Gombás halfilé

Hozzávalók

600 g tengeri halfilé, 1 teáskanál só, 250 g friss gomba (pl. csiperke, rókagomba, laskagomba), 1 póréhagyma, vaj, 1 dl apróra vágott petrezselyem, 1 dl zsemlemorzsa, 2 1/2 dl fõzõtejszín, 1/2 teáskanál só, fehér bors

Elkészítés

A sütõt állítsd 225 fokra. A halat porciózd fel, sózd be majd tedd egy tûzálló tálba. Szeleteld fel a gombát. Mosd meg majd szeleteld fel a póréhagymát is. Süsd meg a gombát és a póréhagymát addig amíg minden lé elpárolog. Vedd le a tûzrõl majd keverd hozzá a petrezselymet,  zsemlemorzsát, tejszínt, a sót és a borsot. Takard be a halat a gombás keverékkel. Süsd a sütõ közepén 20-25 percig.

Szervírozd bagett-tel, francia lecsóval és fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hagymás hal képek harcsa enduro konzerv hal készitése Berkley Trilene XL hansági mocsai horgászegyesület verseny dunakilitin mariapócsi horgászbolt mobil riasztó idõjárás elõrejelzés Váchartyán pangasius hal receptek víztípusonként Dynema DRENNAN Power Gum imperador tiszai horgaszhelyek pontyok kenyérel Carcharhinus melanopterus letoltheto horgasz filmek browning orsó horgaszbolt budapest goboli