apróra vágott gombából, pár tojássárgájából, sóval, borssal, csomborral, gyömbérrel kevert töltelékkel, majd a hasát bevarrjuk vagy összetûzzük.

A halakat olajozott tepsibe fektetjük, citromszeletekkel, babérlevéllel leborítva, s a sütõben kb. 30 percig sütjük. Közben olajjal, borral és saját levével öntözgetjük.

Más halfajból is pl. sovány ponty, harcsa, kecsege stb. készíthetõ.

0 hozzászólás

Hozzászólások

gyógyiszap tó üzemeltetõi bukó fenekezõs sátras horgászat melegvizes bürke zöld lombtalaníttás nagykáló fenekezöre atlanti ocean KORDA Hybrid Coated Braid MAXIMA Chameleon felfektetõs ho-bo horgászbolt csobaj holtág sima tok Csávolyi tó mücsqli amur fárasztás horgászorsó felújítás piroslókeszeg horgászvizek kovácshida film ponty és amur