Kapros lepényhal

Hozzávalók

(1 adag) 180 g lepényhalfilé, 1/2 teáskanál só, 2-2 evõkanál aprított kapor, 1 dl tej, 2 teáskanál liszt, 1 evõkanál reszelt sajt, bors

Elkészítés

Kapcsold be a sütõt 225 fokra. Sózd meg a filét, teríts el rajta 2 evõkanál kaprot. Göngyöld össze és tedd tûzálló tálba. Takard be fóliával és tedd be a sütõbe 20 percre.

A sütés közben keletkezett hallevet öntsd egy lábasba. Öntsd bele a tej felét és forrald fel. Kavard össze a maradék tejet a liszttel és öntsd a lábasba. Forrald a szószt kis lángon kb 3 percig. keverd bele a maradék kaprot és ízesítsd sóval, borssal.

Öntsd a szószt a halra és szórd meg a reszelt sajttal, majd süsd a sütõ felsõ részén 8-10 percig. Tálald fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

nyelvhal Csodák Tava Bak horgászhelyek makád spicc gumizás szerelékek harcsára szerelék kötés MAVER Nembo Club 700 gorcs bédai-holtág pontyok 120 felett Moon tele medium 330 német-kócz algaevõ Fûzvölgyi csatorna tomolykó PELZER Swim Bread ABU Workhorse Kemencés harcsa Dynamite Baits Swim Stim Betaine Green Groundbait pangamius hypothalamus yakúza abu vardinal 702 alb fd Lepisosteidae Magyarország védett halfajai