Kapros lepényhal

Hozzávalók

(1 adag) 180 g lepényhalfilé, 1/2 teáskanál só, 2-2 evõkanál aprított kapor, 1 dl tej, 2 teáskanál liszt, 1 evõkanál reszelt sajt, bors

Elkészítés

Kapcsold be a sütõt 225 fokra. Sózd meg a filét, teríts el rajta 2 evõkanál kaprot. Göngyöld össze és tedd tûzálló tálba. Takard be fóliával és tedd be a sütõbe 20 percre.

A sütés közben keletkezett hallevet öntsd egy lábasba. Öntsd bele a tej felét és forrald fel. Kavard össze a maradék tejet a liszttel és öntsd a lábasba. Forrald a szószt kis lángon kb 3 percig. keverd bele a maradék kaprot és ízesítsd sóval, borssal.

Öntsd a szószt a halra és szórd meg a reszelt sajttal, majd süsd a sütõ felsõ részén 8-10 percig. Tálald fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

gerlye simanó keszegezõ horgászvizek szelidi tó helyileg hol van FOX TB Spod Braid fonott dobózsinór Browning oázis horgásztó Szakáts-kerti horgásztó ifjúsági engedély kiváltása vikar b h.e lisócki tó rokadombi rácalmás energo team emerald match 390 5-20gr nagybirkás bányató apróhírdetés bács-kiskun keling római part tolnai tavak fekete körös lajosmizse füzesi dupla unikötés gyürûzés