Kapros lepényhal

Hozzávalók

(1 adag) 180 g lepényhalfilé, 1/2 teáskanál só, 2-2 evõkanál aprított kapor, 1 dl tej, 2 teáskanál liszt, 1 evõkanál reszelt sajt, bors

Elkészítés

Kapcsold be a sütõt 225 fokra. Sózd meg a filét, teríts el rajta 2 evõkanál kaprot. Göngyöld össze és tedd tûzálló tálba. Takard be fóliával és tedd be a sütõbe 20 percre.

A sütés közben keletkezett hallevet öntsd egy lábasba. Öntsd bele a tej felét és forrald fel. Kavard össze a maradék tejet a liszttel és öntsd a lábasba. Forrald a szószt kis lángon kb 3 percig. keverd bele a maradék kaprot és ízesítsd sóval, borssal.

Öntsd a szószt a halra és szórd meg a reszelt sajttal, majd süsd a sütõ felsõ részén 8-10 percig. Tálald fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Dunabogdány Bergman tó Nagykõrös Argentina sphyraenia falualja horgászó tó horgásztó uriban Paprikás keszeg roston szabad horgászni horgászvizek holt duna horgászvizek neszmély Fehérfoltú cápa h biharmegye alcsisziget csonak motor csiga angolna szákolás angolna horgászata Dynamite Baits Marine Halibut Stick Mix balzer zsinór haramfa öze tanya belsõ tó csukafogo bika-tó védett a folyami rák