Szolnoki ponty

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 10 dkg zsír, 12 dkg vöröshagyma, 3 dl. tejföl, 2 dkg pirospaprika, só, köret.

Elkészítés

A megtisztított halat egészben hagyjuk, irdaljuk, sóval bedörzsöljük, és zsírral kikent tûzálló edénybe tesszük. Zsírban apróra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a pirospaprikát, ráöntjük a tejfölt, elkeverjük, és ezt a masszát a tûzálló tálban elhelyezett halra öntjük, majd forró sütõben mintegy 30 percig - amíg a hal húsa meg nem puhul - pároljuk. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

SZERELÉKES KOCSI sügerek csukafogás borostyán-tó tigrisgarnéla palotavárosi tavak halradarok meretek hazi ret váli horgászto Keszeg avas szalonnával légy tervezése ingyen kárász területi engedély zagyva jegyek magyar halas képek tápiószecső damilok oszekotese GOLDSTAR Duble bell dupla csörgos kapásjelzo hascsónakos horgászat csabato teruleti engedely Öregsori-víztározó horgasz naptar angolnázás területi engedély rábca