Tonhalas penne

Hozzávalók

500 g penne tészta, 4 db kockasajt, 1 db tömlõs sajtkrém, 3 doboz aprított tonhalkonzerv, reszelt parmezán, reszelt füstölt sajt
Besamel mártás: 6 dkg vaj, 4 dkg liszt, 5 dl tej, só, bors, szerecsendió

Elkészítés

A tésztát kifõzzük. Amíg a tészta fõ elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, a  lisztet beleszórjuk, és kevergetve kb. 2 percig kis lángon sütjük. A tûzrõl levéve, szakaszosan hozzáöntjük a tejet. Visszatesszük a tûzre és sûrû mártást fõzünk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

Hozzáadjuk a kocka sajtot és a sajtkrémet, majd a lecsöpögtetett tonhalat. Összeforgatjuk a fõtt tésztával, és tûzálló tálba tesszük. Megszórjuk parmezánnal és a füstölt sajttal, majd betoljuk forró sütõbe csak annyi idõre, hogy a sajt ráolvadjon.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Harcsa csalik holtkörörs Abu Lill Öringen zámolyi tározó Zöldfuszeres hal õze tanyai videók árlista 2009 map túrtõi holtág nyálkás czompó ton hal szanki olajbányász tó propeller gumizási technikák Lophius piscatorius and L. budegassa dévér bojli szerelék készitése csontfelepites ikrény tarpon 9000 SPRO Waggler Line Kösély csatorna pápai horgász vizek FOX Terepszínu digitális mérleg