Dunai halpaprikás

Hozzávalók

60 dkg ponty színhús, 40 dkg halcsont, 5 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 1 csapott evõkanál pirospaprika, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 3 dl tejföl, só, zsír

Elkészítés

A kifilézett pontyhúst, sûrûn beirdaljuk (finommetéltszerûen), kétujjnyi szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból tartalmas, rövid halalaplét készítünk (hideg vízben tesszük fel fõni). A pontyszeleteket lisztbe mártjuk és a serpenyõben, kevés zsírban mindkét oldalát elõsütjük. Ezután a halfilét tiszta lábosban egymás mellé rendezzük. A sütésbõl visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fûszerpaprikával megszórjuk, elkeverjük, és kevés halalaplével azonnal felengedjük.
Megsózzuk, beletesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot, fedõvel letakarva pároljuk. Amikor a zöldpaprika és paradicsom szétfõtt, halalaplét öntünk hozzá, és amikor felforrt, tejföllel elkevert liszttel besûrítjük, és jól kiforraljuk. (Vigyázva, nehogy becsomósodjon.) Szûrön rászûrjük az elõsütött halszeletekre, és fedõ alatt puhára pároljuk a halhúst. A mártással leöntött halat galuskával körítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászhelyek jásztelek dunavecsei horgász rekord harcsa kõvágó nádastói RTM Camouflage orfű rendszeres etetés cololabis Match Dam Quick Stick KAMASAKI Carp elokezsinór tiroli-fa sárkányhal gyömbér horgászvizek pécs feeder szerelék dunai halcsík horgászmûsorok Kõházi 1-es tó bagókeszeg feederés dráván Poszter harcsahorgász iskola szû