Gombás halfilé

Hozzávalók

600 g tengeri halfilé, 1 teáskanál só, 250 g friss gomba (pl. csiperke, rókagomba, laskagomba), 1 póréhagyma, vaj, 1 dl apróra vágott petrezselyem, 1 dl zsemlemorzsa, 2 1/2 dl fõzõtejszín, 1/2 teáskanál só, fehér bors

Elkészítés

A sütõt állítsd 225 fokra. A halat porciózd fel, sózd be majd tedd egy tûzálló tálba. Szeleteld fel a gombát. Mosd meg majd szeleteld fel a póréhagymát is. Süsd meg a gombát és a póréhagymát addig amíg minden lé elpárolog. Vedd le a tûzrõl majd keverd hozzá a petrezselymet,  zsemlemorzsát, tejszínt, a sót és a borsot. Takard be a halat a gombás keverékkel. Süsd a sütõ közepén 20-25 percig.

Szervírozd bagett-tel, francia lecsóval és fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

a horgász hely megközelithetösége horgászkemping mettõl edig van nyitva a tó malomvölgyi kisshal csali lápi pócz teleszkopos botok GAMAKATSU G-carp super rig klipsz Katalin horgásztó jaxon horgászorsó banax 5900 ponty filézés horgászvizek békésszentandrás horgász területi engedély csanytelek ikon orsó horgászorsó javítás harcsa keszitese pontyszeletek grillezve ipolyvece Batéi tó boyle készités müanyag csónak II. tó