Szolnoki ponty

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 10 dkg zsír, 12 dkg vöröshagyma, 3 dl. tejföl, 2 dkg pirospaprika, só, köret.

Elkészítés

A megtisztított halat egészben hagyjuk, irdaljuk, sóval bedörzsöljük, és zsírral kikent tûzálló edénybe tesszük. Zsírban apróra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a pirospaprikát, ráöntjük a tejfölt, elkeverjük, és ezt a masszát a tûzálló tálban elhelyezett halra öntjük, majd forró sütõben mintegy 30 percig - amíg a hal húsa meg nem puhul - pároljuk. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kiado cinkota feeder botra szerelék Byron Roessler 90 tárnoki rainbow 3007 engedély szerzési lehetóségek Budapest, X. Bányató u. 5. Balzer Atlantic Carp 360 3Lbs Pagellus bogaraveo Mitchell Avocet II. Gold Abu Garcia Conolon Classic 8ft 15/40 szirén drávai pergetés elöke kóczhal ceredi horgásztavak orvhalász gátőr SALMO Sting S6F BL aszatalok etyeki horgászegyesület dani romanzikus filmek