Al-dunai halleves

Hozzávalók

1 kg szálkamentes hal, 10 dkg hagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 2 zöldpaprika, 10 dkg friss paradicsom, 3 dl tejföl, 2-3 kávéskanál pirospaprika, 1 babérlevél, õrölt bors, só, 3 tojássárgája

Elkészítés

A hal fejét levágjuk, a halat megtisztítjuk, a húsát lefejtjük a csontról, és feldaraboljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, és megfõzzük. A halfejet és a csontot a hagymával, paradicsommal, zöldséggel, zöldpaprikával, babérlevéllel kb. 8 dl vízben erõs lángon, egy órán át, fõzzük, leszûrjük, és a halhoz öntjük. A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük, s a levesbe habarjuk. Ízlés szerint borsozzuk, s ha savanykásabbra akarjuk, tehetünk bele néhány csepp citromlevet vagy kevés ecetet. Csipetkét, vajas galuskát is fõzhetünk bele.

0 hozzászólás

Hozzászólások

LANTOS Ponty Bábolna ötözö tó FFWD bot területi engedély fehér körös Berkley Power Bait salmo wobbler erdei attila cigany ponty majláthpuszta thailand Kvíz pontok halakrészei ilona viz szint sporthorgászok nyéki tó töltötthal horgászvizek eldorádó tó popperezés végkosaras szerelék Arlói-tó területi engedély szamos paradicsom meghoditása horgász hetijegy szamosújlak