Kapros lepényhal

Hozzávalók

(1 adag) 180 g lepényhalfilé, 1/2 teáskanál só, 2-2 evõkanál aprított kapor, 1 dl tej, 2 teáskanál liszt, 1 evõkanál reszelt sajt, bors

Elkészítés

Kapcsold be a sütõt 225 fokra. Sózd meg a filét, teríts el rajta 2 evõkanál kaprot. Göngyöld össze és tedd tûzálló tálba. Takard be fóliával és tedd be a sütõbe 20 percre.

A sütés közben keletkezett hallevet öntsd egy lábasba. Öntsd bele a tej felét és forrald fel. Kavard össze a maradék tejet a liszttel és öntsd a lábasba. Forrald a szószt kis lángon kb 3 percig. keverd bele a maradék kaprot és ízesítsd sóval, borssal.

Öntsd a szószt a halra és szórd meg a reszelt sajttal, majd süsd a sütõ felsõ részén 8-10 percig. Tálald fõtt burgonyával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

őnkeszeg abádszalók műanyag csónak csali keszités szélmezei tavak fancsikai tározó uronafö és környékén lévö tavak fojok konzol államijegyek wells faház faddon budakalászi dorog palatinusz tó ledes fejlámpa hajlításuk keleti fõcsat gereblyézés 2009 febr horgász tagdíj harcsák horgászata horgászat harcsára síkvölgyi tavak Tormalevélben párolt hal pizs vasvári verpelét-horgásztó