Körösi göngyölt busaszeletek rácosan

Hozzávalók

1,5 -2 kg busa, 25 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg burgonya, 5 dkg pirospaprika, 2 pohár tejföl, só

Elkészítés

A megtisztított halat kifilézzük. A filészeleteket hosszában fél centis vastagságúra felszeleteljük, majd kb. 10-15 cm hosszú szeleteket készítünk belõle és megsózzuk. A halszeletekbe vékony szalonnaszeletet, vékonyra vágott hasábburgonyát s vékonyra szelt hagymát teszünk. Ezeket begöngyöljük a halszeletekbe. A maradék szalonnaszeleteket a tepsi aljára fektetjük, rá karikára vágott burgonyát teszünk, amit hagymakarikákkal szórunk meg. Erre helyezzük a göngyölt halfiléket. Sütõben kb. 15 percig sütjük.

?Utána a sütõbõl kivéve a göngyölt busát meglocsoljuk a pirospaprikával behabart tejföllel, majd visszahelyezve a sütõbe, újabb 15 percig készre sütjük. Száraz vörösbort ajánlunk mellé.

0 hozzászólás

Hozzászólások

manta logic picker belsõ-mántelek MULTI FISH Szögletes teleszkópos rakósbot tartó knot koppány kakat CB06 260 Rattlin Chug Bug Storm wobbler tivadar Szegedi horgászbolt vizállásjelentés Balzer Colonel Gold Chromo tõkehalmáj agostyán csikorgó patak hetijegy pécs horgász területi engedély felső tisza alcsi holttisza hhársas ménes zó kis tó OREOCHROMIS SP MX 9 sültoldalas balsa