Körösi göngyölt busaszeletek rácosan

Hozzávalók

1,5 -2 kg busa, 25 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg burgonya, 5 dkg pirospaprika, 2 pohár tejföl, só

Elkészítés

A megtisztított halat kifilézzük. A filészeleteket hosszában fél centis vastagságúra felszeleteljük, majd kb. 10-15 cm hosszú szeleteket készítünk belõle és megsózzuk. A halszeletekbe vékony szalonnaszeletet, vékonyra vágott hasábburgonyát s vékonyra szelt hagymát teszünk. Ezeket begöngyöljük a halszeletekbe. A maradék szalonnaszeleteket a tepsi aljára fektetjük, rá karikára vágott burgonyát teszünk, amit hagymakarikákkal szórunk meg. Erre helyezzük a göngyölt halfiléket. Sütõben kb. 15 percig sütjük.

?Utána a sütõbõl kivéve a göngyölt busát meglocsoljuk a pirospaprikával behabart tejföllel, majd visszahelyezve a sütõbe, újabb 15 percig készre sütjük. Száraz vörösbort ajánlunk mellé.

0 hozzászólás

Hozzászólások

wobblerező horgászbot angolna horgász SEVYLOR Levegopumpa kézi csalikanna SPRO Iron X Carp 3 részes 390 hal recept kisalföld horászengedély tica camry CSENGERSIMA horgásztelek szélhajtó küsz minirakó mézeshegyi KORUM Kereszttartó Tihanyi Fogasfilé 240 cm harcsa nagyfa köselj hajdúszováti átmetszés Plano 3600 keri domojgo horgasz haz gyõtrõszúnyog