Máramarosi töltött csuka

Hozzávalók

2 db 2 kg hal, 2 zsemle, 1 csésze tej, 5 dkg vaj, 2-3 db velõs csont, 3 evõkanál reszelt sajt, 15 dkg gomba, 1 kávéskanál csombor, 2 tojássárgája, só, bors, 2 babérlevél, 2 csésze olaj, 2 citrom, 2 dl savanykás fehérbor, 2 teáskanál gyömbér

Elkészítés

A halakat megtisztítjuk, uszonyaikat (a farkúszót kivéve) kimetsszük, de a fejét rajta hagyjuk. A hasüreget megtöltjük a tejbe áztatott megtört zsemlyébõl, vajból, csontvelõbõl, reszelt sajtból, a vajon megfuttatott és apróra vágott gombából, pár tojássárgájából, sóval, borssal, csomborral, gyömbérrel kevert töltelékkel, majd a hasát bevarrjuk vagy összetûzzük.

A halakat olajozott tepsibe fektetjük, citromszeletekkel, babérlevéllel leborítva, s a sütõben kb. 30 percig sütjük. Közben olajjal, borral és saját levével öntözgetjük.

Más halfajból is pl. sovány ponty, harcsa, kecsege stb. készíthetõ.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Rántott ponty horgászengedély veresegyházon horgászcsónak Rapala Minnow Rap MR09S érdes cápa tiltott halfajok horgászvizek horgásztó téli menyhalazás tabajdi horgásztó MILO Eccelenza Superficie sugár kardos Demecser oriashalak napijegy osztó sziget ferruginea rák fogás súly öntéser daru réti faragás házi réti tó carp mania sörétolóm készlet ibrány nagyerdõ halak etetése