Szolnoki ponty

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 10 dkg zsír, 12 dkg vöröshagyma, 3 dl. tejföl, 2 dkg pirospaprika, só, köret.

Elkészítés

A megtisztított halat egészben hagyjuk, irdaljuk, sóval bedörzsöljük, és zsírral kikent tûzálló edénybe tesszük. Zsírban apróra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a pirospaprikát, ráöntjük a tejfölt, elkeverjük, és ezt a masszát a tûzálló tálban elhelyezett halra öntjük, majd forró sütõben mintegy 30 percig - amíg a hal húsa meg nem puhul - pároljuk. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

kifogott pontyok sullo oszel FOX Arma Point Teflon LSC Rapala Dives-To Fat SureSet DTFATSS03BOS máriakálnok jégtörő-orom eudonto myzon mariae szálás lehetõségek rabaca SHIMANO Nexave BX TE 3-600GT rokasi to dunaiévesengedéj rája õrbottyán halak,vizek Berkley Series One Skeletor I területi engedély tiszatarján hohoho horgászbolt Pinnacle SENTARA BAITCAST pisztrángostó pityke Storm WSBS PRL hetijegy fekete körös tomató