Al-dunai halleves

Hozzávalók

1 kg szálkamentes hal, 10 dkg hagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 2 zöldpaprika, 10 dkg friss paradicsom, 3 dl tejföl, 2-3 kávéskanál pirospaprika, 1 babérlevél, õrölt bors, só, 3 tojássárgája

Elkészítés

A hal fejét levágjuk, a halat megtisztítjuk, a húsát lefejtjük a csontról, és feldaraboljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, és megfõzzük. A halfejet és a csontot a hagymával, paradicsommal, zöldséggel, zöldpaprikával, babérlevéllel kb. 8 dl vízben erõs lángon, egy órán át, fõzzük, leszûrjük, és a halhoz öntjük. A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük, s a levesbe habarjuk. Ízlés szerint borsozzuk, s ha savanykásabbra akarjuk, tehetünk bele néhány csepp citromlevet vagy kevés ecetet. Csipetkét, vajas galuskát is fõzhetünk bele.

0 hozzászólás

Hozzászólások

power match vertikális mûcsalik boconád horgász egyesületek Halásztavak zengõ tó nagy zátony csõvári horgásztó hogászás Eger patak belsõbéda pocsaj Fekete tetra eladótó boily csomo Lázbércivíztározó hiorgászata állóvízi fenekezés párhuzamkövezés telea nagytestű halak horgász napijegy aldebrő valkó Fegyverneki Holtág