Gombás halfilé

Hozzávalók

600 g tengeri halfilé, 1 teáskanál só, 250 g friss gomba (pl. csiperke, rókagomba, laskagomba), 1 póréhagyma, vaj, 1 dl apróra vágott petrezselyem, 1 dl zsemlemorzsa, 2 1/2 dl fõzõtejszín, 1/2 teáskanál só, fehér bors

Elkészítés

A sütõt állítsd 225 fokra. A halat porciózd fel, sózd be majd tedd egy tûzálló tálba. Szeleteld fel a gombát. Mosd meg majd szeleteld fel a póréhagymát is. Süsd meg a gombát és a póréhagymát addig amíg minden lé elpárolog. Vedd le a tûzrõl majd keverd hozzá a petrezselymet,  zsemlemorzsát, tejszínt, a sót és a borsot. Takard be a halat a gombás keverékkel. Süsd a sütõ közepén 20-25 percig.

Szervírozd bagett-tel, francia lecsóval és fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

gumicsónak javítás mosoniduna folyo vizállása kádárta tanki to szolnok környeke rakamaz paksi fűzestó botos kölönte oxigénhiány magyarország legnagyobb hala horgászvizek füzes tó leg igényesebbek storm vobler horgászvizek tótszentgyörgy kisköre tó MILO Special Feeder angolna pácolása péteri major sekély tavak törpe kutyacápa nyugati övcsatorna Kis Tisza támolygó villantók ikvapatak citromos hekk