Töltött csuka

Hozzávalók

1 kg csuka, 2 teáskanál só, 1/2 citrom
a töltelékhez: 2 hagyma, 2 evõkanál vaj, 200 g friss gomba, 1 dl aprított petrezselyem, só, fehérbors, 1/2 dl zsemlemorzsa , 1 evõkanál vaj, 2-3 dl tejszín

Elkészítés

Tisztítsd meg a csukát kívül belül, de a fejet hagyd rajta. Citrommal és a sóval dörzsöld be majd tedd félre.

A hagymát fonnyaszd meg a vajon majd add hozza a megmosott és finomra szeletelt gombát. Párold amíg a nedvesség elpárolog majd ízesítsd a petrezselyemmel a sóval és a fehérborssal. Töltsd meg a halat a töltelékkel és hústûvel zárd össze. Vajazz ki egy sütõformát és tedd a halat bele. Kend be olvasztott vajjal majd szórd meg zsemlemorzsával. Süsd 200 fokon kb 35 percig. Sütés vége fele öntsd fel tejszínnel. Szervírozd fõtt burgonyával és zöldsalátával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

KORDA Choddy 6 stupekolás las firefox 90 hûvõs völgyi holt dráva pálmonostora csatornák harcsa máj recept kék víz Hydrolagus melanophasma gyulai harcsás tavak stéges halastavak rakós botok balzer villantó dunai márna halibut sasadi Gudgeon végkötés málí tó horgászorsó felújítás horog kotes video horgászhelyek heka