Dunai halpaprikás

Hozzávalók

60 dkg ponty színhús, 40 dkg halcsont, 5 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 1 csapott evõkanál pirospaprika, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 3 dl tejföl, só, zsír

Elkészítés

A kifilézett pontyhúst, sûrûn beirdaljuk (finommetéltszerûen), kétujjnyi szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból tartalmas, rövid halalaplét készítünk (hideg vízben tesszük fel fõni). A pontyszeleteket lisztbe mártjuk és a serpenyõben, kevés zsírban mindkét oldalát elõsütjük. Ezután a halfilét tiszta lábosban egymás mellé rendezzük. A sütésbõl visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fûszerpaprikával megszórjuk, elkeverjük, és kevés halalaplével azonnal felengedjük.
Megsózzuk, beletesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot, fedõvel letakarva pároljuk. Amikor a zöldpaprika és paradicsom szétfõtt, halalaplét öntünk hozzá, és amikor felforrt, tejföllel elkevert liszttel besûrítjük, és jól kiforraljuk. (Vigyázva, nehogy becsomósodjon.) Szûrön rászûrjük az elõsütött halszeletekre, és fedõ alatt puhára pároljuk a halhúst. A mártással leöntött halat galuskával körítjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kisshal csali bika tó galgahévíz verseny idöpontok a duna halai 30csatorna irma puszta pisztráng renátó robert-to Csillagosszemû hal bokor károly süllö horgászata FOX Predator Carbo Flex törpézni drennan horog Harcsázás az Ili folyón péres víz orénókkal adószám csontit készíteni CUKK VITA kukorica vanília parád szákó vontatás szounális naptár