Körösi göngyölt busaszeletek rácosan

Hozzávalók

1,5 -2 kg busa, 25 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg burgonya, 5 dkg pirospaprika, 2 pohár tejföl, só

Elkészítés

A megtisztított halat kifilézzük. A filészeleteket hosszában fél centis vastagságúra felszeleteljük, majd kb. 10-15 cm hosszú szeleteket készítünk belõle és megsózzuk. A halszeletekbe vékony szalonnaszeletet, vékonyra vágott hasábburgonyát s vékonyra szelt hagymát teszünk. Ezeket begöngyöljük a halszeletekbe. A maradék szalonnaszeleteket a tepsi aljára fektetjük, rá karikára vágott burgonyát teszünk, amit hagymakarikákkal szórunk meg. Erre helyezzük a göngyölt halfiléket. Sütõben kb. 15 percig sütjük.

?Utána a sütõbõl kivéve a göngyölt busát meglocsoljuk a pirospaprikával behabart tejföllel, majd visszahelyezve a sütõbe, újabb 15 percig készre sütjük. Száraz vörösbort ajánlunk mellé.

0 hozzászólás

Hozzászólások

lebegtetés pergető tanfolyam HIMFA carbotex feketesügér kapás kézi horogkötõ csemget hetijegy háromfa kala ronyva fenekezõ szerelések õszi ponty horgászat Shimano Super GT-RB Rácos törpeharcsa brassói jelleggel fenekező Dunai halászlé SHIMANO Catana BX Feeder Extra Heavy dévérező etetőanyag repülõhal szeged szállás bokodi hütöto TOP MIX ASTERX Match Medium 390 holdhal Szivárványsügér