Sügér gombával

Hozzávalók

600 g sügérfilé, 200 g champion gomba, 50 g vaj vagy margarin, 1/2 teáskanál worcestershire-szósz, fél citrom leve, 2 evõkanál víz, 1 savanykás alma, só, bors, 1/2 evökanál liszt, 2 dl tejszín

Elkészítés

Mosd meg és szeleteld fel a gombát. Pirítsd meg a vajban, add hozzá a worcesterszoszt a citrom levét és a vizet. Kis lángon párold 10 percig. Pucold meg az almát és szeleteld fel vékonyan. Add a gombához, sózd és borsozd, hagyd még néhány percig párolódni.
Tedd bele a sügérfilét és fedd le. Fordítsd meg néha néha és kb. 8 percig hagyd párolódni.

Óvatosan vedd ki a halat. Keverd össze a lisztet a tejszínnel és sûrítsd be vele a szószt.

Tedd vissza a halat, majd szervírozd fõtt burgonyával vagy burgonyapürével.

0 hozzászólás

Hozzászólások

varbói-tározó napijegy őrtilos Hi-Attract bojli tintahal és polip Patkányos Puszta körös felsõ napijegy horgász hetijegy csengöl valósíthatjuk sztrímer papagályhal gyöngyös felfújható gumicsónak lezsér csukaivadék Argyrosomus regius meritöhálo komárom dány harcsa,laphu, területi engedély kiseger pergető verseny rakacai horgásztó Kankató Füzesgyarmat Shakespeare Mach 1 feeder Berkley Berkley Big Game Lip Grip