Szolnoki ponty

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 10 dkg zsír, 12 dkg vöröshagyma, 3 dl. tejföl, 2 dkg pirospaprika, só, köret.

Elkészítés

A megtisztított halat egészben hagyjuk, irdaljuk, sóval bedörzsöljük, és zsírral kikent tûzálló edénybe tesszük. Zsírban apróra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a pirospaprikát, ráöntjük a tejfölt, elkeverjük, és ezt a masszát a tûzálló tálban elhelyezett halra öntjük, majd forró sütõben mintegy 30 percig - amíg a hal húsa meg nem puhul - pároljuk. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

dunai galóca komravölgyi víztározó sátorozás alaszka horgászto püspökhatvan galambosi tóvíztározó Oreochromis niloticus Balzer Diabolo Tele Keszegezo szállás lehetõség Abu Garcia Ruby Crest 902 ML bér tó hajósbolt halászati tilalom Rapala Jointed J07P hai csalik harcsara peresi holtágtó barany nézsa Berkley Carp Bait csúszógyûrû PELZER Sushi Chunks október kishajóvezetői tanfolyam vasas horgasz szerelek