Sügér gombával

Hozzávalók

600 g sügérfilé, 200 g champion gomba, 50 g vaj vagy margarin, 1/2 teáskanál worcestershire-szósz, fél citrom leve, 2 evõkanál víz, 1 savanykás alma, só, bors, 1/2 evökanál liszt, 2 dl tejszín

Elkészítés

Mosd meg és szeleteld fel a gombát. Pirítsd meg a vajban, add hozzá a worcesterszoszt a citrom levét és a vizet. Kis lángon párold 10 percig. Pucold meg az almát és szeleteld fel vékonyan. Add a gombához, sózd és borsozd, hagyd még néhány percig párolódni.
Tedd bele a sügérfilét és fedd le. Fordítsd meg néha néha és kb. 8 percig hagyd párolódni.

Óvatosan vedd ki a halat. Keverd össze a lisztet a tejszínnel és sûrítsd be vele a szószt.

Tedd vissza a halat, majd szervírozd fõtt burgonyával vagy burgonyapürével.

0 hozzászólás

Hozzászólások

sziki GAMAKATSU 1810B nyúlzug kurityán jegyek PONTYFOGÁSOK A NAPSUGÁR TÓN SHIMANO Hyperloop AX feeder heavy 396 a póruljárt harcsa fogasi lehetösegek kényes halak alsopetényí tavak esernyõ készitsünk finom úszós ésfenekezõ szereléket gyömrõ Nyírtura sárgagát horgászvizek lipót etetõanyagnak a receptjei Nagyszigeti Special English zsebpeca hideg võlgyi harcsa horgászbolt táymen