Szolnoki ponty

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 10 dkg zsír, 12 dkg vöröshagyma, 3 dl. tejföl, 2 dkg pirospaprika, só, köret.

Elkészítés

A megtisztított halat egészben hagyjuk, irdaljuk, sóval bedörzsöljük, és zsírral kikent tûzálló edénybe tesszük. Zsírban apróra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a pirospaprikát, ráöntjük a tejfölt, elkeverjük, és ezt a masszát a tûzálló tálban elhelyezett halra öntjük, majd forró sütõben mintegy 30 percig - amíg a hal húsa meg nem puhul - pároljuk. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hetijegy hársasberek horgász stég FOX Sky Pod 4 Rod négy botos Tüttös bionic OWNER 50560 Furansu háromrészes székek vers oroszországban kifogott emberi fogú kárász buffaló tanácsok császár patak halcsali sügérlégy SBS M2 Method Mix TOP SECRET Barillo pellet Krill amur a erjesztett kukorica Õshonos hetijegy szálkai tározó Világrekord süllõ bárdos tó Bait-Tech X-Treme