Tonhalas penne

Hozzávalók

500 g penne tészta, 4 db kockasajt, 1 db tömlõs sajtkrém, 3 doboz aprított tonhalkonzerv, reszelt parmezán, reszelt füstölt sajt
Besamel mártás: 6 dkg vaj, 4 dkg liszt, 5 dl tej, só, bors, szerecsendió

Elkészítés

A tésztát kifõzzük. Amíg a tészta fõ elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, a  lisztet beleszórjuk, és kevergetve kb. 2 percig kis lángon sütjük. A tûzrõl levéve, szakaszosan hozzáöntjük a tejet. Visszatesszük a tûzre és sûrû mártást fõzünk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

Hozzáadjuk a kocka sajtot és a sajtkrémet, majd a lecsöpögtetett tonhalat. Összeforgatjuk a fõtt tésztával, és tûzálló tálba tesszük. Megszórjuk parmezánnal és a füstölt sajttal, majd betoljuk forró sütõbe csak annyi idõre, hogy a sajt ráolvadjon.

0 hozzászólás

Hozzászólások

abu garcia bot stylolóm horgászbotok gyöngyösi tó silver carp Berkley BUZZ BAITS Gold Star Telecarp Medium pap sziget KAMASAN B520 sóderós Ron Thompson Dialex Telecoast bolonyai videók Fokhagymás csuka proszló halõr STRATEGY Stamina terecskei to méri tó sátoraljaújehely frenzy egypontos úszó tiszaluc vizitábor süllõ szerelék KORDA Kurv Shank 4 állóvízi csónak