Al-dunai halleves

Hozzávalók

1 kg szálkamentes hal, 10 dkg hagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 2 zöldpaprika, 10 dkg friss paradicsom, 3 dl tejföl, 2-3 kávéskanál pirospaprika, 1 babérlevél, õrölt bors, só, 3 tojássárgája

Elkészítés

A hal fejét levágjuk, a halat megtisztítjuk, a húsát lefejtjük a csontról, és feldaraboljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, és megfõzzük. A halfejet és a csontot a hagymával, paradicsommal, zöldséggel, zöldpaprikával, babérlevéllel kb. 8 dl vízben erõs lángon, egy órán át, fõzzük, leszûrjük, és a halhoz öntjük. A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük, s a levesbe habarjuk. Ízlés szerint borsozzuk, s ha savanykásabbra akarjuk, tehetünk bele néhány csepp citromlevet vagy kevés ecetet. Csipetkét, vajas galuskát is fõzhetünk bele.

0 hozzászólás

Hozzászólások

versenyúszó paduc ívása mernyei halak bõre Abu 807 FD Harcsapergetés a Pó folyón videó vasonca Ecetes pácolt márna Püspõkszurdoki tó aprilis 4 SPRO Telefish oros haza Piros morgóhal familia blenniidae telepítés kõszegen napijegy bodrog merluccius hubbsi ryobi legyezőbot Kisúszójú tüskéscápa Eurostar D-Max teleszkópos 40, 60, 80 görgetés mesterséges tartás horgász hetijegy veresegyháza halbõség