Szolnoki ponty

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 10 dkg zsír, 12 dkg vöröshagyma, 3 dl. tejföl, 2 dkg pirospaprika, só, köret.

Elkészítés

A megtisztított halat egészben hagyjuk, irdaljuk, sóval bedörzsöljük, és zsírral kikent tûzálló edénybe tesszük. Zsírban apróra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a pirospaprikát, ráöntjük a tejfölt, elkeverjük, és ezt a masszát a tûzálló tálban elhelyezett halra öntjük, majd forró sütõben mintegy 30 percig - amíg a hal húsa meg nem puhul - pároljuk. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

nagyölbő bábolna-tó egérfogó schacespier mach1 dunai sziget TECHNO Szendvics kukorica balin ívása bökényi-zsilip menyhalazó orsó 2008 engedély árai horgász területi engedély jásztelek csukázó villantó dégi szimono firefox 90 a vízparton busza géb kapás Babati horgásztó Balzer Colonel Classic platyicza LÉGY CSALI KÉSZITÉSE vas megyei tavak sensas etetõanyagok debrecen tó