Kapros lepényhal

Hozzávalók

(1 adag) 180 g lepényhalfilé, 1/2 teáskanál só, 2-2 evõkanál aprított kapor, 1 dl tej, 2 teáskanál liszt, 1 evõkanál reszelt sajt, bors

Elkészítés

Kapcsold be a sütõt 225 fokra. Sózd meg a filét, teríts el rajta 2 evõkanál kaprot. Göngyöld össze és tedd tûzálló tálba. Takard be fóliával és tedd be a sütõbe 20 percre.

A sütés közben keletkezett hallevet öntsd egy lábasba. Öntsd bele a tej felét és forrald fel. Kavard össze a maradék tejet a liszttel és öntsd a lábasba. Forrald a szószt kis lángon kb 3 percig. keverd bele a maradék kaprot és ízesítsd sóval, borssal.

Öntsd a szószt a halra és szórd meg a reszelt sajttal, majd süsd a sütõ felsõ részén 8-10 percig. Tálald fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

mámai-gyovai holtág HAJNAL Horgásztó csepeli kavicsbánya KORDA IQ fluorocarbon elokezsinór acélelõke spro woblerek Losoncitó busázás horgász szett sage legyezőorsó álmoktava dunai sziget naa balsafa úszó lábatlankodik körmöshal TECHNO Technopufi EXTRA DRENNAN Feederbombs molva Dynamite Baits Fresh Fish bojli horgász napijegy hévíz Rapala Shad Rap SR07ALB hegyeshalom heka bányató napijegy körös lipót