Szolnoki ponty

Hozzávalók

1,5 kg ponty, 10 dkg zsír, 12 dkg vöröshagyma, 3 dl. tejföl, 2 dkg pirospaprika, só, köret.

Elkészítés

A megtisztított halat egészben hagyjuk, irdaljuk, sóval bedörzsöljük, és zsírral kikent tûzálló edénybe tesszük. Zsírban apróra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a pirospaprikát, ráöntjük a tejfölt, elkeverjük, és ezt a masszát a tûzálló tálban elhelyezett halra öntjük, majd forró sütõben mintegy 30 percig - amíg a hal húsa meg nem puhul - pároljuk. Csuszatésztával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

norvegia Scophthalmus rhombus tiszaluci-holt tisza eladó botok shimano bot cséri tavak nyíribrány horgászvizek gonozdi tó gumi gömb beszterecs Mitchell Special Marine Casting energoteam kupa elõke kötés Abu Cardinal 104RD horgász hetijegy százhalombatta drót féreg a halban 1,4gumi bella orsó dobra a zsinor kötése szervezet védekezõképessége gyõri horgászok pergetésröl film ráckevei dunaág horgászati tilalom pover pro