Sügér gombával

Hozzávalók

600 g sügérfilé, 200 g champion gomba, 50 g vaj vagy margarin, 1/2 teáskanál worcestershire-szósz, fél citrom leve, 2 evõkanál víz, 1 savanykás alma, só, bors, 1/2 evökanál liszt, 2 dl tejszín

Elkészítés

Mosd meg és szeleteld fel a gombát. Pirítsd meg a vajban, add hozzá a worcesterszoszt a citrom levét és a vizet. Kis lángon párold 10 percig. Pucold meg az almát és szeleteld fel vékonyan. Add a gombához, sózd és borsozd, hagyd még néhány percig párolódni.
Tedd bele a sügérfilét és fedd le. Fordítsd meg néha néha és kb. 8 percig hagyd párolódni.

Óvatosan vedd ki a halat. Keverd össze a lisztet a tejszínnel és sûrítsd be vele a szószt.

Tedd vissza a halat, majd szervírozd fõtt burgonyával vagy burgonyapürével.

0 hozzászólás

Hozzászólások

szabályok németországban ibrány halastó pluto Balzer Colonel Z Royal tiszalpár Galgamácsa DENDROBAENA Giliszta endrődi füzes szentgotthárd tarnaörsi horgászto hohohorgász fûzfalevél Trófea Abu Garcia Conolon Classic 8ft +12 gobol ponty csat üszögpuszta tok fajták sportex botok jogyszabályok-törvények otgon ond zõ jóléti viztárózó fekete szinû hátonúszó