Kapros lepényhal

Hozzávalók

(1 adag) 180 g lepényhalfilé, 1/2 teáskanál só, 2-2 evõkanál aprított kapor, 1 dl tej, 2 teáskanál liszt, 1 evõkanál reszelt sajt, bors

Elkészítés

Kapcsold be a sütõt 225 fokra. Sózd meg a filét, teríts el rajta 2 evõkanál kaprot. Göngyöld össze és tedd tûzálló tálba. Takard be fóliával és tedd be a sütõbe 20 percre.

A sütés közben keletkezett hallevet öntsd egy lábasba. Öntsd bele a tej felét és forrald fel. Kavard össze a maradék tejet a liszttel és öntsd a lábasba. Forrald a szószt kis lángon kb 3 percig. keverd bele a maradék kaprot és ízesítsd sóval, borssal.

Öntsd a szószt a halra és szórd meg a reszelt sajttal, majd süsd a sütõ felsõ részén 8-10 percig. Tálald fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Fogási tilalmi idõk műlegyező világbajnokság Bojli Quick Stick Carp aspius pusztaszántó nem lesz pontytilalom keserufog-hale lófejû puliszka elkeszitese Smallmouth szélhajtó küsz Phycis blennoides Horgászati tilalmak támolygó villantók horgászorsó felújítás Séra Martin Dániel ötrészes horgászbot villogó csatorna zala megye SENSAS Bremes görgõk dunakeszi alsó horgász tavak hadu biharba multi orsók