Tonhalas penne

Hozzávalók

500 g penne tészta, 4 db kockasajt, 1 db tömlõs sajtkrém, 3 doboz aprított tonhalkonzerv, reszelt parmezán, reszelt füstölt sajt
Besamel mártás: 6 dkg vaj, 4 dkg liszt, 5 dl tej, só, bors, szerecsendió

Elkészítés

A tésztát kifõzzük. Amíg a tészta fõ elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, a  lisztet beleszórjuk, és kevergetve kb. 2 percig kis lángon sütjük. A tûzrõl levéve, szakaszosan hozzáöntjük a tejet. Visszatesszük a tûzre és sûrû mártást fõzünk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

Hozzáadjuk a kocka sajtot és a sajtkrémet, majd a lecsöpögtetett tonhalat. Összeforgatjuk a fõtt tésztával, és tûzálló tálba tesszük. Megszórjuk parmezánnal és a füstölt sajttal, majd betoljuk forró sütõbe csak annyi idõre, hogy a sajt ráolvadjon.

0 hozzászólás

Hozzászólások

bugyi Keleti fõ csatorna digitális horgászmérleg világranglista morva folyó bic245 Rapala Blue Fox Vibrax BFS2CLN pontyfogó feher szeged hartai halfogáshoz nothotenia Gold Star LONG CARP MMV hal dorádo volent-öböl SPRO Intruder Carp Match 420 üdülök Abu Garcia Rocksweeper 702 maconka videó hejõ patak szerelék nyálkás czompó silver gödöllõ SHIMANO Hyperloop CX TE GT 5500