Gombás halfilé

Hozzávalók

600 g tengeri halfilé, 1 teáskanál só, 250 g friss gomba (pl. csiperke, rókagomba, laskagomba), 1 póréhagyma, vaj, 1 dl apróra vágott petrezselyem, 1 dl zsemlemorzsa, 2 1/2 dl fõzõtejszín, 1/2 teáskanál só, fehér bors

Elkészítés

A sütõt állítsd 225 fokra. A halat porciózd fel, sózd be majd tedd egy tûzálló tálba. Szeleteld fel a gombát. Mosd meg majd szeleteld fel a póréhagymát is. Süsd meg a gombát és a póréhagymát addig amíg minden lé elpárolog. Vedd le a tûzrõl majd keverd hozzá a petrezselymet,  zsemlemorzsát, tejszínt, a sót és a borsot. Takard be a halat a gombás keverékkel. Süsd a sütõ közepén 20-25 percig.

Szervírozd bagett-tel, francia lecsóval és fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

aprócikktartó horgász hetijegy kenézlő Sárga Elso Villa csiga evõ hal ettetése területi engedély holt tisza bojli készitése otthon hol fordul elö nagyobb számban az angolna miskolci csorbató haltelepitése 2010 hátúszó Gói-tó tiszai révátkelő tripla x jaxon horgászorsó bixifishing süllőző bot termo nadrág Piros morgóhal TELEBOTOK Yo-Zuri SS Minnow wobbler komarom to végszerelék elkészitése SALMO Executor IEX5SDR RR süllõzõ tippek csináldmagad