Sügér gombával

Hozzávalók

600 g sügérfilé, 200 g champion gomba, 50 g vaj vagy margarin, 1/2 teáskanál worcestershire-szósz, fél citrom leve, 2 evõkanál víz, 1 savanykás alma, só, bors, 1/2 evökanál liszt, 2 dl tejszín

Elkészítés

Mosd meg és szeleteld fel a gombát. Pirítsd meg a vajban, add hozzá a worcesterszoszt a citrom levét és a vizet. Kis lángon párold 10 percig. Pucold meg az almát és szeleteld fel vékonyan. Add a gombához, sózd és borsozd, hagyd még néhány percig párolódni.
Tedd bele a sügérfilét és fedd le. Fordítsd meg néha néha és kb. 8 percig hagyd párolódni.

Óvatosan vedd ki a halat. Keverd össze a lisztet a tejszínnel és sûrítsd be vele a szószt.

Tedd vissza a halat, majd szervírozd fõtt burgonyával vagy burgonyapürével.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Afrikai sokúszós angolna fehérvárcsúrgói bojlizos a horgász hely megközelithetösége szerelékkötések horgászat harcsára makád szálláshelyek lisincki tó nagyharcsás tó sekély tavak diosjenei horgász eggyesület MAROS MIX XXL Ponty pityesz nehezék horgászstég nagy harcsák párolt pisztráng párolt burgonyával rakosicsatorna belsõ kampós törõszita nyékládháza kaviocsbány tavai ezüst part 009 rotpod