Tonhalas penne

Hozzávalók

500 g penne tészta, 4 db kockasajt, 1 db tömlõs sajtkrém, 3 doboz aprított tonhalkonzerv, reszelt parmezán, reszelt füstölt sajt
Besamel mártás: 6 dkg vaj, 4 dkg liszt, 5 dl tej, só, bors, szerecsendió

Elkészítés

A tésztát kifõzzük. Amíg a tészta fõ elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, a  lisztet beleszórjuk, és kevergetve kb. 2 percig kis lángon sütjük. A tûzrõl levéve, szakaszosan hozzáöntjük a tejet. Visszatesszük a tûzre és sûrû mártást fõzünk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

Hozzáadjuk a kocka sajtot és a sajtkrémet, majd a lecsöpögtetett tonhalat. Összeforgatjuk a fõtt tésztával, és tûzálló tálba tesszük. Megszórjuk parmezánnal és a füstölt sajttal, majd betoljuk forró sütõbe csak annyi idõre, hogy a sajt ráolvadjon.

0 hozzászólás

Hozzászólások

dráva rácalmás solti szakasz HALFOGASI TILALMI IDOK A HAZIRETI HORGASZTON spanyol csupasz csiga boltok kishal horogra fuzese tőkehalmájkrém ólomforma Rapala Skitter Pop SP05S hosszu bot solti kis duna csonak motor fancsikai tó debrecen Borsod-Abaúj-Zemplén megye hosszúfoki water tápiobicskei tó hal telepités lörincin albumok viva atrack spin Mattyi tó napijegy aranyáron csatornai