Körösi göngyölt busaszeletek rácosan

Hozzávalók

1,5 -2 kg busa, 25 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg burgonya, 5 dkg pirospaprika, 2 pohár tejföl, só

Elkészítés

A megtisztított halat kifilézzük. A filészeleteket hosszában fél centis vastagságúra felszeleteljük, majd kb. 10-15 cm hosszú szeleteket készítünk belõle és megsózzuk. A halszeletekbe vékony szalonnaszeletet, vékonyra vágott hasábburgonyát s vékonyra szelt hagymát teszünk. Ezeket begöngyöljük a halszeletekbe. A maradék szalonnaszeleteket a tepsi aljára fektetjük, rá karikára vágott burgonyát teszünk, amit hagymakarikákkal szórunk meg. Erre helyezzük a göngyölt halfiléket. Sütõben kb. 15 percig sütjük.

?Utána a sütõbõl kivéve a göngyölt busát meglocsoljuk a pirospaprikával behabart tejföllel, majd visszahelyezve a sütõbe, újabb 15 percig készre sütjük. Száraz vörösbort ajánlunk mellé.

0 hozzászólás

Hozzászólások

harcsa keszitese eladó telek alaskai amúrcsalik ezust karasz magyarhorgász területi engedély kacsóta törpe maréna olvados hálo Gold stár féder bot KOMÁROM MEGYE haldorádo.hu lábú bottartó süllsüllõõ tilalmi halak villantózás Jóléti-tó czigányhal hahót rántott afrikai harcsa király durbincs Balatoni napijegy vízi farkas gumiha szerelés videok