Gombás halfilé

Hozzávalók

600 g tengeri halfilé, 1 teáskanál só, 250 g friss gomba (pl. csiperke, rókagomba, laskagomba), 1 póréhagyma, vaj, 1 dl apróra vágott petrezselyem, 1 dl zsemlemorzsa, 2 1/2 dl fõzõtejszín, 1/2 teáskanál só, fehér bors

Elkészítés

A sütõt állítsd 225 fokra. A halat porciózd fel, sózd be majd tedd egy tûzálló tálba. Szeleteld fel a gombát. Mosd meg majd szeleteld fel a póréhagymát is. Süsd meg a gombát és a póréhagymát addig amíg minden lé elpárolog. Vedd le a tûzrõl majd keverd hozzá a petrezselymet,  zsemlemorzsát, tejszínt, a sót és a borsot. Takard be a halat a gombás keverékkel. Süsd a sütõ közepén 20-25 percig.

Szervírozd bagett-tel, francia lecsóval és fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

tisza sege holtág saj PELZER Tölcséres bottartó harcsás-tó rétkõzi to ho ho horgász egyesület dam on-liner halfaunája bottartó táska úszózás sügérre felsöfarkasd horgászati feltételek pochal Mepps Thunder bug Bázis-tó szolinális naptár bot tartó fõcsatorna folyóvízen rakamaz SHIMANO Hyperloop TE AX 8000-300 ENERGOTEAM Horogtartó doboz duna tisza csat leg igényesebbek