Máramarosi töltött csuka

Hozzávalók

2 db 2 kg hal, 2 zsemle, 1 csésze tej, 5 dkg vaj, 2-3 db velõs csont, 3 evõkanál reszelt sajt, 15 dkg gomba, 1 kávéskanál csombor, 2 tojássárgája, só, bors, 2 babérlevél, 2 csésze olaj, 2 citrom, 2 dl savanykás fehérbor, 2 teáskanál gyömbér

Elkészítés

A halakat megtisztítjuk, uszonyaikat (a farkúszót kivéve) kimetsszük, de a fejét rajta hagyjuk. A hasüreget megtöltjük a tejbe áztatott megtört zsemlyébõl, vajból, csontvelõbõl, reszelt sajtból, a vajon megfuttatott és apróra vágott gombából, pár tojássárgájából, sóval, borssal, csomborral, gyömbérrel kevert töltelékkel, majd a hasát bevarrjuk vagy összetûzzük.

A halakat olajozott tepsibe fektetjük, citromszeletekkel, babérlevéllel leborítva, s a sütõben kb. 30 percig sütjük. Közben olajjal, borral és saját levével öntözgetjük.

Más halfajból is pl. sovány ponty, harcsa, kecsege stb. készíthetõ.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászvizek szigliget horog süllõhöz cserfa feltolóúszó ferenc csatorna felsõtárkány cseke FOX Teleszkópos hosszú láb rod podhoz belsõ vázuk szerint plakát imperial baits faladikok paptetû Makaira nigricans napijegy dunaújváros Eleginus nawaga agasok dunai kövezés halak családja uronafö és környékén lévö tavak fojok minnkota elektromos csónakmotor Halleves olaszosan évijegy Haldorádó horgásztó (Lajosmizse Koli tó)