Máramarosi töltött csuka

Hozzávalók

2 db 2 kg hal, 2 zsemle, 1 csésze tej, 5 dkg vaj, 2-3 db velõs csont, 3 evõkanál reszelt sajt, 15 dkg gomba, 1 kávéskanál csombor, 2 tojássárgája, só, bors, 2 babérlevél, 2 csésze olaj, 2 citrom, 2 dl savanykás fehérbor, 2 teáskanál gyömbér

Elkészítés

A halakat megtisztítjuk, uszonyaikat (a farkúszót kivéve) kimetsszük, de a fejét rajta hagyjuk. A hasüreget megtöltjük a tejbe áztatott megtört zsemlyébõl, vajból, csontvelõbõl, reszelt sajtból, a vajon megfuttatott és apróra vágott gombából, pár tojássárgájából, sóval, borssal, csomborral, gyömbérrel kevert töltelékkel, majd a hasát bevarrjuk vagy összetûzzük.

A halakat olajozott tepsibe fektetjük, citromszeletekkel, babérlevéllel leborítva, s a sütõben kb. 30 percig sütjük. Közben olajjal, borral és saját levével öntözgetjük.

Más halfajból is pl. sovány ponty, harcsa, kecsege stb. készíthetõ.

0 hozzászólás

Hozzászólások

süllöhal tiszovnik patak monofil kötése fonott zsinórral kapkodunk esztergom sült uszony alsózsolca Szólás tározó horgász játék KAMASAKI Dyneemax elokezsinór videó a harcsa fogásról szerelek harcsa Ragyás cápa horgász hetijegy őrtilos gidapatak houting Zsugorcso PLANO Flipsider Hybrid Base Station SENSAS Bremes hajdu bihar megye vizei Tehenes Berkley Jigolo halcatraz Rapala Skitter Pop SP07F