Kapros lepényhal

Hozzávalók

(1 adag) 180 g lepényhalfilé, 1/2 teáskanál só, 2-2 evõkanál aprított kapor, 1 dl tej, 2 teáskanál liszt, 1 evõkanál reszelt sajt, bors

Elkészítés

Kapcsold be a sütõt 225 fokra. Sózd meg a filét, teríts el rajta 2 evõkanál kaprot. Göngyöld össze és tedd tûzálló tálba. Takard be fóliával és tedd be a sütõbe 20 percre.

A sütés közben keletkezett hallevet öntsd egy lábasba. Öntsd bele a tej felét és forrald fel. Kavard össze a maradék tejet a liszttel és öntsd a lábasba. Forrald a szószt kis lángon kb 3 percig. keverd bele a maradék kaprot és ízesítsd sóval, borssal.

Öntsd a szószt a halra és szórd meg a reszelt sajttal, majd süsd a sütõ felsõ részén 8-10 percig. Tálald fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Bakalar ponty szerelékek horgászválogatott Pimelodus waggler úszó damil dobra SPRO Carp Detective 3 darabos szett fogási uszoval afrikajira kazincbarcikai csonakázo tó ivasidok GAMAKATSU 3310F Alburnus albidus Sóban sült márna orsótartó fehérhal alsóbereckei holtág boylizás horgászvizek lipót rántott lazac emberetamadocsuka kutum árak MOSELLA Favourite Bream