Sügér gombával

Hozzávalók

600 g sügérfilé, 200 g champion gomba, 50 g vaj vagy margarin, 1/2 teáskanál worcestershire-szósz, fél citrom leve, 2 evõkanál víz, 1 savanykás alma, só, bors, 1/2 evökanál liszt, 2 dl tejszín

Elkészítés

Mosd meg és szeleteld fel a gombát. Pirítsd meg a vajban, add hozzá a worcesterszoszt a citrom levét és a vizet. Kis lángon párold 10 percig. Pucold meg az almát és szeleteld fel vékonyan. Add a gombához, sózd és borsozd, hagyd még néhány percig párolódni.
Tedd bele a sügérfilét és fedd le. Fordítsd meg néha néha és kb. 8 percig hagyd párolódni.

Óvatosan vedd ki a halat. Keverd össze a lisztet a tejszínnel és sûrítsd be vele a szószt.

Tedd vissza a halat, majd szervírozd fõtt burgonyával vagy burgonyapürével.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horogkötésvideok engedélx gólem precision Szentendrei horgász bolt mellescsizma használhorgászbotok betegségek filmek letöltése feketesügér csapat velencei tó napijegy dorozsmai molnárponty Spicara smaris boatshow angolna kraszna HAYABUSA BEK562 keszegezõ botok heti fogasi esely Abu C 503 FR kecskes to válltáska vízijártassági ENERGOTEAM Radio Carp rádiós kapásjelzo