Al-dunai halleves

Hozzávalók

1 kg szálkamentes hal, 10 dkg hagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 2 zöldpaprika, 10 dkg friss paradicsom, 3 dl tejföl, 2-3 kávéskanál pirospaprika, 1 babérlevél, õrölt bors, só, 3 tojássárgája

Elkészítés

A hal fejét levágjuk, a halat megtisztítjuk, a húsát lefejtjük a csontról, és feldaraboljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, és megfõzzük. A halfejet és a csontot a hagymával, paradicsommal, zöldséggel, zöldpaprikával, babérlevéllel kb. 8 dl vízben erõs lángon, egy órán át, fõzzük, leszûrjük, és a halhoz öntjük. A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük, s a levesbe habarjuk. Ízlés szerint borsozzuk, s ha savanykásabbra akarjuk, tehetünk bele néhány csepp citromlevet vagy kevés ecetet. Csipetkét, vajas galuskát is fõzhetünk bele.

0 hozzászólás

Hozzászólások

dannzug dip hasznalata horgász napijegy horgásztó optima zsinór DINSMORES Kerek dobozos sörétólom készlet legy hasznalata páncélosharcsa FOX Illusion elokezsinór harcsázó orsó elektromos kapásjelzö Nyéki - tó merene mernye dunai horgászengedély feeder filmek hargász videok csökmõi Pisztrángos-tó gyöngyösi tó vác tokhal fogás kimle engedély gta 3 horgász kodja PELZER Matrix Chunks vödrös